Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Уикенд в Прага - самолетна екскурзия

Номер на оферта

/

238153

Дати & цени

30 май 2024 г. - Цена от 1039 лв.
05 септември 2024 г. - Цена от 1139 лв.
20 септември 2024 г. - Цена от 1199 лв.
10 октомври 2024 г. - Цена от 1039 лв.

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер;
Летищни такси (в размер на 139 € към 04.12.22);
Голям ръчен багаж с макс. размери 55х40х23 см до 10 кг и 1 дамска чанта/лаптоп/ малък сак;
Чекиран багаж до 23 кг.;
3 нощувки със закуски в хотел 4* в центъра на Прага;
трансфер летище - хотел – летище;
"В сърцето на Стария Град" обиколка с екскурзовод на български език;
"От Пражката крепост до Стария Град" обиколка с екскурзовод на български език;
медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Ползване на слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (задължително долащане на място);
Горивна такса - обявява се 21 дни преди всяка дата на заминаване и се заплаща задължително;
Разходи за градски транспорт /на място/;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Екскурзии по желание
Доплашане за чекиран багаж само за дата 31.10.23 - 170 лв

*За дата на заминаване 17.11.23 в цената е включено посещение на Златната уличка в Пражкия замък (с доплащане на място за входна такса: 250 CZK)

Програма на пътуването

Екскурзия до Прага с настаняване в хотел в центърa на Прага; Включена обиколка на Стария Град на Прага, Пражкия замък и Карловия мост;
Екскурзии до Карлови Вари, Кутна Хора. Круизи по Вълтава;
Авторски турове за ценители - "Тайните на Мала Страна" и "Прага отвисоко";

Най-доброто екскурзоводско обслужване в Прага на български език;


25.04.24, 30.05.24, 20.09.24, 10.10.24
в хотел EA Downtown 4*

05.09.24
в хотел EA Sonata 4*
================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================

Прага е неповторимо съчетаниена стилове от различни исторически периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..В запазени архитектурни шедьоври от миналото местните умело вплитат своята съвременност. Прага пленява и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до уникалната архитектура, очарованието на Стария Град, романтиката на Мала Страна, забележителните мостове и красотата на Вълтава.

ПРОГРАМА

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и информационна среща.

Пешеходна обиколка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената, около 1 ч.) с практична информация и първи ориентири за града. Маршрут: Вацлавски площад - Пражкото сити; Староместки площад и най-емблематичните забележителности, разположени в сърцето на Стара Прага - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, паметника на Ян Хус, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан - на мястото, където е падала сянката на колоната на Дева Мария в 12 ч. на обяд; астрономическия часовник от 1410 г., разположен в центъра на площада; лабиринта от малки улички в Стария Град и др.
Свободно време.

По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
ВЕЧЕРЯ С ИСТОРИЧЕСКА ШОУ ПРОГРАМА В СРЕДНОВЕКОВНА ТАВЕРНА В СТАРИЯ ГРАД НА ПРАГА (20:00-22:30 ч.; Включена 5-степенна вечеря с традиционна чешка кухня, неограничена консумация на бира, вино и безалкохолни и историческа шоу програма - фехтовачи, жонгльори и танцьорки).

Нощувка.

ДЕН 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената, около 2 ч.):
Обиколна програма - трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад.

Туристическа програма по желание /с предварителна заявка и заплащане/:

"КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 5-6 ч.). Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

или

„ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА“ с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Акценти в маршрута: историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10), панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, остров Кампа, Дяволския канал, Стената на Джон Ленън, църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); пейката на Вацлав Хавел на Малтийския площад, Моста на чешките легионери, Народния театър, историческото кафене Славия, което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага и винаги избирал масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“) и други.

Нощувка.


ДЕН 3
ПрагаКарлови Вари

Закуска.
Туристическа програма по желание: "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 6-7 ч.).
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура го превръща в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката с екскурзовод по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време ще можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе и медена торта в емблематичния хотел Пуп (в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд).

Туристическа програма по желание: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.) или БУТИКОВ КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА С ВЕЧЕРЯ (3 ч.)
Нощувка.

ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.

Туристическа програма по желание: "ПРАГА ОТВИСОКО - КУЛАТА ПЕТРШИН И СТРАХОВСКИЯ МАНАСТИР" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.)
300 метра е височината, на която ще качим с историческия фуникуляр, за да се насладим на красотата на Прага отвисоко. След кратка разходка през красивия парк Петршин ще стигнем до 60-метровата стоманена кула, поставена на живописния хълм още през 1891 година. Идеята за създаването се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). Петршинската кула предлага най-красивата 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове...
Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г., където ще посетим историческата Страховска библиотека (на място се заплаща входната такса) - една от най-красивите барокови библиотеки в света, на повече от 800 години. Ще разгледаме двете зали - старата барокова богословска зала и философската зала, съхраняващи над 200 000 книги и ценни ръкописи. В свободното време - в манастирската пивоварна в двора на ареала може да опитате и оригиналната жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

Трансфер до летище Прага за полет за София на България Ер в 16:30 ч. Пристига на летище София в 19:20 ч.

Забележки:
Възможни са размествания на екскурзиите в дните от програмата с цел оптимизация и според заявките.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание (възможни са промени):
София 10:20 Прага 11:15/
Прага 16:30 София 19:20

Депозит: 30% при резервация; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни екскурзии по желание:

Разходка с корабче по Вълтава;
"Карлови Вари - спа столицата на Чехия";
"Кутна Хора - магията на Средновековието";
"Прага отвисоко - кулата Петршин и Страховския манастир";
"Истории от кафенетата на Прага"
Посещение на парк Прухонице - ЮНЕСКО обект (предлага се само за датите на заминаване през май)
Вечеря на бутиков кораб с круиз по Вълтава;
Билет за класически концерт в зала "Сметана"

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Уикенд почивка - Чехия |  Уикенд почивка - Прага

Избрани оферти