Оферта номер: 204205

Златна Прага - 3 нощувки - автобусна екскурзия!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Прага и Екскурзии в Чехия.

Дати и цена
Цената включва
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
• 2 нощувки със закуски в хотел **/*** в Прага;
• Панорамна обиколка на Будапеща;
• Професионален местен екскурзовод за обиколката на Прага;
• Гранични и магистрални такси;
• Екскурзоводско обслужване;
• Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5 000 евро.
Цената не включва
• Разходи от личен характер;
• Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;
• Входна такса за Страховски манастир – 120 CZK;
• Входна такса за Лорета – 150 CZK;
• Разходката с корабче по река Вълтава (1 час) с екскурзовод на български. Провежда се при минимум 20 записани туристи, - 12 €- заявява се в офиса при записване;
• Вечерна разходка с корабче по р.Вълтава с включена вечеря без напитки/около 2 часа/. Провежда се при минимум 20 записани туристи, цена – 20 €- заявява се в офиса при записване;
• Ползване на слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 3 евро / задължително/;
• Билети за градски транспорт- Единичен - 24 CZK / За Деца до 15 г. - 12 CZK / За 24 часа - 110 CZK;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.
----------------------------

ДАТИ:
26.06.2019 г.
04.09.2019 г.

5 дни / 3 нощувки

ЦЕНА на човек: 365 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София - Будапеща
Отпътуване за Будапеща - столицата на Унгария.Транзитно преминаване през Република Сърбия.Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотела.По желание организиране на вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден Будапеща - Прага
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща и свободно време за разходка в центъра на унгарската столица, по ул. Ваци, живописна уличка с артистична атмосфера, с много бутици и кафенета. По обяд отпътуване за Прага. Пристигане привечер в Прага. Често наричат столичния град "Златна Прага" или "Градът на 100-те кули". Една от причините е голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм... Градът е признат за един от най-красивите в света. Бил е столица на Свещената Римска империя през 14-ти век и на Хабсбургската империя през 16-ти век. Настаняване в хотел **/***. Нощувка.

3 ден 28.06.2019 Прага
Закуска.Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език/около 3 1/2 часа/. Ще се движим потака наречения Кралски път – пътят, по който са минавали кралските шествия през средновековието. Включва много от основните забележителности на града и дава представа за историята на Прага и Чехия. Започваме със символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит, строена в продължение на векове. Площадът Храдчани пред крепостта е обграден с дворци от времето на барока, като Шварценберския и Щернберския, които днес са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към града.Слизаме надолу по централната улица на квартал Мала Страна. На централния му площад се намира монументалната барокова катедрала „Св. Николай", най-красивия и внушителен пример за барокова архитектура в Прага. Построена е от Ордена на йезуитите и е символ на контрареформацията и свързаните с нея промени в чешкото общество.
Прекосяваме река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. Приключваме на Староместския площад- историческият център. красив като холивудски декор, само че е автентичен. Присъстват всички европейски стилове след антиката. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула, чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
*По желание – вечерна разходка с корабче по р. Вълтава с включена вечеря на блок маса с топла кухня и студени блюда, без напитки (срещу допълнително заплащане). Забележителностите на Прага изглеждат различни, когато са осветени и гледани от реката.

4 ден 29.06.2019 Прага
Закуска. Освобождаване на хотела (Необходимо е ползване на градски транспорт). Възможност за посещение на музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак, на великолепните барокови градини с паркова архитектура, скулптури и фонтани; Пешеходна разходка по поклонническите места – Страховския манастир с пищната барокова библиотека, чийто свод я поставя сред най-красивите в света, а на излизане оттам – отбиване в манастирската пивоварна. Лорета – изключително красив бароков комплекс от 17 – 18 век, свързан с легендите за пренасянето на дома, в който е израсла Дева Мария. Съхранява безценни архитектурни, исторически и културни съкровища, свято място за целия католически и християнски свят. Разходката приключва в прекрасния бароков Валдщейнски парк.
*По желание - романтична разходка по р. Вълтава. Корабчетата имат закрита част, но може да се излезе и на покритата с тента палуба, за да чуете шепота на реката, момент за почивка, бира и фотосеанси.
Свободно време за обяд и шопинг. В 17:00 ч. отпътуване за България.

5 ден 30.06.2019 София
Пристигане в София около обяд.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 12 г. с двама възрастни на допълнително легло - минус 30 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 90 лв.
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи:
• Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
• За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Летен, бирен уикенд в Златна Прага
от 878 лв.
Летен, бирен уикенд в Златна Прага
0 нощувки
Самолет
На Коледни Базари в Прага и Дрезден
от 605 лв.
На Коледни Базари в Прага и Дрезден
3 нощувки
Самолет
Прага
Транспорт - Прага Заведения - Прага Хотели - Прага Пазаруване - Прага Събития - Прага Забележителности - Прага
Предизвикателство за дромомани: опитай се да НЕ пътуваш
Замъкът-история - Вишеград
Най-тясната улица в Прага си има и светофар