Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Екскурзия до Шри Ланка - земята на Буда и Рама, 20-29.10.2023г., Група с водач

Номер на оферта

/

225345

Дати & цени

20 октомври 2023 г. - Цена от 3290 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси
• Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.
• Посрещане, изпращане и съдействие на летището
• Всички турове в програмата с входни такси, както следва:
o посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala
o посещение и входна такса храмът Dambulla
o посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya
o посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya
o посещение и входна такса на Полонарува
o посещение и входна такса на градина за подправки в Matale
o посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic
o посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden
o посещение на Гале/Форт Гале
o посещение и входна такса на ферма за костенурки
o сити-тур на столицата Коломбо
• Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
• 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
• 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
• 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря
• Вечеря в Коломбо преди излитане за България
• Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
• Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 10000 евро
• Държавни такси и данъци
• Горивни такси
• Водач/преводач от България при 12 записани туристи

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка - 50 щ.д. или 100 лева при електронно подаване от тур-оператора
• Посещение на местно село с включен обяд (от Дамбула) - 25 долара
• Полудневна разходка за гледане на китове/делфини (от Когала) - 75 долара
• Полудневна разходка с лодка в езерото Когала - 25 долара
• Хранения извън описаните в програмата.
• Напитки по време на храненията
• Бакшиши - 20 USD на човек за престоя
• Лични разходи
• Covid-19 тестове в България при необходимост. Можем да съдействаме с ваучер за отстъпка при препоръчани лаборатории.

Програма на пътуването

Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря

Цени от: 3290 лв.
===========================================================

Дати: 20 - 29.10.2023г.
Група с водач


Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета, зебри и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за ценителите на аюрведа, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko, за любителите на индийската кухня... Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и различни по тропически. Всъщност - Шри Ланка е една пъстра многоцветна палитра от преживявания, която предлага за всекиго по нещо !

Програма:
Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София - Дубай - Коломбо. Отпътуване по разписание в 16:10. Пристигане в Дубай в 22:10ч. Предстой на летището.

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път - Pinnawala
Отпътуване за Коломбо в 03:30ч. Пристигане в Коломбо в 09:45 сутринта. Получаване на виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа).
Следва златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.
Настаняване в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове
Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4, Дамбула - Посещение на Полонарува - Канди (70 км, 1,5 часа)
Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува - старата столица на Шри Ланка.
Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага много богата колекция антични предмети, изкопани на място.
Отпътуване за Канди. По път - посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, Канди
Закуска. След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.
Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла.
По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.
Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката.
Следва - посещение на Холандския Форт в Galle.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)
Закуска. Трансфер до Коломбо. По пътя - посещение на фермата за костенурки в Kosgoda.
С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време.
Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30.
Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.

Ден 10, Коломбо - София
Ранно сутринта (02:10ч.) - отпътуване за София. Кацане в Дубай в 05:45ч. Престой на летището.
Отпътуване за София в 09:40ч. Пристигане в София, Т2 в 13:25ч.
Край на програмата.

Хотели по програмата:
Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4* или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4* или подобен x 03 нощувки

===========================================================

Цени: 3290 лв.
• Единично настаняване: 3752 лв.
• Трети възрастен: 3253 лв.
• Дете 0-11.99 години: 2764 лв.

Цените са в лева на човек в двойна/тройна стая.Условия за Резервации:
• Депозит при резервация - 25%
• До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%


Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?
• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Полетно разписание:
FZ1758 20OCT София-Дубай 1610 2210
FZ 547 21OCT Дубай-Коломбо 0330 0945
FZ 570 29OCT Коломбо-Дубай 0210 0545
FZ1757 29OCT Дубай-София 0940 1325
Превозвач: FLY Dubai

Полетните разписания се препотвърждават 3 дни преди отпътуване.
Туроператорът не носи отговорност при промянма на полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Необходими документи:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
• Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
• Изисквания за влизане в страната, свързани с Ковид19 - няма.

Забележки:
Потвърден водач!
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
• 59 дни до 31 дни - депозита
• 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на
ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания:

COVID - няма изисквания

Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание без да е задължително..

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2022г. застрахователна полица № 0650000263001, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2022г. до 23:59 часа на 03.11.2023г.

Допълнителна информация

Цената е промоционална и валидна за резервации до 31.03.2023г.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2023 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2023 - Коломбо

Избрани оферти