Дидим

За града

Оферти

Статии

Дидим / Didim

Град Дидим е курорт, разположен на югозапад в Турция, на източното крайбрежие на Егейско море. Намира се на приблизително 200 километра южно от Измир. Градът се явява административен център на едноименния район. Броят на населението в Дидим възлиза на около 42 000 човека. Градът се развива като един от туристическите центрове на егейското крайбрежие на Турция.

Забележителности

Плаж Алтинкум (Altinkum)

В повечето случаи хотелите в Дидим разполагат със собствени плажове, но ако искате да излезете извън комплекса, си отидете на плаж Алтънкум, в буквален превод Златен пясък. Намира се на около 2 км от центъра на Дидим и можете да стигнете дотам с автобус или с такси. През лятото плажът става доста пренаселен, така че не е подходящ за почитателите на усамотението и спокойствието. 

Древногръцкото светилище Дидима

При светилището Дидима се намират прочутият Храм на Аполон (някога най-големият храм в Древна Гърция) и Оракулът на Аполон. Това е било най-важното светилище в древния град Милет. Някои от изящните статуи, открити тук при разкопките, са изложени в Британския музей

Останките от град Милет

Намират се на около половин час път с автомобил от Дидим. Милет е бил процъфтяващ древногръцки град, един от най-богатите за времето си. Днес от миналото му изящество са запазени амфитеатър за 5000 зрители, както и останки от улици и сгради. Влезте и в намиращия се тук Музей на Милет. В двора му се пазят статуите на лъвове, които са били символ на града, а в залите има находки от кухня от около 20 века преди Христа, находки от свещения път, който е свързвал Милет с Храма на Аполон, и много други. 

Водни спортове и гмуркане

Морето около Дидим е подходящо за гмуркане и шнорхелинг. Независимо дали сте начинаещи или гмуркането е ваша страст от дълго време, ще намерите компании, които предлагат турове ежедневно. 

Didim Aquapark (Аквапарк Дидим)

Аквапаркът има пързалки, басейни и атракции за всички възрасти - от най-малките до големите. Не е разрешено внасяне на храни и напитки отвън, така че си предвидете разходи за хранене вътре (която е по-скъпа от обичайното за Турция). Аквапаркът се намира северно от курорта. 

Забележителности около Дидим

Избрани оферти