Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Сафари приключение в Южна Африка и Мозамбик

Номер на оферта

/

239206

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с Qatar Airways - София – Доха – Йоханесбург - Доха – София с включен 7 кг. ръчен багаж и 23 кг. чекиран багаж;
Самолетен билет Паркът Крюгер, Южна Африка – Водопадът Виктория, Зимбабве – Йоханесбург, Южна Африка с включен багаж до 20 кг;
Самолетен билет Йоханесбург, Южна Африка – Виланкулос, Мозамбик – Йоханесбург, Южна Африка с включен багаж до 20 кг;
Всички летищни такси;
Всички трансфери по програмата;
2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в Inyati Game Lodge 4*, Sabi Sand Reserve: https://www.inyati.co.za/ или подобен;
2 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в Shongwe Lookout Guest Lodge 4*: https://www.shongwelookout.com/ или подобен;
1 вечеря с местни спeциалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория;
1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4*: https://www.emperorspalace.com/hotels/peermont-mondior или подобен;
4 нощувки в хотел по избор: Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5*, Мозамбик: https://www.anantara.com/en/bazaruto-island на база All Inclusive или в Bahia Mar Boutique Hotel 4*: https://www.bahiamarclub.com/ на база закуска и вечеря;
9 закуски / 1 брънч и 1 обяд в лоджа в Парка Крюгер/ 4 обяда ( в зависимост от избрания хотел в Мозамбик/ 8 вечери;
Полудневна обиколка на Йоханесбург при пристигане на 01.12.23;
Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;
Полудневно посещение на водопада Виктория;
Сафари в Национален парк Крюгер – сутрешно и следобедно на 02.12.2023;
Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 12 туриста;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец;

Цената не включва

Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);
Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:
30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;
45$ на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана);
Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);
Виза за Мозамбик се получава на летището при пристигане – цена $ Може да бъде заплатена кеш или чрез кредитна карта, като сумата се прекалкулира в Мозамбикски метикал. Е-visa: https://evisa.gov.mz/
Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 170 EUR (заявява се и се заплаща на място.)
Zip Line над водопада Виктория – 96 EUR (заявява се и се заплаща на място);
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори;
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;
Лични разходи.

Програма на пътуването

Сафари приключение в Южна Африка и Мозамбик

Южна Африка, Зимбабве и Мозамбик – изкушение, на което няма да може да устоите

София – Доха - Йоханесбург– Национален парк Крюгер – Водопада Виктория – Йоханесбург – Мозамбик –Йоханесбург- Доха - София

12 дни / 9 нощувки
9 закуски / 1 брънч/1 обяд в лоджа в Парка Крюгер/ 4 обяда ( в зависимост от избрания хотел в Мозамбик/ 8 вечери

ДАТА: 30.11.2023 – 11.12.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая - Пакет с включени летищни такси:

- Цена при настаняване в Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5* - 6250 евро

- Цена при настаняване в Bahia Mar Boutique Hotel 4* - 5358 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Величието на африканския континент може да бъде събрано в Южна Африка!
От древните градове и Голямата петорка, до чудните водопади Виктория, Зимбабве е една от най-впечатляващите страни на черния континент. Независимо дали ще се потопите в Дяволския басейн или ще прелетите над „Гърмящият дим“, Зимбабве ще ви развълнува и ще плени сърцето ви като ви разкрие силата и красотата на дивата, неопитомена природа.
А за разкош ви очакват едни от най-красивите и най-чистите в цял свят плажове – тези на Мозамбик. Един идиличен рай, придружен с вкусна местна кухня, островитянска лежерна атмосфера, магически подводен свят и галещо тропическо слънце.

----------------------

Акценти и предимства на дестинацията и програмата:

Авторски маршрут;

малка група с водач от България с познания в Африка;

автентично пътешествие до една от най-непознатите държави в африканския континент - Мозамбик;

включено сафари в национален парк Крюгер;

посещение на водопада Виктория;

много добър избор на хотели и лоджове по маршрута.

---------------------------------------------

ПРОГРАМА

1-ви ден 30.11.2023: София – Доха – Йоханесбург
Излитане от София с полет на Катарските Авиолинии в 12:50 ч и кацане на летището в Доха в 18:30 ч. След кратък престой на летището в Доха, полет в 20:25 ч. за Йоханесбург.

2-ри ден 01.12.2023: Йоханесбург - Национален парк Крюгер / вечеря
Пристигане на O.R. Tambo International Airport в Йоханесбург в 04:00ч, топло африканско посрещане от екскурзовода от партниращата ни агенция.

Отправяме се на около 4 часова обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Ще се качим за панорамен поглед към града от Top of Africa, ще минем покрай моста на Нелсън Мандела. Накрая ще направим пешеходна обиколка на Constitution Hill – комплекс, който събира на територията си сградите на Старата Крепост, Женския затвор и Затвор номер 4, в който са лежали личности като Нелсън Мандела и Махатма Ганди. Понастоящем тук се намира сградата на Конституционния съд на страната или този, който се грижи за правата на хората в ЮАР. Мястото е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР.

