Начало / Статии / Статии - България

Хотел Армира, Ивайловград – в търсене на приключения

Автор

/

Човек не подозира колко много неща има да види в околностите на Ивайловград, докато не се отправи натам. Античната вила Армира, разположена край едноименната река, е най-богатата резиденция на римски благородник, откривана досега по българските земи.

            Снимки: nasamnatam.com

Крепостта Лютица е сред удивително добре запазените. Тракийски светилища, могили, меандрите на река Арда, невероятните гледки от ръба на язовир Ивайловград... Докато шофирате, край шосето се подават диви коне, таралежи, костенурки, наблизо е едно от последните места в България, където можете да наблюдавате лешояди... Дори и да се преместите в Ивайловград за месец, ще имате ново приключение за откриване всеки ден и пак няма да ви стигне времето.

А решите ли да избягате от ежедневието си точно в този край на България, отседнете в хотелски комплекс „Армира“ в Ивайловград. Малко са хотелите, където ще ви посрещнат като приятели така, както ще го направят тук. Стаите са уютни и спретнати. Има безжичен интернет, ако ви се налага да работите или просто искате да поддържате връзка с останалата част от света (който изглежда твърде далеч от вас на това спокойно място).

Закуска в лятната градина на ресторант „Хасиенда“ означава само едно: свежо начало на деня с кафе и вкусни пържени филийки. И сте готови да се отправите в търсене на чудесата на Ивайловград. Краят на деня пък върви с чаша вино – няма как да не опитате това на местните винарски изби. Тези вина са създадени под слънцето на Ивайловград, за да си кажете "Наздраве" за новите любими дестинации и новите приятели.

>
11 октомври 2013 г.

Тагове

археологически резервати

археология

винен туризъм

идеи за уикенд

крепости

летен туризъм

природни забележителности

ресторанти

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти