Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Пътуване из Шри Ланка!

Номер на оферта

/

187104

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха – София

Топло посрещане на летището с гирлянди от нашия партньор

2 нощувки със закуски и вечери в Хабарана

2 нощувки със закуски и вечери в Канди

1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия

3 нощувки със закуски и вечери в Бентота

Транспорт по целия маршрут с комфортен 33 местен автобус, с безплатен интернет

Местен екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване

По една малка бутилка минерална вода(500 ml) на ден

Welcome drink при настаняването във всички хотели

Входни такси за храмовете в Полонарува, Дамбула, входна такса за Royal Botanical Gardens, входна такса за Temple of the Tooth.

Джип сафари в Национален парк Минерия

Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

Водач от България, при 15 туриста, който ще помага при превода

Цената не включва

Виза за Шри Ланка – 35 USD

Обяди или други хранения не споменати в програмата

Входна такса за Сигирия – 32 USD ( при изкачване, по желание)

Разходка с лодка в Балапития – 20 USD

Посещение на ферма за костенурки 5 USD в Косгода

Лични разходи

Бакшиши - около 5 USD на ден

Доплащане за единична стая – 630 лв.

Програма на пътуването

ДЕН 1 28.04.2017г.

Среща на летище София в 17:30 за полет до Доха в 20:15.

ДЕН 2 29.04.2017г.

Кацане в Доха в 0:55ч. В 2.15ч. полет Доха – Коломбо. Кацане в 09.35ч. в Коломбо. При пристигането на летище Коломбо ще бъдем посрещнати от представител на фирмата домакин. След това отпътуваме за Хабарана.

По пътя ще посетим пещерния храм в Дамбула. Най-големият и най-добре запазен пещерен храм на острова, Дамбула е свещено място за поклонниците последователи на будизма от поне 22 века. Пещерният комплекс се състои от пет светилища, съществуващи като важни манастири още от 3ти век преди Христа. Първоначално пещерите са били убежище на крал Valagambahu през 1ви век пр.Хр.. Връщайки се от изгнание на трона си в Анурадхапура той превърнал пещерите в прекрасен храм за монасите, които го приютили. Защитаван и подобряван от следващите крале той продължава да бъде място от голямо религиозно значение и до днес. Скалният таван и вътрешните стени са покрити със сложни стенописи – това е площ от 2,100 кв.м., като някои от стенописите датират от преди повече от 2,000 години.

Привечер ще посетим високата скала Сигирия, на върха на която има останки от крепостни стени.

Главната икона от историческото минало на Шри Ланка - огромната скална крепост на Сигирия, се издига високо над иначе равния релеф, заобиколена от всички страни от джунглата. Свидетелство за изобретателността на древните цивилизации, непробиваемата крепост на крал Касапа, ‘Sihagiri’ или Лъвската скала - както е била наричана тогава, днес се смята за 8-мото чудо на света. Артистичността, архитектурата и инженерните решения на Сигирия продължават да впечатляват посетителите със своето пълно величие дори след хиляди години. Красиво оформени градини разпрострели се в подножието на скалата, гигантски лапи на лъв изсечени в скалата сочат входа на крепостта, гладка като огледало стена все още пази хаотичните писания на древни поети.

По желание изкачване до върха на скалата. (входната такса не е включена в цената)

Вечеря и нощувка в хотела в Хабарана.

ДЕН 3 30.04.2017г.

Закуска в хотела. Днес продължаваме със сафари в Национален парк Минерия.

Национален парк Минерия включва водосборен басейн - изграден през 3ти век от крал Махасен. Днес древният резервоар се пълни по време на североизточните мусони, но водата постепенно намалява с настъпването на сухия сезон. През това време стада величествени азиатски слонове, понякога наброяващи повече от 300, се приближават към отдръпващите се брегове на резервоара на Минерия да търсят храна в заобикалящата ги растителност. Това е уникален феномен - тук е най-високата концентрация на диви азиатски слонове на Земята и мястото е известно като “Сборището”. Пикът на това явление са месеците август и септември, когато е върхът на сухия сезон и е възможност, която не бива да бъде пропусната от любителите на дивите животни и от случайните туристи.

Денят ни продължава с организирана обиколка на руините в Полонарува .

