Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА ОТ СОФИЯ - ПЕТДНЕВНА

Номер на оферта

/

238281

Дати & цени

20 септември 2024 - 24 септември 2024 г. - Цена от 1143 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
ПРОГРАМА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“;
БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯТА НА МУЗЕИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. Лети се с „Аустриан еъруейз”.

=============================================================

ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТА: 20.09.2024 - 24.09.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Хотел Ibis Mariahilf***
Цена на възрастен в двойна стая - 1143 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1492 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1143 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1018 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1078 лв.

Хотел Admiral***
Цена на възрастен в двойна стая - 1276 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1504 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1238 лв.
Цена на четвърти възрастен в стая - 1230 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1155 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1215 лв.

Хотел Mercure Westbahnhof****
Цена на възрастен в двойна стая - 1435 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1754 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1435 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1319 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1379 лв.

Хотел Graben****

Цена на възрастен в двойна стая - 1707 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 2064 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1600 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1569 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1625 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 08:00 ч. – 08:35 ч. полет СофияВиена. Трансфер до центъра на града. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 75 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа). Свободен следобед. Вечерта - възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 79 лв. на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание - факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 84 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Свободен следобед. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – доплащане 66 лв. за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и така нареченото „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 84 лв. за възрастни и 71 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. 09:15 ч. – трансфер до летището. 12:50 ч. – 15:20 ч. полет ВиенаСофия.
=====================================================================

Забележки:

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през февруари 2024. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
Възможно е да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.
Билети за Виенската опера и за Фолксопер:
При заявка от страна на клиентите туроператора може да закупи билети за Виенската опера и за Фолксопер.
========================================================================

Хотели по програмата:

Категория A: хотел Ibis Mariahilf*** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;

Категория B: хотел Admiral*** се намира до Леополдмузеум на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”;

Категория D: хотел Mercure Westbahnhof**** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;

Категория G: хотел Graben**** намира се в стария град, до катедралата „Св. Стефан” и ул. „Грабен”.

=============================================================

ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Ранни записвания 2024 - Австрия |  Ранни записвания 2024 - Виена

Избрани оферти