Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Вечното изкуство на Рим - 4 нощувки - полет от София - потвърдени дати

Номер на оферта

/

236853

Дати & цени

15 юни 2024 г. - Цена от 1299 лв.
29 юни 2024 г. - Цена от 1299 лв.
06 юли 2024 г. - Цена от 1199 лв.
08 август 2024 г. - Цена от 1099 лв.
01 септември 2024 г. - Цена от 1399 лв.
11 септември 2024 г. - Цена от 1299 лв.
19 септември 2024 г. - Цена от 1399 лв.
19 октомври 2024 г. - Цена от 1299 лв.

Цената включва

1. Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на Уиз Ер/ Раян Ер (за някои от датите полетите се осъществяват с България Ер) с включени летищни такси;
2. Малък салонен багаж с макс. размери 40x20x25cm до 10 кг - поставя се под седалката;
3. Голям салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 55x40x20 см - поставя се в багажното отделение над седалката;
4. Tрансфери летище-хотел-летище;
5. 4 нощувки със закуски в хотел 4* - Archimede, Lux или подобен от веригата Raeli в центъра на Рим; за дати на заминаване 20.04.24, 25.05.24 и 15.06.24 - в хотел 3* (Noto, Siracusa или подобен, център)
6. Панорамна автобусна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;
7. "В сърцето на Рим - Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви" с местен екскурзовод на български език;
8. Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" от Евроинс, с покритие 10 000 евро;
9. Цялостна организация и обслужване на български език

Цените са промоционални и са валидни за ранни записвания до 15.04.24, до изчерпване на ограничен брой места.

Цената не включва

Чекиран багаж до 20 кг.;
Ползване на слушалки по време на туристическата програма в Рим;
Градска такса: за хотели 3* - 6 € на човек на ден и за хотели 4* - 7,50 € на човек на ден (заплаща се на рецепция на хотела);
Разходи за градски транспорт на място
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Екскурзии по желание

Програма на пътуването

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ - хотели в център, Термини

5 дни/ 4 нощувки
Екскурзовод на български език в Рим


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден
Отпътуване летище София с директен полет за Рим. Трансфер (около 50 минути).
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА РИМ с местен екскурзовод на български език (включена в цената): термите на античен Рим; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Есквилин с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; Колизеума - величествения символ на Рим и на силата на една велика империя; площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело; базиликата "Санта Мария ин Арачели"; Римската община, Капитолийските музеи; замъкът "Сант Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; мостовете на река Тибър и др.
Трансфер до хотела, разположен в центъра на Рим. Настаняване.
Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на базиликата Санта Мария Маджоре (на 5 минути пеша от хотела) - една от седемте поклоннически папски църкви и най-голямата в Рим, посветена на Дева Мария. Изградена е през V век и в нея се съхраняват великолепни раннохристиянски мозайки от това време. Тук папа Адриан II приема славянските просветители Св. Св. Кирил и Методий, на които в базиликата е посветен параклис с паметна плоча.
Нощувка.

2 ден
Закуска.

"В СЪРЦЕТО НА РИМ - БАРОКОВИТЕ ПЛОЩАДИ НА РИМ И ФОНТАНА ДИ ТРЕВИ" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (включен в цената) - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Мавъра и на Нептун; площад Ротонда и Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с прочутия фонтан Barcaccia, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (ползва се градски транспорт).

Екскурзия по желание (с доплащане): "ШЕДЬОВРИТЕ НА ГАЛЕРИЯ "БОРГЕЗЕ" с местен екскурзовод на български език – най-важната художествена галерия на Рим е разположен в градините на едноименния парк. Официално галерията отваря врати през 1902 г., но богатият и влиятелен род Боргезе започва да събира колекцията от началото на 17-ти век. Днес в нея са представени уникални скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.
Свободно време.
Нощувка.

3 ден
Закуска.
Свободен ден.

Екскурзия по желание (с доплащане): "АНТИЧЕН РИМ" с местен екскурзовод на български език – посещение на археологическата зона, включваща Римския форум и Палатинския хълм и Колизеума. Ще посетим величествения Колизеум, официално открит през 80 г. - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя. Ще се разходим по една от най-оживените улици на Римския форум - Виа Сакра или Свещеният Път, ще разгледаме центъра, около който се е развивал Древният Рим - Курията, Табулариума, Рострата, храмовете на Веста, Венера, Веспасиан, Сатурн; арките на Септимий Север, на Тит, Тиберий и Август и още много от най-обширната археологическа зона с останки, свидетелстващи за славното минало на Вечния Град. Античните руини между Палатинския и Капитолийския хълм ще оживеят с помощта на екскурзовода ни и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното наследство от древноримската цивилизация в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.

По желание (с доплащане): ПОСЕЩЕНИЕ НА БАЗИЛИКАТА САН КЛЕМЕНТЕ С ВКЛЮЧЕН ВХОД В КРИПТАТА с местен екскурзовод на бъгарски език:
Базиликата "Сан Клементе" е на три нива, като две от тях са под земята. Третото ниво се състои от трикорабна базилика, изградена през ХІІ век с ниска камбанария и атриум. През 6 век на мястото на древния храм е издигната величествена базилика, в която са запазени фрески с теми от живота на св. Климент. От тази първа базилика е останала криптата, в която се намира гробът на св. Константин-Кирил Философ (погребан там през 869 г.). Той е обкръжен от мемориални плочи, подарени от различни славянски народи. През 1929 г. там е поставена мозайка, подарък от Българската православна църква, с портрета на св. Кирил и с надписи на български и италиански език. Във вътрешния двор на базиликата има мраморен къс с цитати от глаголическия текст на Асеманиевото евангелие - старобългарската книга, която днес се пази във Ватиканската библиотека. Върху нея е очертан маршрутът, по който двамата книжовници и просветители Кирил и Методий стигат в Рим.

Екскурзия по желание (с доплащане): "РОМАНТИКАТА НА ТРАСТЕВЕРЕ" с екскурзовод на български език. Средновековният исторически квартал Трастевере и живописните му улички с характерна атмосфера са любимо място за изява на улични музиканти и артисти. На централния площад "Санта Мария в Трастевере" се намира най-стария фонтан на Рим, както и едноименната християнска базилика, основана през III век. Освен като средновековното сърце на града, Трастевере е популярен с безбройните типични ресторанти, в които може да се опита римската кухня в оригинал. След приключване на разходката с екскурзовод, ще имате свободно време с възможност за прекарване на вечерта в Трастевере - тесните романтични улички крият типични италиански тратории, в които ще ви нагостят не като туристи, а като римляни с типичната римска кухня. Опитайте местните спагети с миди - Spaghetti Alle Vongole, спагети със сос от домати с бекон - Bucatini all"Amatriciana, паста с лют сос - Penne al"arrabiata, мариновано печено месо в прошуто - Saltimbocca и много други вкусотии.
Нощувка.

4 ден
Закуска.
Свободно време. Възможност за посещение на аутлет Castel Romano Designer Outlet (с регулярен шатъл, в близост до хотела)*

Екскурзия по желание (с доплащане):"МАГИЯТА НА ВИЛА Д"ЕСТЕ В ТИВОЛИ" – малкото средновековно градче, разположено на 30 км. от Рим, е някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте" (на място се заплаща входна такса - 10 € на човек), прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Екскурзия по желание (с доплащане): "ВАТИКАНА - Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър" с местен екскурзовод на български език
Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Заедно ще разгледаме богатите колекции с безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство - четирите „Стаи на Рафаело”, Залата с географските карти (от XVI в.), Залата с гоблените и много други и ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа). Посещение на най-голямата християнска базилика в света - Св. Петър и прочутия площад - дело на най-големия бароков архитект - Бернини.
Нощувка.

5 ден
Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за директен полет до София. Отпътуване за България.

Възможни са размествания на туровете в програмата по дни с цел оптимизация.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване: депозит - 35% от цената; доплащане - 31 дни преди датата на заминаване.

Намаление за трети възрастен: -20 лв
Намаление за дете до 11,99 г. с двама възрастни: -40 лв
Доплащане за единично настаняване: +395 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ЖЕЛАНИЕ:

1. "Ватикана - Ватиканските музеи и базиликата Св. Петър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (ограничени места): 105 лв на турист;
2. "Магията на Тиволи и вила Д"Есте" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 105 лв на турист;
3. "Романтиката на Трастевере" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 59 лв на турист;
4. „Шедьоврите на галерия Боргезе“ - с местен екскурзовод на български език: 125 лв на турист;
5. "Античен Рим" с включен вход в Колизеума, Римския форум - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език: 105 лв на турист;
6. Посещение на базиликата Сан Клементе с вход в криптата (гроба на св. Константин-Кирил Философ: 69 лв на турист

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти