Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

ШРИ ЛАНКА – 12 дни

Номер на оферта

/

240821

Дати & цени

02 март 2024 - 13 март 2024 г. - Цена от 3545 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С „ФЛАЙ ДУБАЙ” (С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ 7 КГ);
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В РАЙОНА НА ДАМБУЛА;
2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В КАНДИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
5 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;

Цената не включва

ТАКСА ЗА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА - 80 ЛВ. (ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА);
ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕ ФОРТ И САФАРИ ПО РЕКА МАДУ;
РАЗХОДКА В ОКЕАНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 2 нощувки в Канди и 5 нощувки на брега на Индийския океан в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, средновековна столица Полонарува, Канди, ботаническата градина в Пераденя, чаена плантация и ферма за костенурки. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг).

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 14:25 ч.- 21:25 ч. – полет София - Дубай.

ВТОРИ ДЕН – 02:30 ч. - полет за Коломбо. 08:30 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО). Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 30 лв. на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Посещение на чаена плантация – Шри Ланка (със старо име Цейлон) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Ще имате възможност да се докоснете до магията на отглеждането и производството на ценната напитка, както и ще опитате приготвения на място чай. Вечеря. Нощувка в Канди.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към крайбрежието на Шри Ланка (около 250 км). По пътя - посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите на брега на индийския океан. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 95 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 185 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Трансфер до летището на Коломбо.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - 01:55 ч. – 05:25 ч. - полет Коломбо - Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет ДубайСофия.
==========================================================
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
==========================================================
Дати и цени:

02.03.2024 - 13.03.2024

Цени на човек според настаняването за ранно записване до 15.12.2023 г.

Цена на възрастен в двойна стая 3545 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4135 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3495 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3395 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 3495 лв.

Цени на човек според настаняването след 15.12.2023 г.

Цена на възрастен в двойна стая 3695 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4285 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3645 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3545 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 3645 лв.

==========================================================

Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на виза – 70 лв.
- Фолклорно шоу в Канди – 30 лв. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.
- Гале Форт и сафари по река Маду – 65 лв. Включва посещение на форта в Гале (отбранително съоръжение построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду.
- Наблюдение на китове в Шри Ланка – 153 лв. – разходка в океана и наблюдение на китове.

=========================================================
Хотели използвани по програмата (или подобни):
Дамбула: Sigiriana Resort ****;
Канди: Thilanka Hotel ****;
Калутара: Turyaa Kalutara ****;
==========================================================
Необходими документи:
за пътуване до Шри Ланка е необходимо да притежавате международен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка.
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка.
Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон, професия.

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;

Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти