Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бангалор

Шиваратри в Индия с Изкуството да Живееш

Номер на оферта

/

241147

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Бангалор – Делхи с включени летищни такси и багаж;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
6 дневен пакет с курс ТИШИНА по избор в Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да живееш“ при четворно или тройно настаняване и изхранване на пълен пансион;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Делхи;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Агра;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Джайпур;
Всички упоменати посещения по програмата и входни такси;
Екскурзоводско обслужване;
Представители на туроператора по време на пътуването при мин. 15 човека;
Представител на фирмата - партньор в Индия;
Обработка на документи за индийска виза.

Цената не включва

Самолетен билет София – Бангалор/Делхи – София – 1400 – 2200 лева в зависимост от датите и полетите;
Виза за Индия – 100 лева;
Курс Саням + 2 нощувки в Ашрама: 1300 лева на човек при четворно настаняване;
5 дневен Курс ИЗКУСТВОТО НА ТИШИНАТА + 2 нощувки в Ашрама: 960 лева на човек при четворно настаняване;
Доплащане за единична стая в хотелите – 690 лева на човек за 6 нощувки;
Доплащане при тройно настаняване в Ашрама – 210 лева;
Доплащане при тройно настаняване с климатик в Ашрама – 440 лева.;
Екскурзия до Бангалор – 80 лева;
Бакшиши за екскурзовода и шофьора – 120 лева;
Обеди и напитки по време на екскурзията;
Разходи от личен характер;
Застраховка „отмяна на пътуване“ - препоръчителна.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Бангалор - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - София

15 дни / 12 нощувки

ДАТА на отпътуване:
03.03.2024г.
ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 1930 лева
==========================================================

Международният център на Изкуството да живееш в Бенгалуру е място, където животът расте. Това е не само кампус, който предлага възможности да подобриш душевното си състояние, но тук е дом на различни видове птици, пеперуди, разнообразие от растения и дървета.
Гурудев Шри Шри Рави Шанкар е световно известен хуманитарен и духовен водач, посланик на мира и човешките ценности. Чрез живота и работата си Гурудев е вдъхновил милиони хора по света с визията за свят без стрес и насилие. Програмите, разработени от Art of Living, предоставят техники и инструменти за по-задълбочен и по-щастлив живот.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН 03.03.2024 – ВТОРИ ДЕН 04.03.2024 / София – Бангалор
Заминаване от летище София, Терминал 2 за Бангалор. Пристигане на следващата сутрин, уреждане на визови и митнически формалности. Отпътуване за Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да Живееш“ в Бангалор, където ще се докоснете до магията и спокойствието на индийската култура.
Настаняване, закуска, обяд, вечеря и нощувки в Ашрама.
Организирано опознаване на Ашрама: Гошала - дома на древен вид крави, които дават мляко с А2 протеин; красивия амфитеатър Сумеру Мантап (стария ашрам), Рада Кунч (градина/парк с открити и закрити зали, езеро); Ведическото училище за пандити, Аюрведична болница и астрологична градина; Аюрведичен ресторант и още.

04.03.2024 - 08.03.2024 КУРС ИЗКУСТВОТО НА ТИШИНАТА 5 дни;
04.03.2024 - 08.03.2024 КУРС САНЯМ;

ТРЕТИ ДЕН 05.03.2024 – СЕДМИ ДЕН 09.03.2024 / Бангалор
Престой в Ашрама на пълен пансион – закуска, обяд, вечеря с вкусна и питателна прясно сготвена вегетарианска аюрведична храна. Честване на празника ШИВАРАТРИ и курс по избор (срещу допълнително заплащане):
Почивката, от която винаги си имал нужда, но дори не си подозирал, че съществува. Изкуството на тишината е почивка в истинския смисъл на думата, защото ти дава възможност да си починеш от всички дейности и ангажименти. Това е цялостен курс за потапяне в медитация, тишина и празнуване, от който човек се връща като нов - изпълнен с енергия и подмладен. /необходимо е да си изкарал част 1 – Програма за щастие/

09.03.2024г. - Възможност за организирана екскурзия до Бангалор – срещу допълнително заплащане (цената от 20 до 40 щ.д. в зависимост от брой записани хора, ще се уточни на място).
След закуска отпътуване за Бангалор – „градът-градина“ на Индия. Като столица на щата Карнатака, Бангалор е удивителна комбинация от традиционно и модерно. Съхранява много завладяващи наследства от храмове, внушителни джамии и декори от кралското минало. Бангалор днес е основен индустриален и търговски център и също така е добре известен като „Силиконовата долина“ на Индия поради концентрацията на големи ИТ компании тук. Обиколката започва с посещение на двореца Бангалор, построен от владетелите на Водейер на Майсор преди повече от 100 години. Необичайна структура от гранит, дворецът е конструиран по модел на Уиндзорския дворец в Обединеното кралство. Крепостта и дворецът на султана Типу, които са част от този комплекс, съхраняват колекция от сувенири от 18-ти век. Обиколката продължава с посещение на парка Кубон, с разглеждане на Видана Соудха и , завършва с ботаническата градина Лалбаг.
През останалото време почивка и свободно време за разглеждане/разходки на територията на Ашрама. Възможност за Аюрведични терапии/масажи в Панчакарма центъра;
Закуска, обяд и вечеря включени по време на престоя.