Трансфер (463 km. - около 6 часа) до лоджа в Парка Крюгер - Inyati Game Lodge 4*, Sabi Sand Reserve: https://www.inyati.co.za/ или подобен, настаняване.

Inyati Game Lodge е красива африканска хижа, която предлага не само автентично сафари пътуване, но ви държи в лукс обкръжение в дивата и неопитомена среда. Тя се намира в резервата за дивеч Sabi Sand, дом на „Големите пет“, и предлага открит плувен басейн, ресторант и бар. Inyati се намира на живописните брегове на Пясъчната река.

Елегантните помещения за настаняване са с африканска тематика и разполагат с климатик, мрежа против комари над леглото, кът за сядане и самостоятелна баня с вана, душ и безплатни тоалетни принадлежности.

Ресторантът на Inyati Game Lodge предлага разнообразие от ястия и изглед към Пясъчната река. Гостите могат да се насладят на питие в бара на терасата, докато се любуват на панорамата.

Вечеря. Нощувка.

3-ти ден 02.12.2023: Сафари в Национален парк Крюгер / закуска, брънч, обяд, вечеря
Предстои ни ранно събуждане в 05:00 ч.
Закуска в 05:30 ч.

В 06:00 ч. отпътуваме за сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

След края на сутрешното полудневно сафари ще се върнем в лоджа, за да се подкрепим в 10: 00 ч. с традиционен сутрешен брънч.

Ще имате време да се освежите и да отпочинете в стаите си, както и да се рзхладите в басейна.

В 14:00 ч. се сервира обяда, след което ще ни остане малко свободно време преди освежаващия Tea Time в 16: 00 ч.

В 16:30 ч. отпътуваме за следобедно сафари в парка Крюгер.

Връщаме се в лоджа точно за чаша аперитив преди вечеря.

Вечеря в ресторанта на лоджа.

Нощувка.

4-ти ден 03.12.2023: Национален парк Крюгер - Водопадът Виктория / закуска, вечеря
Закуска – сух пакет.

Трансфер в 08:15 ч. от Inyati Game Lodge до Kruger Mpumalanga Airport за полет в 12: 45 ч. към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане в 14:30 ч., трансфер и настаняване в Shongwe Lookout Guest Lodge 4*: https://www.shongwelookout.com/ или подобен, на 4 км. от водопада. Ще имаме свободно време за освежаване.

Shongwe Lookout Guest Lodge предлага модерни, красиво декорирани стаи заобикалящи уникалната наблюдателна кула, която предлага зашеметяваща гледка към река Замбези, алените изгреви и залези и мъглата, издигаща се над световноизвестния водопад Виктория. В Shongwe Lookout е свеобразен зелен рай, където можете да се отпуснете и насладите на автентична и вкусна кухня.

Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.

Водопадът се смята за една от най-големите географски забележителности на Африка. Няма открити записки за откриването на водопада нито по времето на арабските търговци през Х век, нито по времето на португалските изследователи шест века по-късно. Поради тази причина водопадът е смятан за "открит" от шотландския мисионер Дейвид Ливингстън, който, търсейки търговски път към източноафриканския бряг, видял водопада на 16 ноември 1855 г. и го нарекъл Виктория в чест на английската кралица.

Свободно време, а за вечеря ще посетим традиционен Бома-ресторант, с включена вечеря (включено в цената, напитки срещу заплащане на място). Менюто е на шведска маса и включва традиционни ястия от Зимбабве и вкусно барбекю.

Допълнителна атмосферата създават местните танцьори и певци, които ще ни забавляват. Присъства и традиционният разказвач на истории, който добавя допълнителен елемент на интрига и драма към вечерта, докато звука на барабаните отеква в тишината на африканската нощ.

Нощувка.

5-ти ден 04.12.2023: Водопадът Виктория / закуска, вечеря
Закуска.

Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената).

Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като Полет с хеликоптер над водапада, Zip Line над водопада и много други, които можете да заявите и заплатите на място.

Обиколката ще ни отведе до най-добрите места, от които се разкриват зашеметяващи гледки, които ще ни потопят в мощната и загадъчна атмосфера на този емблематичен водопад.

По залез слънце ще направим круиз по река Замбези ( включен в цената) - идеалният начин да уловим трансформацията на пейзажа и красивите му нюанси, докато очите ни потъват в залеза и се наслаждаваме на леки закуски. Круизът по реката е преживяване, което създава трайни спомени и включва наблюдения на хипопотами, крокодили и всякакви други видове животни, които се събират по бреговете, за да утолят жаждата си. Където има вода, има живот - да станем част от този див и неопитомен пейзаж от комфорта на лодката си е задължително преживяване в тази магическа част на света.

Нощувка.

6-ти ден 05.12.2023: Водопадът Виктория – Йоханесбург / закуска

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 14:00 ч.