Едно от най-значимите кралства в историята на Шри Ланка, тази средновековна столица (11-12 век от н.е.) остава добре запазен град с древни ступи, лунни камъни, красиви паркове, масивни сгради и внушителни паметници. Руините на този древен град са разпръснати сред обширен район с гори и могат да бъдат разгледани в рамките на един ден. Градът е бил ограден от три концентрично разположени религиозни сгради, които защитават кралския дворец, религиозните сгради - наречени „Quadrangle“, са разположени в северната част и са много добре запазени и до днес. Тук са открити най-големите монументи, включително сградите на Menik Vihara, Rankot Vihara, Alahana Pirivena и манастира Jetavana, невероятните статуи на Буда на Гал Вихара, извисяващият се храм Ланкатилака, величествената сграда на Камарата на съвета на краля, ваната лотус - това са забележителности, които задължително трябва да се видят. И разбира се огромната статуя на най-великия крал на Полонарува - Паракрамабаху, и още по-голямото ‘Eзеро Паракрама’ – построен през 12ти век изкуствен воден резервоар, също не трябва да се пропуснат.

Вечеря и нощувка в хотела в Хабарана.

ДЕН 4 01.05.2017г.

След закуска отпътуваме за Канди. По пътя ще посетим градината с подправки в Матале.

Вечерта ще се разходим из Кралската ботаническа градина в Перадения.

Културен и административен център, разположеният върху хълм, Канди е вторият по големина град в Шри Ланка, където се намира храмът Temple of the Tooth - най-важният религиозен храм в страната, тук се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Въпреки че съвременното разрастване на града е променило старомодния му изглед, неговата красива архитектура все още носи царствена атмосфера със своите разположени около спокойно езеро и оградени от зелени хълмове колониални сгради. Кралство Канди е последната крепост на синхалите, защитавали своя суверенитет дълго след падането им от Португалия, Холандия и Англия, запазвайки своите уникални обичаи и култура до последно.

Вечеря и нощувка в хотела в Канди.

ДЕН 5 02.05.2017г.

След закуска ще посетим „Temple of Tooth“, където се пази свещеният зъб реликва на Буда.

След това отпътуваме за Нувара Елия. По пътя ще посетим чаена плантация, където ще видим как се прави световно известния Цейлонски чай.



Скрит високо в централните планини на височина повече от 6000 фута (около 1828 метра), Нувара Елия е курортът столица на хълмовете – това е свят далеч от атмосферата на горещите тропически плажове не само като климат, но също и по своя характер. Британските плантатори, които се стичат тук за да отглеждат чай в средата на 19-ти век разработват Нувара Елия като място за своя летен си отдих. Създаден като точно копие на английски град той често е наричан "Малката Англия"; със своята предимно колониална архитектура, с величествения Виктория парк , голф игрище, състезателна писта, езеро с лодки и студеното и често дъждовно време засилва илюзията, че сте в стар малък английски град. Това е сърцето на чаените плантации, а също така и добра отправна точка за екскурзии до други забележителности в планините.

Вечеря и нощувка в Нувара Елия.

ДЕН 6 03.05.2017г.

След закуска отпътуваме за Бентота.

Настаняване в хотела следобяд.

Бентота е известен крайбрежен град, намиращ се на около 65км южно от Коломбо и гореща туристическа точка със свое летище и хотели от световна класа разположени на брега на морето, включително и такива от по-ниска, бюджетна категория. Това е място за водни спортове като каране на джет, морски и речен риболов, речни круизи и др. Това е идеално място за плуване в морето или, ако желаете, да просто да полежите на слънце с книга в ръка.

Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 7 04.05.2017г.

Закуска в хотела.

Прекарайте деня в почивка ИЛИ се включете в предлаганите екскурзии.

Преди обяд посещение на холандския форт в Гале, както и Националния морски археологически музей

Разходка с лодка в Балапития и посещение на ферма за костенурки в Косгода.

Балапития е живописен крайбрежен град, намиращ се в Южната провинция на Шри Ланка. Той е най-близкият град до известната река Мааду. В града има много стари имения и вили, които са се превърнали в атрактивни бутикови вили и хотели, което прави намирането на подходящо място за настаняване доста лесно. Тук можете да карате сърф, да се гмуркате със шнорхел, както и да се насладите на дълбоко морски риболов.

Една от основните атракции е сафари по река Мааду. Река Мааду, която тече през Балапития има много малки острови, повечето от които са необитаеми и покрити с мангрови дървета. С разнообразната си флора и фауна тя бързо се превръща в популярно място за ЕКО туризъм и наблюдатели на птици. Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 8 05.05.2017г. и ДЕН 9 06.05

Прекарайте деня навън - насладете се на слънцето и пясъка.

Вечеря &нощувка в Бентота

Закуска и вечеря в хотела.

ДЕН 10 (07.05.2017г.)

Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет за Доха в 10.50. Кацане в Доха в 13.10. В 14.15 полет за София. Кацане на летище София в 19.15ч.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Майски празници - Шри Ланка |  Майски празници - Коломбо

Избрани оферти