Начало / Екскурзии / Екскурзии - Миконос

о-в Миконос - 4 нощувки с директен полет - без водач от България!

Номер на оферта

/

236387

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Миконос – София;
Летищни такси;
трансфер летище - хотел - летище;
4 нощувки със закуски в Mykonos Beach 3* / Mykonos View 3* / Fresh Boutique hotel 3* или подобен на о-в Миконос;
Ръчен багаж до с размери 40x30x20 см;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" /включително COVID-19/с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва

Ръчен багаж до 10 кг и качване с предимство - 33 лв. на посока - заплаща се по желание;
Чекиран багаж до 10 кг - 47 лв на посока - заплаща се по желание;
Чекиран багаж – до 20кг - 73 лв на посока - заплаща се по желание;
полудневна екскурзия до остров Делос - от 50 евро на човек;
полудневна екскурзия на Миконос от 45 евро на английски език;
джип сафари - от 69 евро на човек;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Програма на пътуването

Програмата е ИНДИВИДУАЛНА и не включва водач от България! Не е необходим минимален брой туристи!

5 дни / 4 нощувки

Дата Възрастен в двойна стая

13.06.2023 г. 1430 лв.
27.06.2023 г. 1430 лв.
11.07.2023 г. 1560 лв.
25.07.2023 г. 1560 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Миконос е гръцки остров част от Цикладските острови в Егейско море и много желана туристическа дестинация, познат с космополитния си характер и интензивния си нощен живот. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора, където има невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Там можете да видите един от талисманите на острова - пеликаните Петро /всъщност пеликаните са само три на брой/, вътярните мелници на Миконос, малката Венеция – сградите са построени на хълм над морето и терасите им са надвесени над водата, археолигическия музей, Делос – целия остров е обявен за музей.Архитектурата на Миконос е специфична. Къщите са бели,кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват в бяло. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.

ПРОГРАМА

1 ден
Полет София - Миконос 21:45-23:10 ч.
Трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за почивка и развлечения в Миконос или възможност за полудневна екскурзия до остров Делос /5 часа/ – Екскурзия с кораб, острова се намира само на 40 мин. от Миконос. Делос е остров в западната част на Егейско море. Най-малкият от Цикладите. Дължината му е 4,5 км, а в най-широката си част е 1,3 км. В Древна Гърция се считал за свещен, тъй като там съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон. Съгласно мита, някога Делос бил плаващ остров, блуждаещ по морета, докато Зевс не заповядал на Посейдон да го застопори на едно място, за да може на него да се скрие и роди бременната Лето. Дълго време малкия град Делос се изхранвал с доходите от храма на Аполон, който имал култово значение. Религиозната му роля бил толкова голяма, че след 426 пр. Хр. било забранено на него да се раждат и умират хора. По-късно станал крупен център на международна търговия и особено се прославил като най-големия в Средиземноморието пазар на роби. По сведения на Страбон, в пристанището на Делос ежедневно се купували и продавали десетки хиляди роби. Делос бил столица на Делоския съюз, който е основан 478-477 г. пр.н.е. На Делос се съхранявала хазната на съюза и там се провеждали срещите на съюзниците. В наши дни на Делос няма постоянни обитатели. Островът се използва като музей под открито небе, който в понеделник има почивен ден и островът е "затворен". Археолозите са успели досега да открият останките на три светилища на Аполон, храм на Артемида, храм на бог Тритон, храм на Хера, Тераса на лъвовете и други светилища. През 1990 г. ЮНЕСКО вписва Делос в списъка на световното наследство.
Екскурзията е с екскурзовод на английски език. Цена на човек 50 евро. /екскурзията се провежда всеки ден без понеделник/. Нощувка

3 ден
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия на остров Миконос с екскурзовод на английски език - разходки по тесните улички, разглеждане на белите кубични къщи с дървени врати и прозорци, оцветени с ярки цветове, балкони отрупани с цветя, малки параклиси и църкви, пристанището както и разположените в другия край на града на малък хълм вятърни мелници с характерната архитектура, построени преди векове. След това ще направим обиколка на острова, където ще посетим накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил. Следва обиколка на селището Ано Мера, което се намира на 6 км от града. Ще имате свободно време и възможност за oбиколка на традиционния площад и манастирa Panagia Tourliani построен през XVI век, както и фамозния плаж. Посещение на Калафитис, където ще имате възможност за плаж, кафе и освежаващи напитки (не са влючени в цената ).Цена на човек 45 евро /екскурзията се провежда във вторник, сряда, събота и неделя/. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за Джип - Сафари /по желание, цена от 69 евро за възрастен / : обиколка на острова, където ще посетите накои от най-известните плажове, малки църкви и къщи построени в типичен цикладски стил и селището Ано Мера. Нощувка.

5 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка. Трансфер от хотела до летището. Полет Миконос - София 23:50 - 01:15 ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Миконос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Миконос |  Индивидуално пътуване - Гърция |  Индивидуално пътуване - Миконос

Избрани оферти