Начало / Екскурзии / Екскурзии - Миконос

о-в Миконос - 4 нощувки с директен полет - без водач от България!

Номер на оферта

/

236387

Дати & цени

20 юни 2022 - 20 септември 2022 г. - Цена от 1230 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Миконос – София;
Летищни такси;
трансфер летище - хотел - летище;
4 нощувки със закуски в Mykonos Beach 3* / Mykonos View 3* / Fresh Boutique hotel 3* или подобен на о-в Миконос;
Ръчен багаж до с размери 40x30x20 см;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва

Ръчен багаж до 10 кг и качване с предимство - 33 лв. на посока - заплаща се по желание;
Чекиран багаж до 10 кг - 47 лв на посока - заплаща се по желание;
Чекиран багаж – до 20кг - 73 лв на посока - заплаща се по желание;
полудневна екскурзия до остров Делос - от 50 евро на човек;
полудневна екскурзия на Миконос от 45 евро на английски език;
джип сафари - от 69 евро на човек;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Програма на пътуването

Програмата е ИНДИВИДУАЛНА и не включва водач от България! Не е необходим минимален брой туристи!

5 дни / 4 нощувки

Дата Възрастен в двойна стая
21.06.2022 г. 1280 лв.
05.07.2022 г. 1230 лв.
19.07.2022 г. 1330 лв.
02.08.2022 г. 1430 лв.
16.08.2022 г. 1430 лв.
30.08.2022 г. 1430 лв.
06.09.2022 г. 1430 лв.
20.09.2022 г. 1330 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Миконос е гръцки остров част от Цикладските острови в Егейско море и много желана туристическа дестинация, познат с космополитния си характер и интензивния си нощен живот. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора, където има невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Там можете да видите един от талисманите на острова - пеликаните Петро /всъщност пеликаните са само три на брой/, вътярните мелници на Миконос, малката Венеция – сградите са построени на хълм над морето и терасите им са надвесени над водата, археолигическия музей, Делос – целия остров е обявен за музей.Архитектурата на Миконос е специфична. Къщите са бели,кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват в бяло. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.

ПРОГРАМА

1 ден
Полет София - Миконос 21:45-23:10 ч.
Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за почивка и развлечения в Миконос или възможност за полудневна екскурзия до остров Делос /5 часа/ – Екскурзия с кораб, острова се намира само на 40 мин. от Миконос. Делос е остров в западната част на Егейско море. Най-малкият от Цикладите. Дължината му е 4,5 км, а в най-широката си част е 1,3 км. В Древна Гърция се считал за свещен, тъй като там съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие и роди бременната Лето. Дълго време малкия град Делос се изхранвал с доходите от храма на Аполон, който имал култово значение. Религиозната му роля бил толкова голяма, че след 426 пр. Хр. било забранено на него да се раждат и умират хора. По-късно станал крупен център на международна търговия и особено се прославил като най-големия в Средиземноморието пазар на роби. По сведения на Страбон, в пристанището на Делос ежедневно се купували и продавали десетки хиляди роби. Делос бил столица на Делоския съюз, който е основан 478-477 г. пр.н.е. На Делос се съхранявала хазната на съюза и там се провеждали срещите на съюзниците. В наши дни на Делос няма постоянни обитатели. Островът се използва като музей под открито небе, който в понеделник има почивен ден и островът е "затворен". Археолозите са успели досега да открият останките на три светилища на Аполон, храм на Артемида, храм на бог Тритон, храм на Хера, Тераса на лъвовете и други светилища. През 1990 г. ЮНЕСКО вписва Делос в списъка на световното наследство.
Екскурзията е с екскурзовод на английски език. Цена на човек 50 евро. /екскурзията се провежда всеки ден без понеделник/. Нощувка

3 ден
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия на остров Миконос с екскурзовод на английски език - разходки по тесните улички, разглеждане на белите кубични къщи с дървени врати и прозорци, оцветени с ярки цветове, балкони отрупани с цветя, малки параклиси и църкви, пристанището както и разположените в другия край на града на малък хълм вятърни мелници с характерната архитектура, построени преди векове. След това ще направим обиколка на острова, където ще посетим накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил. Следва обиколка на селището Ано Мера, което се намира на 6 км от града. Ще имате свободно време и възможност за oбиколка на традиционния площад и манастирa Panagia Tourliani построен през XVI век, както и фамозния плаж. Посещение на Калафитис, където ще имате възможност за плаж, кафе и освежаващи напитки (не са влючени в цената ).Цена на човек 45 евро /екскурзията се провежда във вторник, сряда, събота и неделя/. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за Джип - Сафари /по желание, цена от 69 евро за възрастен / : обиколка на острова, където ще посетите накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил и селището Ано Мера. Нощувка.

5 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка. Трансфер от хотела до летището. Полет Миконос - София 23:50 - 01:15 ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Миконос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Миконос |  Индивидуално пътуване - Гърция |  Индивидуално пътуване - Миконос

Избрани оферти