Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канди

ШРИ ЛАНКА - 11 ДНИ - ОКТОМВРИ 2024

Номер на оферта

/

240821

Дати & цени

04 октомври 2024 г. - Цена от 3445 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С „ТЪРКИШ ЕЪРЛАЙНС” (С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ 8 КГ);
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В РАЙОНА НА ДАМБУЛА;
2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В КАНДИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
4 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
1 НОЩУВКА В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В КОЛОМБО НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Цената не включва

ТАКСА ЗА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА - 110 ЛВ. (ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА);
ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕ ФОРТ И САФАРИ ПО РЕКА МАДУ;
РАЗХОДКА В ОКЕАНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 2 нощувки в Канди, 4 нощувки на брега на Индийския океан и 1 нощувка в Коломбо в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, средновековна столица Полонарува, Канди, ботаническата градина в Пераденя, чаена плантация и ферма за костенурки. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж 8 кг).

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ДАТИ и ЦЕНИ:

04.10.2024 - 14.10.2024 - ранно записване до 15.06.2024

Цена на възрастен в двойна стая - 3445 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 4095 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 3395 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 3295 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 3395 лв.

19.11.2024 - 29.11.2024 - ранно записване до 15.07.2024

Цена на възрастен в двойна стая - 3499 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 4149 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 3449 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 3349 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 3449 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 15:25 ч.- 16:50 ч. - полет София - Истанбул. 18:35 ч. - полет за Коломбо.

ВТОРИ ДЕН – 05:25 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм”, датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО). Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 30 лв. на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Посещение на чаена плантация – Шри Ланка (със старо име Цейлон) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Ще имате възможност да се докоснете до магията на отглеждането и производството на ценната напитка, както и ще опитате приготвения на място чай. Вечеря. Нощувка в Канди.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към крайбрежието на Шри Ланка (около 250 км). По пътя - посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите на брега на Индийския океан. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 95 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 185 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечеря. Нощувка в Коломбо.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Трансфер до летището на Коломбо. 06:55 ч. – 12:45 ч. полет Коломбо - Истанбул. 19:05 ч. – 20:20 ч. полет ИстанбулСофия.
==========================================================
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

=========================================================
Дамбула: хотел Sigiriana Resort****, или подобен;
Канди: хотел Thilanka Hotel**** или подобен;
Индурува: хотел Pandanus Beach Resort****, или подобен;
Коломбо: хотел Fairway Colombo****, или подобен;

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на напускане на страната;
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;
Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза;
Такса за издаване на туристическа виза в размер на - 110 лева.;
Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Канди |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Канди |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Канди

Избрани оферти