Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Великден в Албания - автобус / собствен транспорт

Номер на оферта

/

189166

Дати & цени

03 май 2024 г. - Цена от 595 лв.

Цената включва

транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотел GLORIA PALACE - 4****, 3 вечери, входна такса за Албания, разходка в Елбасан и разходка в Охрид, мед.застраховка с покритие 5 000 EUR, водач-екскурзовод от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти, повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване; допълнителните екскурзии: Екскурзия до Тирана и Круя – 60 лв. Екскурзия до Берат и манастира Арденица – 55 лв. Забележка: цените на допълнителните екскурзии са калкулирани при 25 туристи, включват транспорт и екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварителна заявка при сключване на договора и плащане с основния пакет.

Програма на пътуването

СофияЕлбасан - ДуръсТирана – Круя - манастира Арденица - БератДуръсОхридСофия

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

ДАТА: 03.05.2024

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек в двойна стая: 595 лв.

ОТСТЪПКА - 120 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

===============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



===============================================================

Добре дошли в Албания! Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

===============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Хотел GLORIA PALACE – 4**** ((https://www.gloria-palace.al/):

Разположение: Хотелът се намира в една от най-харесваните от туристите курортни зони по тази част на албанското крайбрежие в района на Дуръс на 20 км от центъра на града. Разполага със собствен частен плаж, на който туристите се наслаждават на спокойна почивка в хармония с красивата албанска природа.

Настаняване: на разположение на гостите са луксозни и комфортни двойни, тройни стаи и апартаменти с гледка към Адриатическо море, напълно обзаведени с всичко необходимо и декорирани с богати, живи цветове в изискан и модерен стил.

Хранене: хотелът разполага с голям ресторант, където ежедневно се предлага богато разнообразие от ястия на средиземноморската и международна кухня в три хранения на ден. Асортиментът включва също органични и местно производство продукти. Елегантен ресторант, осигуряващ спокойна атмосфера за семейства и двойки. Останалите заведения за хранене и развлечения на територията на хотела са a la carte ресторант, външен и вътрешен бар.

Басейни: на разположение на гостите са обширен вътрешен басейн, външен басейн, около който е създадена прекрасна релаксираща обстановка с високи палми и в края на който е идеално позициониран детският басейн. Разположението на водните съоръжения е идеално оптимизирано с цел пълноценна и спокойна почивка на туристите.

Активности и СПА: Фитнес центърът на хотела е достъпен 24 часа в денонощието, а спокойният оазис в Спа център Анантара е впечатляващо и незабравимо преживяване. На разположение са набор от луксозни процедури за релаксация и подмладяване на тялото и душата – масажи, разкрасителни процедури за лице и тяло, релакс стая, сауна, уелнес – предоставени внимателно от опитни професионалисти.

Допълнителни удобства: безплатен паркинг, безплатни кърпи за басейните, безплатни чадъри и шезлонги на плажа, химическо чистене и пране.

==========================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияЕлбасан - Дуръс
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Предвижда се кратка спирка за разходка в центъра на града. Пристигане вечерта и настаняване в хотел GLORIA PALACE – 4**** (https://www.gloria-palace.al/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2 ден Дуръс - Тирана – Круя – Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – ТиранаДуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4 ден ТиранаОхридСофия
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка и кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 220 лв.
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 12.00 лв.
Намаление за: дете до 04.99 лв. – 310 лв.
дете от 5 г. до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 155 лв.
3-ти възрастен – не ползва намаление /същата пакетна цена като на турист в двойна/.
ползване на собствен транспорт – 120 лв.
Допълнителни екскурзии: екскурзия до Тирана и Круя – 60 лв.; екскурзия до Берат и манастира Арденица – 55 лв.
Забележка: цените на допълнителните екскурзии са калкулирани при 25 туристи, включват транспорт и екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварителна заявка при сключване на договора и плащане с основния пакет.
Информация за входните такси на музеите: Круя - Музей Скендербег - 500 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Арденица – вход за църквата – 1 ЕUR, крепостта в Берат – 300 ALL.
Парична единица на Албания: LL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата: автобус

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Дуръс

Избрани оферти