Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маскат

Салала, Оман - директен чартърен полет от София

Номер на оферта

/

240241

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет по маршрут София – Салала – Салала/Мaскат (технически стоп за презареждане) - София с включени летищни такси с АК „България Ер“;
Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
Един брой чекиран багаж 20 кг.;
Кетеринг на борда на самолета;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро (включваща COVID-19);
Представител от България по време на целия престой в Салала;
Обслужване на български език по време на екскурзиите в Салала от професионални, лицензирани гидове;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Разходи от личен характер
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Програма на пътуването

САЛАЛА, ОМАН - ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

София - Оман - Мускат - София

Настаняване в 5* хотели НА БРЕГА НА ОКЕАНА

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 22.04.2024 - 29.04.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая - Juweira Boutique Hotel Adults Only 4* - Закуска и Вечеря: от 1690 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1
Среща на летище София в 08:00 ч. за Директен чартърен полет до Салала, Оман в 10:00 ч. Пристигане в 17:35 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии и записване. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна туристическа обиколка „Скритите съкровища на Салала“ с включен обяд. Панорамна екскурзия включваща най-интересните обекти от град Салала и региона. По време на разходката ни ще посетим: Grand Mosque – известната джамия с голямо религиозно и архитектурно значение. Haffa Souq – малкия чаровен пазар на крайбрежието, датиращ от стотици години и известен с продуктите си от тамян и парфюми; Тропическа градина с включена кокосова напитка; Посещение на Музея на Тамяна; Обяд в хотел Millenium Resort без включени напитки; След обяд ще продължим към спиращия дъха плаж Mughsail, за да се потопим в естествената красота на това крайбрежно бижу; Посещение на ферма за камили с включено традиционно арабско посрещане с Арабско кафе или чай;. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 12:30 ч.: Джип сафари приключение с посещение на Wadi Darbat и Mirbat Beach с време за шнорхелинг, каяк и включена лека барбекю вечеря. Днес ще се отправим на вълнуващо приключение сред едни от най-запомнящи се природни забележителности в региона Дофар, Салала. По време на екзкурзията ни днес ще посетим: Wadi Darbat - Вади е типичната арабската дума за многобройните долини, които са разпръснати из страната и са изпълнени с контрастираща зеленина през дъждовния сезон. Сладководните лагуни тук често са придружени от водопади, а понякога от прекрасни пещери, в които да може дори да поплувате. Ще посетим също и известните каскадни водопади. Следва посещение на пристанището и Замъка на Мирбат; Около 16:30 ч. свободно време за плаж, шнорхелинг и каяк на Mirbat Beach придружено с лека барбекю вечеря; Около 19:00 – 19:30 ч. връщане обратно в хотелите; Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 13:00 ч.: Екскурзия „Пътят на тамяна и сафари в пустинята „Empty Quarter” с Арабско кафе, чай и фурми; Запомнящо се приключение съчетаващо древните пътища на тамяна и посещение на най-известната и недокосната от човека пустиня в света „Empty Quarter”. По време на екскурзията ни ще посетим: Посещение на Wadi Dawqah с посещение на Тамянова плантация; Посещение на Убар - През 1992 г. сателит открива древния град Убар в Оман. Наричат го още "Пясъчната Атлантида" и "Изгубеният град". Някога Убар е бил важна точка по пътя на керваните с камили, които са се отправяли през пустинята към Индия и Китай, за да продават стоките си. Град Убар е просперирал заради таксата за вода, която пътниците са плащали. Сега в града се провеждат археологически разкопки, които ние ще посетим. Сафари в пустинята „Empty quarter”; Посрещане на залеза с Арабско кафе, чай и фурми; Връщане обратно в хотелите около 21:00 ч.Нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия. От 16:00 ч.: Традиционна Оманска вечеря в Oasis Club; Под нежните звуци на нощта днес ще пренесем в една истинска приказка от 1001 нощ.. Ще бъдем посрещнати в Oasis Club с напитка и Оманска жива музика, след което ще се насладим на залеза с приятна автентична музика и 2 часа неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и хапки. Вечеря на бюфет с традиционни за оманската кухня ястия и Оманска жива музика. Връщане обратно в хотелите около 21:00 ч. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището около 10:00 ч за полет в 13:00 ч. от Салала до София (с технически стоп в Маскат за зареждане). Пристигане на летището в София в 19:20 ч.

=============================================================

Хотели по програмата:

FANAR HOTEL SALALAH 5* - https://hawanasalalah.com/hotels/fanar/
Официално 5*, но би се приел по-добре като 4*, хотелът разполага с 503 стаи, 66 от които могат да бъдат свързани. Разполага с 3 плажни ивици и е подходящ за гости с определен бюджет и такива, които ще се възползват от екскурзии. Част от затворен комплекс "Hawana", където гостите може да разхождат сред комплекса, да пазаруват, да пият кафе или чай или пушат наргиле.

JUWEIRA HOTEL SALALAH 5* - https://hawanasalalah.com/hotels/souly-lodge/
Малък, бутиков хотел, който разполага само с 60 стаи и е само за възрастни. Намира се на яхтеното пристанище, но гостите могат да се възползват от 2 външни басейна, както и от плажовете на Salalah Rotana и Fanar Hotel, които се намират на обща територия. Стаите са нови, хубави и просторни с гледка към марината. Наоколо Juweira и в самия комплекс "Hawana", част от които са Fanar, Rotana и самия Juweira, гостите могат да се разхождат на територията, да пазаруват, да пият кафе или чай или пушат наргиле.

ROTANA SALALAH RESORT 5* - https://www.rotana.com/rotanahotelandresorts/oman/salalah/salalahrotanaresort

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Пакетните цени са в ЕВРО. Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 лв. за 1 евро.
Условия за записване:
При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването;

Условия на плащане:
Депозит в размер на 1000 лева на човек.
Доплащане най-късно до 40 дни преди заминаването / 10.03.2024 г.

Полетно разписание:
FB5661 22.04.2024 София 10:00 Салала 17:35
FB5662 29.04.2024 Салала 13:00 – Маскат (технически стоп за зареждане) – София 19:20

Информация за превозвача:
Авиокомпания: Bulgaria Air
Адрес: гр. София, Летище София / Бул. Брюксел 1
Тип самолет: AirBus A320
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно своите пътници.
Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.

Забележки:
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.85 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Оман при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 140. Срок за уведомление за недостигнат брой: 21 дни преди датата на отпътуване.
При промяна на цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Оман.
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Доплащане за индивидуален двупосочен трансфер от/до летище за хотели: Juweira Boutique Hotel, Fanar Hotel, Rotana Hotel - Лек автомобил (до 2 възрастни + 1 дете) - 138 евро / Мини ван (до 5 възрастни + 1 дете) - 172 евро.
Традиционна Оманска вечеря в Oasis Club;
EUR 120
Целодневна туристическа обиколка „Скритите съкровища на Салала“ с включен обяд.
EUR 110
Джип сафари приключение с посещение на Wadi Darbat и Mirbat Beach с време за шнорхелинг, каяк и включена лека барбекю вечеря.
EUR 125
Екскурзия „Пътят на тамяна и сафари в пустинята „Empty Quarter” с Арабско кафе, чай и фурми;
EUR 110
* Допълнителните екскурзии се провежда при мин. 20 записани туриста, за Традиционната Оманска вечеря минимумът е 40 човека.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Оман |  Оферти - Маскат |  Екскурзии - Оман |  Екскурзии - Маскат |  Екзотична почивка 2024 - Оман |  Екзотична почивка 2024 - Маскат

Избрани оферти