Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Шри Ланка - обиколна програма

Номер на оферта

/

225345

Дати & цени

18 февруари 2022 г. - Цена от 2799 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси
• Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.
• Посрещане, изпращане и съдействие на летището
• Всички турове в програмата с входни такси, както следва:
o посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala
o посещение и входна такса храмът Dambulla
o посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya
o посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya
o посещение и входна такса на Полонарува
o посещение и входна такса на градина за подправки в Matale
o посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic
o посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden
o посещение на Гале
o посещение и входна такса на ферма за костенурки
o сити-тур на столицата Коломбо

• Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
• 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
• 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
• 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря
• Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
• Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 10000 евро
• Допълнителна медицинска застраховка за Шри Ланка от 12 щ.д.
• Държавни такси и данъци
• Водач/преводач от България при 12 записани туристи

Цената не включва

• Виза за Шри Ланка - 40 долара (електронно подаване от тур-оператора)
• Разходка със слон (в Habarana или друго място) - 30 долара
• Разходка за гледане на китове/делфини - 50 долара
• Хранения извън описаните в програмата.
• Напитки по време на храненията
• Бакшиши - 20 USD на човек за престоя
• Лични разходи

• Covid-19 тестове:
• RT-PCR тест на заминаване от България за клиентите без ваксина за covid-19, необходим за влизане в Шри Ланка. Можем да съдействаме с контакти на лаборатория. Цена на теста - 60 лв.
• RT-PCR тест за влизане в Шри Ланка за клиентите без ваксина за covid-19, който се прави от местните власти при пристигане. Цена на теста 45 долара.
• RT-PCR тест за прибиране в България за клиентите без ваксина за covid-19. Прави се в Шри Ланка. Цена на теста 45 долара.
• RT-PCR тест след завръщане в България за освобождаване от карантина за клиентите с ваксина или с негативен тест за covid-19 направен в Шри Ланка. Можем да съдействаме с контакти на лаборатория. Цена на теста - 60 лв.

Програма на пътуването

Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря

ДАТА: 18 - 27.02.2022 г.

(гарантирана група с водач)

ЦЕНИ: 2799 лв.
• Единично настаняване: 3353 лв.
• Трети възрастен: 2770 лв.
• Дете 0-11.99 години: 1999 лв.

Цените са в лева на човек в двойна стая.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня. Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и все тропически Всъщност - в Шри Ланка има за всекиго по нещо !

---------------------------

ПРОГРАМА:

Ден 1, София - Коломбо

Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София - Коломбо. Отпътуване по разписание.

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път - Pinnawala

Пристигане в Коломбо рано сутринта. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.
Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. Възможност за разходка на гърба на слон - срещу допълнително заплащане от около 30 долара.

Следва златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.
Настаняване в хотела в Дамбула. Първи PCR тест по действащите в момента противоепидемични правила в Шри Ланка (включен в цената). Вечеря. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове

Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.
Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana - при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4, Дамбула - Посещение на Полонарува - Канди (70 км, 1,5 часа)

Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува - старата столица на Шри Ланка.
Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага много богата колекция антични предмети, изкопани на място.
Отпътуване за Канди. По път - посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, Канди

Закуска. След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.
Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)

Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя - посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала

Закуска. Свободно време. Втори PCR тест по действащите в момента противоепидемични правила в Шри Ланка (включен в цената). Служи и за освобождаване от карантина при влизане в България. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 45 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)

Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.

Ден 10, Коломбо - София

Ранно сутринта (01:50ч.) - отпътуване за София. Кацане в Дубай Пристигане в София, Т2 в 13:25ч.
Край на програмата.

=============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4* или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4* или подобен x 03 нощувки

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за Резервации:
• Депозит при резервация - 25%
• До 60 дни преди отпътуване - 25%
• До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%
• При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2022 г.

Цената е промоционална за ранни записвания до 31.10.2021 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

Забележка:
Възможно е да настъпят промени (облекчения) в здравните разпоредби на Шри Ланка свързани с пандемията К19. Следим ситуацията и при промяна, офертата ще бъде коригирана.


Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Застрахователна сума на човек при сключена Застраховка „Отмяна на пътуване“ с ЗАД Алианц:

Стойност на пътуването и Застрахователна премия
до 500 лв. - 25,50 лв. до 4 500 лв. - 227 лв.
до 1 000 лв. - 50 лв. до 5 000 лв. - 250 лв.
до 1 500 лв. - 75 лв. до 6 000 лв. - 300 лв.
до 2 000 лв. - 100 лв. до 7 000 лв. - 350 лв.
до 2 500 лв. - 125 лв. до 8 000 лв. - 400 лв.
до 3 000 лв. - 150 лв. до 9 000 лв. - 450 лв.
до 3 500 лв. - 175 лв. до 10 000 лв. - 500 лв.
до 4 000 лв. - 200 лв.

Какво не покрива застраховката?
• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Полетно разписание:

FZ1758 18FEB София-Дубай 1425 2125
FZ 547 19FEB Дубай-Коломбо 0330 0930
FZ 558 27FEB Коломбо-Дубай 0150 0525
FZ1757 27FEB Дубай-София 0940 1325


Превозвач: FLY Dubai

Полетните разписания се препотвърждават 3 дни преди отпътуване.
Туроператорът не носи отговорност при промянма на полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Необходими документи:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
• Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.

Забележки:
Условие за водач от фирмата: мин. 12 записани човека
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
• 59 дни до 31 дни - депозита
• 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Цената е промоционална за ранни записвания до 31.10.2021 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2021 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2021 - Коломбо

Избрани оферти