Начало / Статии / Статии - Тайланд

Как изглежда Нова година в Пукет и защо да резервирате сега?

Автор

/

Представете си, че с магическа пръчка се телепортирате на слънчев остров за Нова година. Времето е за бански и джапанки, плажовете са райски и почти безлюдни, морето е топло, а цените са невероятно ниски.

Всъщност, няма нужда да си го представяте, защото остров Пукет, една от най-популярните дестинации в Тайланд, отново приема туристи, при това без изискване за карантина. Още по-хубавото е, че можете да резервирате пакетна почивка за Нова година, с което да си спестите цялата организация и бюрокрация около пътуването.

Какво да очаквате на Нова година на остров Пукет

Снимка: iStock by Getty Images

Първото и най-очевидно нещо е, че по това време на годината е точният момент да сте на остров Пукет за плаж. Времето е идеално за излежаване на мекия бял пясък, за плуване в топлите морски води, за гмуркане и плаване с традиционни тайландски лодки до някой от десетките острови около Пукет.

Самите тайландци празнуват новата си година през април, но на Пукет така или иначе купонът тече почти целогодишно. Главният курорт е Патонг и ако искате да сте в центъра на събитията, изберете хотел именно тук. През деня главната парти улица “Бангла Роуд” прилича на най-обикновена улица. Вечерта автомобилното движение спира и от всички краища започва да бумти музика - барове, ресторанти, стриптийз клубове, кабарета с шоу програми… Това е столицата на греха в Тайланд, където забавлението достига космически нива, а цените са повече от добри.

Дори и това да не е точно вашият тип забавление, Пукет няма да ви разочарова. На острова има няколко впечатляващи будистки храма - повечето са разположени на хълмове и предлагат панорамни гледки отвисоко. Гигантските статуи на Буда, както и усмихнатите тайландци, които срещате на всяка крачка, ще ви срещнат с философията на будизма по най-непринудения начин.

Какви са условията за влизане в Тайланд

Снимка: iStock by Getty Images

Към момента Тайланд посреща само ваксинирани чужденци, които в допълнение трябва да предоставят при влизане в страната и отрицателен PCR тест. Децата до 18 години, които пътуват с родителите си, могат да влязат в страната и без ваксинация, за тях е нужен само тест.

Остров Пукет е една от първите туристически дестинации, които тайландските власти пилотно отвориха за чужденци. Целият остров е отворен за свободно движение, което позволява да разнообразите престоя си с впечатляващите забележителности на острова - будистки храмове, нощни пазари невероятни места за гмуркане.

Защо да резервирате възможно най-рано

В момента за виза за Тайланд се кандидатства един месец по-рано, затова трябва да се запишете възможно най-рано, за да имате време да организирате всичко за гладко пътуване.

Вижте актуални оферти за Нова година в Тайланд!

>
21 ноември 2022 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

любопитно

нова година

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти