Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Коледните базари на Прага - полет от София - 01.12.2023 г.

Номер на оферта

/

71693

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен багаж до 23 кг
Трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки и 4 закуски в хотел 3*+ централно разположен в Прага
2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Слушалки по време на екскурзиите
Представител на туроператора по време на пътуването
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*.
*Задължително се доплаща за медицинска застрахова за туристи над 66 години - 12 лв. на турист към пакета.

Цената не включва

Горивна такса
Екскурзии по желание, които се заявяват с депозита и се заплащат до 21 дни преди отпътуване
Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
Градски транспорт
Градска такса от 2,5 евро на турист на нощувка, която заплаща се задължително на място от всеки турист при настаняването.
Доплащания /по желание/:
Целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 15 туристи. Цена - 149 лв на турист/119 лв дете до 12 г.
Еднодневна екскурзия в Карлови вари и дегустация на парче торта в сладкарницата на хотел Пуп 5* с екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи. Цена - 149 лв на записан турист/119 лв дете до 12 г

Програма на пътуването

Коледни базари в Прага за малки и големи от София - самолетна екскурзия от София

2 пешеходни екскурзии на базарите в Прага, включени в цената

Възможност за допълнителни екскурзии до Дрезден и Карлови Вари

5 дни / 4 нощувки

ДАТА: 01-05 декември 2023 - Последни места!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 939 лв.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 декември - петък. Отпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага по възможност преди 14:00 ч. Класическа пешеходна обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

2 декември - събота. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: Целодневна автобусна екскурзия „Коледен Дрезден” при минимум 12 туристи. Цена - 139 лв на турист / 109 лв дете до 12 г. Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингера, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, На базара може да се опитат и други местни коледни специалитети, включително и коледния сладкиш striezel. Още една коледна емблема на Дрезден е огромната дървена арка, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления. Свободно време.Отпътуване за Прага в 16.00.ч. 18.00.ч -пешеходна разходка до Вацлавския площад /вкл. в цената/ - сърцето на Новия град със сградата на Националния музей и статуята на Св.Венцеслав, на на който се намира един от най-големите базари на Прага. Всеки ден от 10 до 22 ч. тук може да се намерят дървени играчки, стъклени украшения, коледни декорации и да се опитат традиционни чешки специалитети: печено свинско, наденички, чешки кифлички, бира, медовина, греяно вино и др. Нощувка.

3 декември - неделя. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: Еднодневна екскурзия в Карлови вари и дегустация на парче торта в сладкарницата на хотел Пуп 5* с екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи. Цена - 149 лв на записан турист/119 лв дете до 12 г. Пешеходна разходка в празнично украсения курорт: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните изворихотел Пуп. Свободно време. Отпътуване за Прага в 16.00.

4 декември - понеделник. Закуска. Пешеходна екскурзия „Коледните площади и забележителности на Мала Страна” с местен екскурзовод на български език /продължителност 3 часа/. По време на екскурзията ще видите: катедралата Св.Вит, площад Храдчани с Коледния базар, Пражката крепост с Коледния базар в четвърти двор, Малостранския площад с Коледния базар, църквата Дева Мария Победителка със статуетката на Детето на Исус, стената на Джон Ленън, районът Кампа с традиционните кулинарни базари, Карлов мост и др. Разходката продължава до площада на Републиката с Коледния базар и Староместския площад с най-големият коледен базар на Чехия, намерил място сред 10-те най-красиви коледни базари в света, с Коледната елха, украсена традиционно в червено, бяло, зелено и златно. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

5 декември - вторник. Закуска. Трансфер до летище. 12:00 ч - излитане за София с полет на а/к Бълг еър, кацане в София в 14:25 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

============================================================

Описание на хотел Prague centre Plaza 3*+

Разположение: С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova, на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен. СПА център: джакузи, сауна, солна пещера, масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф - по заявка.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Часове на полетите:

01 декември 2023 София - Прага 10:20 ч. - 11:15 ч. от Терминал 2
05 декември 2023 Прага - София 12:00 ч. - 14:25 ч. на Терминал 2
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, за деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 400 лв. при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти