Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бали

Екскурзия Скритите съкровища на Бали и Доха- Обиколна програма

Номер на оферта

/

239630

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Доха-Денпасар-Доха-София;
Чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
1 нощувка със закуска в Доха в SOUQ WAQUOF BOUTIQUE HOTELS 5*;
3 нощувки със закуска в избраната комбинация от хотели в Убуд;
4 нощувки със закуска и късно освобождаване на стаите в избраната комбинация от хотели в Нуса Дуа;
Обзорозен сити тур на Доха;
Екскурзия до Мас, Селук и Pura Puseh Desa Batuan;
Посещение на плажа Джимбаран с прощална вечеря;
Всички трансфери по програмата;
Водач при мин. 12 туристи;
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Сафари със слонове – 108 евро на човек с включени трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 2 участника;
Бали сафари парк, Rhino Package – 157 евро на човек с включени трансфери (препоръчваме за всички възрасти). Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 2 участника;
Екскурзия до културния парк GWK с включена вечеря - 87 евро на човек с включени трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 4 участника;
Екскурзия до Нуса Пенида – 141 евро на човек. Препоръчваме програмата за любители на красиви пейзажи и природни забележителности. Програмата е целодневна, без български водач и се провежда при мин. 2 участника;
Екскурзия храма Besakish („Хамът майка“) и двореца Kerta Gosa с включен обяд – 97 евро. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Екскурзия до Мундук, Джатилувих и Улун Дану Баратан с включен обяд – 108 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот – 69 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
Бакшиши за местни водачи и екскурзоводи - 15 евро на човек, заплащат се в България;
Виза за Бали – 35 $/30 euro/500 000 IDR на човек. Издава се на място.
Забележка: Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България, тъй като са свързани с предварителни резервации.

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Комбинирана програма - ПОТВЪРДЕНА ДАТА - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!
3 нощувки в Убуд + 4 нощувки в Нуса Дуа + 1 нощувка в Доха

Акценти на програмата:

Богата програма, която съчетава посещение на най-забележителното в Бали с почивка в известния курорт Нуса Дуа;
Бонус – включен сити тур на Доха;
Интересни и разнообразни допълнителни екскурзии на български език;
Посещение на известния плаж Джимбаран с прощална вечеря;
Водач-придружител от агенцията при 12 туристи;
Малки групи, с персонално внимание към всеки турист.


Ден 1: София - Доха
Среща на летището за полет София – Доха. Пристигане в Доха. Посрещане от фирмата парньор. Трансфер до хотела в Доха. Почивка и нощувка.

Ден 2: Доха - Денпасар
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Сити тур на Доха (включен в цената).
Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха – най-модерният район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии и в същото време взаимствал знанието на бедуините за усвояване и използване на силата на вятъра за охлаждане.
Ще продължим обиколката на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири. Следва преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.
Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура,отдих и красота - зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.
След това ще се отправим към Перлата /The Pearl/, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха. Създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ, в миналото беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видим различна архитектура във всяка перла от наниза. Ще се възхитим на красива марина с луксозни яхти - едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.
След 4-часовата приказна разходка из космополитна и шарена Доха трансфер до летището за полет Доха – Денпасар.

Ден 3: Бали - пристигане
Кацане на сутринта на международното летище Ngurah Rai Denpasar. Добре дошли в Бали!
Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Убуд.
Всички хотели, които внимателно сме подбрали са централно разположени в Убуд. На пешеходно разстояние има изобилие от малки магазинчета и ресторанти, забележителни храмове, галерии и музеи. След пристигането ще можете да оставите багажа си в хотела и преди настаняването да разгледате Убуд самостоятелно.
Името на града произлиза от думата „ubad“, което означава лечение с традиционните лечебни растения, които естествено растат тук. Посетете храма Сарасвати (Saraswati Temple, има входна такса), Кралския дворец в Убуд (има входна такса), традиционния местен пазар и Свещената маймунска гора (Sacred Monkey Forest, има входна такса).
Пури Пенатаран Сарасвати е малък хиндуистки храм, построен през 1951 г. и разположен в центъра на Убуд. Изящният храм е посветен на Сарасвати – богинята на познанието, музиката, изкуствата, мъдростта и учението. Кралският дворец в Убуд ( познат като Puri Saren Agung) е комплекс от исторически сгради. Дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство. Построен от крал Ида Тжокорда Путу Кандел (1800-1823 г.), днес дворецът се обитава от многобройните негови наследници. Свободно време и нощувка в Убуд.

Ден 4: Убуд
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни занимания или възможност допълнителни екскурзии по избор.
По желание срещу допълнително заплащане Екскурзия целодневна екскурзия с обяд до храма Besakish („Храмът майка“) и двореца Kerta Gosa в старата столица Клунклунг (с обяд)
Тръгване от хотела, сутринта в 08:00 на изток към храмовия комплекс от 13-ти век(1284г) – Besakish – познат като “Храмът Майка” на Бали. Това е най-големия и значим храм, разположен непосредствено до склоновете на свещената планина Агунг, обвита и до днес в суеверия и много легенди. Потоците лава от разрушителното изригване на вулкана Агунг през 1963 година така и не успяват да достигнат комплекса, което прави мястото божествено и мистериозно.
Храмът се намира на 1000 метра над морското равнище над село Besakih. В балийския Lontar (ръкопис на древните) планината Агунг се нарича "Langkir" което в превод е "дом на могъщ дух". Тя е символ на Mount Meru, оста на света и мястото на единствения Бог , като Pura Besakih е храм за молитви, в непосредствена близост до боговете. На това място ще поднесем дарове за боговете, ще отправим нашите молитви, получавайки благословия от свещениците в храма.
За обяд ще се отбием по пътя в местен ресторант с пленителна и загадъчна гледка към Свещената планина и оризищата и ще може да избирате от различните ястия включени в бюфета. Екскурзията продължава с приятна разходка из двореца Kerta Gosa в старата столица Клунклунг.Всеки ще получи и специален подарък-изненада, който ще може да ползва по време на престоя си в Бали, и който ще ви остане за спомен от това преживяване в Азия.
Завръщане в хотела. Почивка и нощувка.

Ден 5: Убуд
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни занимания или възможност допълнителни екскурзии по избор.
По желание срещу допълнително заплащане Екскурзия до Мундук, Джатилувих и Улун Дану Баратан.
След закуска в хотела ще се отправим към село Мундук. Още с пристигането ще имаме възможност да се насладим на приятна разходка през плантации за кафе, карамфил и други екзотични тропически растения, които заобикалят селото. Нашият водач ще ни представи живота на местните жители, които се занимават с планинско земеделие. Самите плантации в миналото са привличали първите европейци на острова. Следва фото-пауза с възможност за снимка пред кристалните води на водопад, който се вижда в далечината. След кратко освежаване, ще напуснем селото и ще се отправим към Джатилувих (Jatiluwih). Очаква ни приятна разходка, за да открием прочутите терасовидни оризови полета на Джатилувих, обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Ще спрем за обяд в местен ресторант (обядът не е включена в цената), преди да продължим пътуването си за посещение на храма Улун Дану Баратан (Ulun Danu Baratan), построен в знак на преклонение пред богинята Дану. Дану на балийски език означава езеро, а богинята Дану е кралицата на водата, езерата и реките. Храмовият комплекс се състои от четири свещени сгради. Линга Пура се извисява на три нива и е място за поклонение на бог Шива. Пура Пункак Мангу (Pura Puncak Mangu) се извисява на 11 нива и е построен в чест на бог Вишну. До храма се намира голямото езеро Бератан. Потопете се в енергията на това специално място сред чистия планински въздух. След екскурзията, завръщане в хотела за почивка и нощувка.

Ден 6: Убуд - Нуса Дуа
Закуска. След закуска и освобождаване на хотела, ще се отправим към Нуса Дуа – плажният рай на Бали. Преди да стигнем брега на океана ще посетим няколко от най-емблематичните места на острова.
Освен екзотичните пейзажи, с които основно свързваме Бали, душата и характерът на местните са това, което в най-голяма степен определя това невероятно място.
Първата ни спирка е в селцето Мас (Селото на дърворезбата), където ще се запознаем с традиционните дърворезбарски техники - прекрасни статуи и скулптури, изработени от най-добрите дървета като махагон и други местни видове.
След това ще посетим селцето Селук, известно като „Сребърното село“. Селцето е известно със своите занаятчии, които произвеждат златна и сребърна бижутерия. Това е мястото, където ще можете да видите местните местните занаятчии-бижутери да произвеждат своите уникални изделия.
Ще продължим към храма Pura Puseh Desa Batuan. Храмът е една от основните забележителности в Батуан и е един от трите, посветени на индуските богове в района.
Ще се отбием и в местен ресторант за обяд и почивка (обядът не е включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате едно от най-известните ястия от балийската кухня - Babi guling. Това е балийска версия на печено прасенце. Въпреки че не е обичайно за други региони на Индонезия, на Бали, където преобладаващата религия е индуизмът, това е едно от най-популярните ястия. Преди печене кожата обикновено се натрива с куркума , а самото прасенце се пълни със смес от подправки basa gede, която включва куркума, кориандър, лимонена трева, шалот, чили, паста от чесън.След това прасенцето се поставя на шиш и се пече на открит огън. Когато се изпече, хрупкавата кехлибарена кожа се отстранява внимателно, а месото се нарязва на хапки. Всяка порция баби гулинг трябва да има парче сочно месо, парче хрупкава кожа и супена лъжица от ароматната плънка. Babi guling често се сервира със задушен ориз, супа и купичка пикантна индонезийска подправка, известна като sambal. Добър апетит!
Този балийски деликатес обикновено се сервира по време на специални поводи и официални събирания, но често може да се намери в “Warungs” -традиционни индонезийски заведения за хранене. Ястието е най-популярното в Бали.
След обяда ще продължим към Нуса Дуа. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка, а защо не и за първи плаж. Нощувка.

Ден 7: Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелни занимания или допълнителни екскурзии.
По желание и срещу допълнително заплащане Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот.
Екскурзията ще започне в 14:30 часа от хотела за посещение на 2 емблематични храма в Бали – Таман Аюн (Taman Ayun) и залеза на храма Танах Лот (Tanah Lot)
Храмът Таман Аюн (Taman Ayun) е кралски храм на династията Менгви (Mengwi) и се намира в село Менгви. Храмът е хиндуистки, има уникален дизайн с отличителна архитектура в балийски стил. Заобиколен е от езеро, и създава илюзия за плаваща градина във водата. Името на храма идва от думите Таман, което означава градина и Аюн, което означава красива. Храмът е построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. и е реновиран няколко пъти.
Храмът Танах Лот (Tanah Lot) е най-емблематичният древен хиндуистки храм, посветен на Дева Барунак (Dewa Barunaq), пазителят на океаните. Построен е върху голямо скално образувание на брега океана и изглежда като малък остров, когато приливът е висок. Има свещена пещера, обитавана от свещените морски змии, за които се смята, че са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода. Зашеметяващият залез започва около 18:00 часа. Връщане в хотела около 20:00 часа. Нощувка.

Ден 8: Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелни занимания или допълнителни екскурзии.
По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Bali Safari Park.
Пътешествие из паркa, в което ще срещнете животни от Индонезия, Индия и африканската савана, живеещи заедно в естествена среда сред 40- хектара, специално озеленен, за да наподобява естествените местообитания. Бали Сафари Парк е дом на около 400 животни, някои от които застрашени - слонове, тигри, леопарди, дракон комодо, гепарди и орангутани. В събота и неделя може да гледате грандиозна театрална постановка с участие на всички животни.