Пристигане в Йоханесбург и трансфер до хотел Peermont Mondior: https://www.emperorspalace.com/hotels/peermont-mondior или подобен. Хотел Peermont Mondior е един от великолепните хотели, които могат да бъдат намерени в Emperors Palace, известен като Двореца на мечтите. Tози елегантен и модерен хотел, разполага с бар, салон и ресторант за закуска. Декорацията е смесица от елементи от съвременна Африкаи и стил, който бихте очаквали от хотел от световна класа.

Свободно време. Настаняване и нощувка.

7-ми ден 06.12.2023 : Йоханесбург, Южна Африка – Виланкулос, Мозамбик / закуска, обяд и вечеря в Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5*/

Закуска и вечеря в Bahia Mar Boutique Hotel 4*
Закуска. Трансфер до O.R. Tambo International Airport в Йоханесбург за полет в 11: 35 ч. до Vilankulos Airport, Мозамбик.

Трансфер до един от избраните за настаняване хотели:

Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5* https://www.anantara.com/en/bazaruto-island и настаняване в Beach Villa с включени закуски, обеди и вечери. Включени в цената: безалкохолни напитки, бутилирана вода, местно вино, местна бира и избрани местни спиртни напитки, чай/кафе, избран артикули от мини-бара (безалкохолни напитки и бира), немоторизирани водни спортове.

Разположен на магическия мозамбикски остров Базаруто, Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5* предлага настаняване в луксозни вили. Това е фантастичен избор за търсещите романтика, приключения или малко качествено лично време. С лесен достъп до белите пясъчни плажове на острова и топлите води на Индийския океан, тук може да релаксурате на плажа или да изследвате водите чрез гмуркане и да се насладите на различните видове корали, хилядите разноцветни тропически риби, делфини, китове и морски костенурки, както и да покарате водни ски, да се отдадете на риболов и различни круизи.

Bahia Mar Boutique Hotel 4*: https://www.bahiamarclub.com/ и настаняване в стая с изглед към индийския океан, на база : закуска и 3 степенна вечеря а А-ла-карт ресторант. Напитки не са включени в цената.

Този луксозен бутиков хотел на брега на морето разполага със Spa & Welness Center, инфинити открит плувен басейн и тропическа градина с изглед към Индийския океан.

Елегантните стаи в Bahia Mar са оборудвани с климатик и разполагат с уютен кът за сядане, мрежа против комари над леглото и модерна самостоятелна баня.

A-ла-карт ресторантът предлага ястия от местната традиционна кухня, като имате възможност да се насладите на панорамната гледка към белите пясъци и лазурните води на Архипелага Базаруто. А защо не да се отпуснете край басейна, докато отпивате коктейл или смути.

За поддържане на добрата ви форма, хотелът разполага и с фитнес център. За тези от вас с приключенски дух се предлага широка гама от дейности - от гмуркане с шнорхел до риболов, традиционни плавания с лодка доу и конна езда. Летището е на 10 километра.

Вечеря и нощувка.

8-ми ден – 10 –ти ден 07.12. – 09.12.2023:

Anantara Bazaruto Island Resort & Spa 5*, закуска, обяд, вечеря/

Bahia Mar Boutique Hotel 4*, закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време и забавления на едни едни от най-красивите и най-чистите в цял свят плажове – тези в Мозамбик.

Архипелагът Базаруто, където са разположени нашите хотели по програмата, е плажна дестинация и дом на пет идилични острова, пръснати сред тюркоазените води на Индийския океан, които съставляват Националния парк Базаруто. Всички те са известни с непокътнатата си красота и разнообразна екология. Тук бреговата линия и морският живот са несравними, като рифовете Базаруто са централна точка при гмуркането и шнорхелинга в района. Дивият риболов е също толкова превъзходен, като марлинът е наистина възнаграждаващ улов.

Вечеря и нощувка.

11-ти ден 10.12.2023: Виланкулос, Мозамбик – Йоханесбург, Южна Африка – Доха, Катар закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до Международното летище за полет за Йоханесбург в 13: 30 ч. Пристигане на Международното летище в Йоханесбург в 15:15 ч.Трансфер за ранна вечеря ( вечерята не е включена в цената) и възможност да се освежим преди да отпътуваме за България.

Трансфер обратно до Международното летище в Йоханесбург. Отпътуване за Доха, Катар в 21:35 ч.

12-ти ден 11.12.2023: Доха - София

Кацане в Доха в 06:55 часа. Свързващ полет за София в 07:45 часа. Пристигане в София в 11:50 ч..

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Разписание на полетите с Катарски Авиолинии:

30.11.2023 СОФИЯ 12:50 ДОХА 18:30

01.12.2023 ДОХА 20:25 ЙОХАНЕСБУРГ 04:00

10.12.2023 ЙОХАНЕСБУРГ 21:35 ДОХА 06:55

11.12.2023 ДОХА 07:45 СОФИЯ 11:50

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.
Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
2 снимки паспортен формат.
Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).
Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.
Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

Условия и Забележки:
При записване се внася 2000 лева депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди заминаване;
Офертата важи при минимум 12 туристи;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти