Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

ТАЙЛАНД - КОЛОРИТНИЯТ БАНКОК И ОЧАРОВАТЕЛНИЯТ О-В ПУКЕТ 4* - Нова година в Тайланд

Номер на оферта

/

233346

Дати & цени

Цената включва

  • Самолетен билет София – Истанбул – Банкок – Истанбул – София с Turkish Airlines;
  • Самолетен билет Банкок – Пукет с Air Asia;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж до 30 кг авиокомпания Turkish Airlines и 20 кг. с авиокомпания Air Asia;
  • 3 нощувки със закуски в Royal Hotel Chinatown 4* в Банкок или подобен;
  • 5 нощувки със закуски в Deevana Plaza Patong 4* в Пукет или подобен;
  • Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
  • Представител на туроператора с български език за целия престой;
  • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
  • Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

  • Целодневна екскурзия до Кралския Дворец и храмовете – гордост на Банкок с включен обяд по Чао Прая – 190 лева за възрастен – 90 лева за дете 2 – 11,99 г.;
  • Посещение на Плаващият пазар в Damnoen Saduak – 110 лева за възрастен – 60 лева за дете 2 – 11,99 г.;
  • Вечеря в небостъргача Baiyoke Sky на бюфет – 100 лева за възрастен – 70 лева за дете 2 – 5,99 г.;
  • Посещение на островите Phi Phi с бърза моторна лодка и включен обяд – 180 лева за възрастен – 120 лева за дете 2 – 11,99 г.;
  • Посещение на залива Phang Nga и островът на Джейсм Бонд с бърза моторна лодка и включен обяд – 180 лева за възрастен – 120 лева за дете 2 – 11,99 г.;
  • Най-доброто от о-в Пукет – 140 лева за възрастен – 90 лева за дете 2 – 11,99 г.;
  • MAX TRIP пакет Всичко от Банкок (Плаващият пазар в Damnoen Saduak, Кралският дворец и вечеря в Baiyoke Sky);
  • MAX TRIP пакет Красотата на Пукет (Посещение на о-вите Phi Phi, залива Phang Nga, о-ва на Джеймс Бонд и Най-доброто от Пукет);
  • Тайландски масаж;
  • Входна виза за Кралство Тайланд на стойност 35 евро + 25 евро такса обработка, в случай, че туроператорът ще изважда виза. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;
  • Задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори – около 35 евро на човек за цялата програма;
  • Разходи от личен характер;
  • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
  • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД - КОЛОРИТНИЯТ БАНКОК И ОЧАРОВАТЕЛНИЯТ О-В ПУКЕТ 4*

Дати и Цени

Дата на заминаване: 27 Декември 2020

Човек в двойна стая: 2980 лв.
Единична стая: 3440 лв.
Двама възрастни в двойна стая: 5960 лв.
Трима възрастни в двойна стая: 8940 лв.
Двама възрастни с дете 2-11.99г.: 8830 лв.


Цените са в ЛЕВА, на база нощувка и закуска, с включени летищни такси. Цените са валидни за ранни записвания до 20.09.2020 г. До 30.09.2020 ще приемаме резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ!

Банкок - Пукет

27.12.2020 г. - 05.01.2021 г.


Ден 1

СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - БАНКОК

Среща на летище София. Полет за Банкок през Истанбул в 21:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Банкок в 01:50 ч.


Ден 2

БАНКОК

Пристигане на Международното летище в Банкок около 14:50 ч. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер - около 50 минути. Свободно време през остатъка от деня. Колкото и неустоим да е зовът на многобройните търговски мравуняци, колкото и примамлив да е еуфоричният ритъм на модерния град, колкото и дълги да са сенките на небостъргачите, отвъд тях кротко лежи старият градски център, носещ очарованието на добрите стари времена - малки дюкянчета и магазинчета неусетно те залутват по уличките, докато разбереш, че Банкок може да е голям, но е и по своему уютен. И че яхналите пърпорещи мотопедчета столичани изпитват истинска привързаност към своя домашен лабиринт, прострял се ехеей - чак до Чао Прая - реката, отвъд чиито бронзови талази извисява кули Ват Арун, Храмът на зората - още една свещена територия, където Банкок заравя своите тайни скрижали, на които е записана рецептата му за дълголетие.

Възможностите са неограничени. Нощувка в хотел Royal Hotel Chinatown 4* или подобен в Банкок.


Ден 3

БАНКОК

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Посещение на Кралският дворец в Банкок. Вечерта по желание: Вечеря в Baiyoke Sky ресторант на блок маса. Прибиране в хотела. Нощувка.


Ден 4

БАНКОК

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Посещение на Плаващият пазар в Damnoen Saduak. Следобед - свободно време. Нощувка.


Ден 5

БАНКОК - ПУКЕТ

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Банкок-Пукет (билет включен в цената). Пристигане, посрещане и настаняване в хотел Deevana Plaza Patong 4* или подобен. Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.


Ден 6

ПУКЕТ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание до островите Phi Phi с бърза моторна лодка. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 7

ПУКЕТ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание до залива Phang Nga и острова на Джеймс Бонд. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 8

ПУКЕТ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна допълнителна екскурзия - Най-доброто от о-в Пукет. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 9

ПУКЕТ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления . Нощувка.


Ден 10

ПУКЕТ - ОТПЪТУВАНЕ

Ранна Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Пукет-Истанбул. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути. Прекачване за полет до София. Пристигане в София в 15:05 ч.



Полетно разписание:

Превозвач: Turkish Airlines

София - Истанбул - 21:20 ч. - 23:40 ч.

Истанбул - Банкок - 01:50 ч. - 14:50 ч.

Пукет - Истанбул - 05:55 ч. - 13:05 ч.

Истанбул - София - 14:55 ч. - 15:05 ч.


Трансфер летище - хотел - летище:

Банкок - Продължителност - около 50 минути в посока с 3/4* автобус.

Пукет - Продължителност - около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 11 туристи. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. ВАЖНО - цената на екскурзия, записана на място може да претърпи промяна. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

*виж описание за възрастта

в лева

в лева

Посещение на Плаващият пазар в Damnoen Saduak

Полудневна

110

60

Посещение на Кралският двoрец и храмовете -гордост на Банкок

Целодневна

150

90

Вечеря в Baiyoke Sky ресторант на блок маса

Вечерна

110

70

Посещение на островите Phi Phi с бърза моторна лодка и включен обяд

Целодневна

180

120

Посещение на залива Phang Nga и островът на Джеймс Бонд с бърза моторна лодка и включен обяд

Целодневна

180

120

Най-доброто от о-в Пукет

Целодневна

130

90

Max trip пакет Всичко от Банкок (Плаващият пазар, Кралският дворец и вечеря в Baiyoke Sky)

340

190

Max trip пакет Красотата на Пукет (Посещение на о-вите Phi Phi, залива Phang Nga о-ва на Джеймс Бонд и Най-доброто от Пукет)

430

290



Посещение на Плаващият пазар в Damnoen Saduak

110 лева/ 60 лева за дете 2 - 11,99 г.


След кратко плаване с типична "дългоопашата" лодка през каналите, обградени от пищна растителност и крайречни къщи, ще стигнем до самия пазар - неподправена екзотика и изобилие от цветове и възприятия! Плаващият пазар Дамноен Садуак е най-популярният и най-големият на вода в Тайланд, на 100 км от Банкок, в Рачабури. Шумен и оживен, той поглъща със своята колоритност .Цял един свят, омагьосващ, вкусен и вълнуващ, където ще опитаме божествените вкусове на Тайланд и ще погълнем атмосферата, останала непроменена през последните повече от 100 години. Дамноен Садуак е най-правия и най-дългия канал в Тайланд-цели 32 километра с 200 разклонения и придвижването и на продавачите ,и на купувачите е с лодки. На кея чакат десетки лодкари, за да ни потопят в изобилието от цветове, аромати и екзотика. Сувенири, национални тайландски ястия, плодове, вкусни кокосови палачинки, божествен сладолед. Лодкарят те вози край брега, където е подредено огромно разнообразие от произведение на местните занаяти, ръчно изработени бижута и рисувана коприна. Никой не си тръгва без да отнесе нещичко за спомен в своя дом. Но, освен сувенирите, най-ценни и цветни остават спомените за тази колоритна частица от душата на Тайланд - екзотични гледки, миризми и звуци, които ще запомните за цял живот.


Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване;

Цената не включва: разходи от личен характер.



Посещение на Кралският дворец в Банкок

150 лева/ 90 лева за дете 2 - 11,99 г.


Кралският Дворец, със своята колекция от павилиони и златни кули, може да се опише само като ориенталски шедьовър. Вътре в Кралския параклис се намира Емералдският Буда, който е издълбан от твърдо парче нефрит. Дворецът е истински архитектурен шедьовър, състоящ се от няколко сгради отвън и магически вътрешен двор, който е бил използван като кралска резиденция от 18 век до средата на 20-ти век. Това е без съмнение национална референция и един от най-посещаваните паметници на Тайланд, който не бива да се пропуска. Точно на гърба на двореца се намира и известната статуя на "Полегналият Буда" - един от символите на Банкок. След това ще продължим към река Чао Прая, където ще починем и ще обядваме на кораб по реката. От него се качваме на лодка и пред нас ще се открият забележителни гледки по устието на Чао Прая. Акустираме пред храма Wat Arun - Храмът на Зората ненапразно това е един от най-обичаните почитани храмове в цял Тайланд. Строен през 17. век, той впечатлява и до ден днешен своите посетители с уникална архитектура и невероятни гравюри и скулптори на демони и дракони.


Цената включва: екскурзоводско обслужвана, трансфер, обяд, входни такси

Цената не включва: разходи от личен характер.



Посещение на о-вите Phi Phi с бърза моторна лодка и включен обяд

180 лева/ 120 лева за дете 2 - 11,99 г.


Остров Ко Пи Пи - истинско бижу, което майката природа е сътворила сред водите на Андаманско море, част от Индийския океан. Представлява скалист остров с овални форми, които стръмно се издигат от лазурните води на океана. Вертикалните склонове са покрити с гъста тропическа растителност. Пясъкът по плажовете е с цвят на слонова кост, а в прозрачните и спокойни води живеят различни видове корали и малки пъстри рибки. Около плажовете мързеливо се поклащат горички от кокосови палми, атмосферата е невероятна и островът е същински рай за щастливите си посетители. Усещането е нереално, все едно участваш във филм. Водата е кристално синя и чиста и се слива с цвета на небето. От време на време минават рибарски лодки, а островите изглеждат като скали, пораснали от водата. Посещението на остров Пи Пи ще бъде едно истинско приключение, изпълнено с много емоции и красиви гледки. Великолепието на кораловите рифове, девствената природа и пещерите на Адаманските пирати - удоволствие без край! Ще се насладим на прекрасния пейзаж на прословутия залив Мая Бей - или мястото, където през 1999 г. са заснети кадри от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо. Заливът е обкръжен от извисяващи се стръмни скали. Гледката определено си заслужава, а гмуркането с шнорхел в кристалните води може да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване. Ще посетим пещерата на викингите, ще наблюдаваме маймуните на Пи Пи Дон и ще спрем на екзотичния бамбуков остров Кай. Ще обиколим с моторница двата острова - Пи Пи Дон, обграден с прекрасни плажове и скалистия Пи Пи Ле, ще плуваме на воля, ще се гмуркаме в царството на коралите и пъстрите рибки, ще се насладим и на вкусен морски обяд.


Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване, обяд, шнорхели.

Цената не включва: разходи от личен характер.



Вечеря в Baiyoke Sky ресторант на блок маса

110 лева/ 70 лева за дете 2 - 05,99 г.


Тръгваме от хотела и отиваме в Ресторант Bangkok Sky, намиращ се в небостъргача Baiyoke Sky Tower. Вечерята е на бюфет с най-добри морски дарове и международни ястия. Ресторантът се намира на 76-ия и 78-ия етаж. След вечеря се отпускаме и отиваме на 77-ия етаж, където има наблюдателна зала с невероятна нощна гледка към град Банкок.


Цената включва: вечеря на блок маса.

Цената не включва: разходи от личен характер.




Посещение на залива Phang Nga и островът на Джеймс Бонд

180 лева/ 120 лева за дете 2 - 11,99 г.


Залива Пхангнга - великолепни варовикови върхове над зелени води. Почитателите на Джеймс Бонд могат да си спомнят за залива Пхангнга като за прекрасния остров, на който се разиграваше действието във филма "Мъжът със златния пистолет", голяма част от който е заснет на Кох Пхинг Кан, и който западняците оттогава наричат Островът на Джеймс Бонд. Като оставим славата от киното настрана, това изобилие от страховити варовикови планински върхове, издигащи се над зелените като шам-фъстък води на Андаманско море, е един от най-красивите природни феномени. Тези острови, с техните миниатюрни лагуни и мангрови мочурища, добиват мистичната атмосфера на китайски акварел. Много от гърбавите и нащърбени островчета са пълни с пещери и кухини, украсени със сталактити и сталагмити, радват сетивата идиличните плажове и рибарските села с наколни жилища, които могат да бъдат разгледани с морски канута или дълги лодки. Тъй като на много от островите не може да се акостира, защото са стръмни скали с буйна тропическа растителност, корабът пуска котва и приключението продължава с малко надуваемо кану. То преминава през пещерни галерии и процепи ,сред рай от екзотична растителност и живописни скали…След емоционалната разходка се връщаме за кратко на кораба, отново плаваме с канутата около втория остров, а при връщането на кораба ще се насладим на изкусителен обяд, сервиран на борда. След гастрономическото удоволствие се качваме в дългоопашати лодки и акостираме на острова на Джеймс Бонд - истински природен бисер. Следва остров Лава, където ще се насладите на прекрасен плаж край блестящите изумрудено зелени води с изумителна красота.


Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване;

Цената не включва: разходи от личен характер.




Най-доброто от остров Пукет

130 лева/ 90 лева за дете 2 - 11,99 г.


Отпътуване от хотела към резерват за слонове за 30 минутна езда. Продължаваме към зашеметяващия Голям Буда, разположен , с цялото си великолепие - 45 метра височина, тежест 135 тона - на върха на хълмовете Накърд (Nakkerd Hills), между Чалонг (Chalong) и Ката. От него се разкрива 360 градусова, панорамна гледка. Следва типичен тайландски обяд в уютно ресторантче и посещение на фабрика с голям магазин за кашу и сухи плодове. След него се отправяме към исторически богатата част на град Пукет, където ще срещнем прекрасно запазени светилища, богато украсени храмове и Wat Chalong, най-почитаният манастир в Пукет, греещ в червено и златно ,който пази частица от мощите на Буда. Ще направим фото-пауза пред 100-годишно китайско имение ,където са заснети филмите "Младата Индиана Джоунс" и "Небето и Земята". Накрая ще се повеселим с игривите маймуни макаци в парк, до който има и чудесна панорамна гледка към град Пукет.


Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване, обяд

Цената не включва: разходи от личен характер.



Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./човек при подписване на договор.

Краен срок за плащане: 45 дни преди датата на заминаване.



Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.



ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 16 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.


Полезна информация за визов режим:

Важно! Моля, да имате предвид, че е необходимо всички клиенти да задвижат издаването на входна виза самостоятелно. На следният сайт можете да намерите подробна информация: http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/visa/p1-2-0.html

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Кралство Тайланд. Виза може да бъде заявена в посолството на Кралство Тайланд в София.

Работното време на Почетното Консулство за кандидатстване и получаване на визи е всеки работен ден - от 10.00 до 12.30 часа и от 14.00 до 16.30 часа.

Издаването на входна виза за Тайланд отнема между три и пет дни в зависимост от натоварването.

Настоятелно молим, кандидатстващите за визи да посещават офиса на Консулството не-придружени от бебета и малки деца до 12 години.

Адресът на Почетното Консулство е: гр. София 1000, ул. П. Парчевич № 42. (сградата е на ъгъла с бул. Витоша, телефон 02 960 0933).

Видове визи:

Туристическа Виза

Туристическата виза се издава за посещение в Кралството с цел туризъм. Визата е със срок за влизане в страната до 3 месеца след издаването. Валидността и е 60 дни от датата на влизане в Кралство Тайланд.

Видове туристическа виза:

  • Еднократна туристическа виза с право на престой до 60 дни.
  • Многократна туристическа виза за период от шест месеца и с право на непрекъснат престой до 60 дни.

Транзитна Виза и NON-IMMIGRANT VISA.

Пътуващите за Кралство Тайланд следва да имат паспорт с валидност от минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в страната.

Необходими документи за Туристическа виза:

  • Попълнен формуляр за кандидатстване за виза;
  • Копие на самолетните или други билети;
  • Такса;
  • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от Кралството;
  • Една актуална снимка.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Нова година 2023 - Тайланд |  Нова година 2023 - Банкок

Избрани оферти