Начало / Статии / Статии - Гърция

8 неща, които да направите на остров Миконос

Автор

/

Често наричат остров Миконос Ибиса на гръцките острови. Плажните партита на острова са легендарни и привличат купонджии от цял свят.

Но Миконос е много повече от барове и коктейли. Белите му къщи, които блестят на слънцето, вятърните мелници, които греят в топли цветове по залез, местните му легендарни пернати обитатели - ден след ден ще откривате по нещо ново, което да ви удиви.

Снимка: iStock by Getty Images

Тръгнете ли на почивка натам, вижте кои са някои от най-емблематичните неща, които да направите, видите, вкусите и опитате.

Разходете се из Малката Венеция

Снимка: iStock by Getty Images

Малката Венеция е крайбрежна зона, в която къщите са в микс от венециански и гръцки стил, морето е пред очите ви, а по тротоара са разположени масичките на улични заведения.

Танцувайте до сутринта на плажа

Има няколко легендарни клуба на остров Миконос, които от години му носят славата на парти зона. Там музиката започва да се усилва още в късния следобед и танците не спират до сутринта. Ако сте дошли на острова заради

Потърсете пеликана Петрос

Снимка: iStock by Getty Images

Макар пеликаните да не са сред естествените обитатели на тази част на Гърция, остров Миконос си има тъкмо тази птица за талисман. Невероятна поредица от случки в края на 50-те години на миналия век е причина пеликанът Петрос да е най-почитания и прочут обитател на острова чак до смъртта си през 1985 г. Макар отдавна оригиналният Петрос да не е на острова, на Миконос днес има няколко пеликана, които свободно се разхождат и напомнят на посетителите и на местните за легендата Петрос.

Снимайте се до вятърните мелници на Миконос

Снимка: iStock by Getty Images

Вятърните мелници на Миконос са символ на острова и вероятно на цялото Егейско море. Белите сгради са най-красиви, когато слънцето е ниско над хоризонта. Намират се между Малката Венеция и квартал Ниохори.

Насладете се на гледката при фара Арменистис

Снимка: iStock by Getty Images

19-метровият фар се намира в северозападния край на острова, а докато си правите снимки край него, на заден план ще видите и съседния остров Тинос, както и лодките, които се движат непрестанно между двата острова.

Съберете тен на плажа Платис Ялос

Това е най-популярният плаж на Миконос. Пясъкът тук е бял и мек, а водата е в тюркоазени нюанси на синьото. Намира се на около 4 км от град Миконос и до него може да се стигне с кола, автобус или лодка. Има плажни барове, заведения за хапване и чадъри - всичко необходимо за чудесен ден под слънцето.

Запалете свещ в манастира Палеокастро и разгледайте църквите на Миконос

Снимка: iStock by Getty Images

Манастирът Палеокастро носи името на намиращ се наблизо хълм и е построен през 18-и век. Запалете свещ в него и разгледайте традиционната цикладска архитектура на комплекса.

На целия остров има над 70 църкви в гръцки стил. Белосаните им и спретнати фасади са радост за окото, а вътре ще откриете прохлада и покой.

Гмурнете се в Райския риф

Запознайте се отблизо с морските обитатели на Миконос - риби, морски звезди, октоподи и костенурки. Гмуркането в Райския риф е достъпно както за опитни, така и за начинаещи гмуркачи, като на място можете да наемете водач и всичката нужна екипировка.

Вижте актуални оферти за почивка на Миконос!

>
24 юли 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти