Начало / Статии / Статии - Индонезия

Почивка в Бали - мини на островен режим

Автор

/

На почивка в Бали може да означава много неща:

  •  самотен плаж с няколко палми само и единствено за вас
  •  излежаване край басейна на вила, потънала в зеленина и ухаеща на цъфнали франджипани
  •  ледено мангово дайкири по залез в петзвезден хотел

И още, и още… Но почивка в Бали означава също:

  •  връхлитащи ви отвсякъде моторчета, натоварени до небето с какво ли не
  •  моторче под наем, което се опитвате да карате в хаотичното движение, за да стигнете до онзи специален плаж или храм
  •  тесни улички и шумни пазари с вечно усмихнати местни

Остров Бали е от онези места, които имат много лица. Може би си мечтаете за неземните плажове и невъзможно синята вода или пък сте чували за сърдечните балийци, или ви привличат храмовете и шарените празници? Всъщност, можете да имате всичко накуп и това е една от причините Бали да е любимо място на толкова много хора по света.

За разлика от много други дестинации в Азия, на Бали стандартите за настаняване са много високи. Тук луксът не е самоцел, а естествено допълнение към това, което островът вече има - непокътнати тропически гори, целунати от слънцето пясъчни ивици, прозрачни води. На острова ще намерите както уединени вили с безкрайни басейни, така и изискани хотелски комплекси, подходящи за приятели или семейства.

На остров Бали можете да прекарате цялото си време в гмуркане, плуване, преходи, йога и всякакви други занимания, които ще заредят тялото ви с енергия от природата на острова. Можете също и да минете на островен режим и да не правите нищо специално, просто да изключите съзнанието си и да попиете от спокойствието на местните.

Почивката в Бали няма да е пълна, без да се разходите край посветения на богинята на водата храм край езерото Братан, нито без дегустация на шоколад от местните фабрики. И не само шоколад. Местната кухня ще ви кара да възклицавате при опитването на всеки нов вкус. Има много семейни крайпътни ресторантчета, където храната винаги е прясна, ароматна и сякаш ви хваща за ръка и любезно ви кани да влезете и да си поръчате от всичко.

Не ви е нужна рецепта, за да се излекувате от вечното напрежение в живота си с балийски масаж. Той не само ще ви отпусне, но и ще балансира енергията ви със силата на специални масла, топли камъни и традиционни техники, които лекуват не само тялото, но също и духа. А най-хубавото е, че на много места масажите се правят в градини с цветя или на самия плаж. Божествено.

Самите балийци са цяла отделна причина да се чувствате на едно щастливо място. Дълго ще помните кошничките с дарове и цветята за боговете, които те приготвят всеки ден и които ще виждате навсякъде. Ако сте късметлии, може да видите някоя от цветните религиозни процесии, които сякаш се появяват от нищото и изчезват също тъй внезапно. Усмивките са на всяко лице. Спокойствието се носи във въздуха. Накрая самите вие няма да можете нищо друго освен да се усмихвате, нищо, че си тръгвате. Аурата на индонезийския остров е най-ценният сувенир, който ще отнесете със себе си от тази почивка.  

>>> ВИЖТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ! >>>

 

Вижте още: 

Почивка в Тайланд

Почивка на остров Пукет

>
05 август 2022 г.

Тагове

екзотика

кулинарни изкушения

нова година

острови

плажове

приказните острови

романтични места

свети валентин

Забележителности наоколо

Избрани оферти