Друга възможност за този ден е: По желание и срещу допълнително заплащане Garuda Wisnu Kencana
Културният парк в южната част на острова е посветен на опазването на изкуството, културните и духовни традиции на остров Бали.
Тук се намира забележителният паметник на Гаруда Вишну Кенчана, една от най-високите съвременни статуи с над 120 метра височина и 64 метра ширина. Тя е създадена от Nyoman Nuarta, най-добрият съвременен скулптор на Индонезия и открита през 2018 г. Изобразява хиндуисткият бог Вишну, яздещ неговият верен спътник птицата Гаруда. Вишну се счита за един от трите най-важни бога в индуизма заедно с Шива и Брахма. Гаруда е подобно на орел същество с човешки черти известно в индуистката митология. Статуята е проектирана да бъде най-високата статуя в Индонезия и е вдъхновена от събитие, което откриваме в основата на индуизма - търсенето от Гаруда на Амрита - еликсира на живота. Според тази история Гаруда се съгласил да бъде язден от Вишну в замяна на правото да използва еликсира, за да освободи своята поробена майка. За тази легенда и за много интересни подробности около строежа на статуята, от какво и как е изградена ще може да научим в музея, намиращ се под самата статуя. Паркът придобива изключителна популярност след срещата на Г-20 в Бали през 2022 г., когато официалните прием и вечеря за участниците се осъществиха на територията на парка, а вечерята беше поднесена от ресторанта, намиращ се в него. По време на тура ще имаме време от 4 часа, в които да разгледаме от близо статуята, да се насладим на представление по избор, да се разходим из красивия парк, а за вечеря да опитаме традиционна индонезийска кухня в панорамния ресторант на парка. През цялото време ще имаме водач и превоз /бъги/ на разположение. След вечеря следва връщане в хотела за нощувка.
Минимален брой от 4 участници за провеждане на тази екскурзия.

Ден 9: Нуса Дуа
Закуска. Свободно време за почивка или самостоятелни занимания.
По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Нуса Пенида.
Днес ще имаме възможност да направим целодневна обиколка на Нуса Пенида, която ще ни позволи да изследваме скритата красота на западния бряг на остров Пенида.
Тръгването е рано сутринта в 7:00 часа. След трансфер до пристанището Санур ще се качим на лодка и ще отпътуваме в 8:00 часа за Нуса Пенида. Плаването с лодката е около 50 минути, след което ще акостираме на острова за да направим обиколка с местен екскурзовод. Обиколката ни включва: Разрушеният залив, Басейнът на ангелите, залива Келингкинг (уникален хълм с девствен плаж, оприличаван на главата на тиранозавър Рекс), Кристалния залив.
Следва обяд е местен ресторант с местни ястия и напитки (включен в цената).
В 16:30 часа ще отпътуваме от Пенида за пристанище Санур и в 17:30 часа е трансфера от пристанището до хотела. Свобдно време. Нощувка.

Друга възможност за този ден е: По желание и срещу допълнително заплащане сафари със слонове.
След закуска ще се отправим към парка Таро - най-големият парк със слонове в Бали. Тук живеят 31 слона от остров Суматра, а парка е разположен сред ботанически градини и джунгла. Тук ще направим незабравима разходка( около 25 минути) на гърба на слон, върху специално удобно кресло. Изживяване, което никога няма да забравите! Ще имаме възможност да ги докосваме, храним, къпем, да видим и как рисуват и през цялото време да научаваме подробности за живота им. В музеят на парка ще открием още много за слоновете. Следва обяд на бюфет с изглед към езерото, в което слоновете влизат да се къпят. Ще се завърнем в хотела следобед около 15:00 часа. Останалото време е за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 10: Нуса Дуа - Доха
Закуска. Последни часове в Бали. Можем да се отдадем на релакс на плажа или край басейна на хотела. Късно освобождаване на стаите. Около 17:30 часа ще напуснем хотела с багажа и ще се отправим към известния плаж Джимбаран (Jimbaran), където ще се насладим на вкусна вечеря на фона на незабравимия залез на Бали. Вечерята е включена в цената. Менюто е с рибни продукти. /Клиенти със специфични изисквания, моля да посочат предварително какъв тип меню предпочитат – с пилешко месо или веган менюта/
Трансфер до летището за полет Денпасар – Доха.

Ден 11: Доха-София
Пристигане в Доха. Полет Доха-София. Кацане на летището в София около обяд. Добре дошли у дома!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Индонезия |  Оферти - Бали |  Екскурзии - Индонезия |  Екскурзии - Бали |  Екзотична почивка 2024 - Индонезия |  Екзотична почивка 2024 - Бали

Избрани оферти