ОСМИ ДЕН 10.03.2024 / Бангалор – Делхи
Закуска и освобождаване на Ашрама.
Трансфер до летището в Бангалор за полет до Делхи. Трансфер до хотела и настанпване.
Следобед обиколката в новата част на Делхи, като се преминава през внушителната Индийска порта, Президентския дворец, Сградата на Парламента и други също толкова забележителни сгради в Лутиенс Делхи. Следва посещение на Кутуб Минар – ай-високата кула в Индия. Сикх Храм, Бангла Сахиб Гурудвара и Хиндуистки Храм, както и Бирла Мандир.
Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 11.03.2024 / Делхи - Агра
Закуска в хотела. Напускане на хотела и отпътуване към Агра (200км. - 4часа).
Пристигане в Агра и настаняване в хотела.
Следва посещение Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
По залез слънце посещение на прочутия Тадж Махал, известен като най-красивата сграда в света, направена от човешка ръка. Този мраморен мавзолей, символ на вечната любов, е построен от 20 000 души, а времето, нужно са създаването на цялостния му вид са цели 22 години. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН 12.03.2024 / Агра – Фатехпур Сикри - Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Отпътуване за Джайпур (около 260 км. - 6 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от Моголския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен 14 години след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.
Посещение на Абханери - малко селище, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по които се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата. Пристигане в Джайпур, настаняване в хотела и почивка.
Вечеря. Нощувка

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 13.03.2024 / Джайпур
Закуска. Обиколка на този приказен Розов град - Джайпур.
Посещение на великолепната крепост Амбър, датираща още от времето на далечния 16-ти век, използвала се за седалище на управниците в продължение на векове и гледа към езерото Мот. Ще останете изумени от колекцията от кралски дворци, изработени от розов пясък и мрамор. Крепостта е построена от Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар. Изкачване до крепостта със слон или джип. След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Хава Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Следва посещения на дворцовия комплекс „Сити Палас“, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Продължаваме към Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес, притежаваща колекция от 19 астрономически инструменти от 17-ти век.

Посещение на Храмът Бирла разположен в подножието на крепостта Моти Дунгри, този храм представлява една от основните забележителности на Джайпур. Храмът Бирла в Джайпур изглежда зашеметяващо, когато е ярко осветен през нощта. Огромният храм е построен през 1988 г. от бизнесмена Бирла – един от магнатите на Индия. Храмът е посветен на Господ Вишну (Нараян), пазителя и неговата съпруга Лакшми, богинята на богатството. Поради тази причина храмът Бирла е известен още като храм Лакшми Нараян. Бирла Мандир е изграден от най-доброто качество бял мрамор. Трите огромни купола на храма представляват три различни подхода към религията.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 14.03.2024 / ДжайпурДелхи
Закуска. Отпътуване за Делхи. Следва обиколка на старата част на Делхи. Екскурзията започва с 20 минутна разходка с рикша из известната улица Чанди чок и цветните пазари. Следва посещение Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.
Вечеря в хотела. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН - ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 15.03.2024 - 16.03.2024 / Делхи - София
Закуска. Посещение на:

Калкаджи Мандир, построен в типичен хиндуистки архитектурен стил, този храм е посветен на хиндуистката богиня Кали, за която се смята, че е аватар на богиня Дурга. Този храм се посещава от хора от различни слоеве на обществото и религии. Счита се, че храмът е много по-стар от епохата на Махабхарата.

Храмът Лотус е сграда, посветена на бахайската вяра. Великолепната структура на тази сграда е под формата на огромен бял лотос с венчелистчета и е едно от най-посещаваните места в света. Проектът на това светилище е разработен от канадския архитект Фариборз Сахба и е завършен през 1986 г. Този храм има за цел да пропагандира единството на Всевишния и е отворен за всички, независимо от тяхната националност, религия, раса или пол.

Храмът Лакшми Нараян в Делхи, намиращ се в квартал Конно, е един от известните храмове на Бирла в Индия. Построен е през 1938 г. и е посветен на Господ Вишну и богинята Лакшми. Резбите и богато украсените описания на много индийски божества отговарят на интереса на туристите към индийските религии. Джанмащами и Дивали са двата фестивала, които се празнуват с много внимание.

Сваминараян Акшардхам. Преживяването в Акшардхам е просветляващо пътешествие през славното изкуство, ценностите и приноса на Индия за прогреса, щастието и хармонията на човечеството. Комплексът е построен само за пет години благодарение на благословията на Негово Високопреосвещенство Прамукх Свами Махарадж от "Бочасанваси Шри Акшар Пурушоттам Сваминараян Санстха" (БАПС) и колосалните предани усилия на 11 000 занаятчии и на доброволци на БАПС.

Късно вечерта на 15.03.2024 трансфер до летището в Делхи за полет до София в 03:40ч. на 16.03.2024г. Пристигане в София в 11:40ч.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Летище Излита Каца Летище
03.03.2024 София 12:40 18:15 Доха
03.03.2024 Доха 19:40 02:20 +1 Бангалор
16.03.2024 Делхи 03:50 05:40 Доха
16.03.2024 Доха 07:30 11:40 София

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
Виза за Индия;
Подписване на договор за организирано пътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИЙСКА ВИЗА:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
2 снимки 5.08 см х 5.08 см.
Попълване на въпросник при кандидатстване за виза.

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%;
Пълно плащане до 03.02.2024г.
Плащанията се извършват по банков път или в офиса на ЛЪКШЪРИ ХОЛИДЕЙС.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.;
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор и минимум 10 дни преди началната дата на пътуването.;
Местна валута: индийска рупия.
==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Бангалор |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Бангалор |  Пролет 2024 - Индия |  Пролет 2024 - Бангалор

Избрани оферти