Оферта номер: 113125

Шри Ланка - гранд тур в благословената земя - 05.12.2020 г.

Шри Ланка - гранд тур в благословената земя - 05.12.2020 г.
от 4712 лв.
Виж галерия
Дати и цена
05 декември 2020 г. - Цена от 4712 лв.
16 декември 2020 г. - Цена от 4712 лв.
Цената включва
Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София
Летищни такси в размер на 868 лв. към 05.02.2020 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Трансфери летище - хотел - летище
Климатизиран транспорт по машрута
1 нощувка със закуска и вечеря в Негомбо в хотел Jetwing Lagoon 4* или подобен
2 нощувки със закуски и вечери в Хабарана в хотел Sigiriyana by Thilanka или подобен
2 нощувки със закуски и вечери в Канди в хотел Earl's Regent  или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия в хотел Mirage Kings Cottage или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в Яла в хотел Elephant Reach или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в Гел в хотел Amari или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в Коломбо в хотел Fairway Colombo 4* или подобен
Сити тур на Коломбо
Посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела
Посещение на скалната крепост в Сигирия
Сафари в национален резерват Минерия
Посещение на скалните храмове в Дамбула
Сити тур на Канди
Посещение на Ботаническата градина в Перадения
Пътуване с влак между Канди и Нувара Елия
Посещение на чаена плантация и фабрика в Нувара Елия
Сафари в национален парк Яла
Посещение на форта в Гел
Разходка с лодка по река Маду
Местни екскурзоводи с обслужване на руски или английски език
Входните такси за обектите по маршрута
Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 20 000 лева
Застраховка "Отмяна пътуване" на ЗК "Мондиал" с лимит на отговорност 1500 лева.
Водач - преводач от фирмата-организатор
Цената не включва
 Допълнително се доплащат:
Такси за обслужване на местните шофьори и екскурзоводи - 100 лева,платими при доплащане на договора.
Настаняване в единична стая - 900 лева
Цената не включва:
Виза за Шри Ланка - 100 долара.
Лични разходи
Напитки по време на храненията
Доплащане от 175 лева за пакет "Премиум", включващ застраховка "Отмяна на пътуване" от ЗК Мондиал с лимит на отговорност, покриващ цената на цялата екскурзия.
Гранд тур в благословената земя на Шри Ланка

Маршрут: София - Истанбул - Коломбо - Пинавела - Хабарана - Дамбула - Сигирия - Канди - Нувара Елия - Яла - Гел - река Маду - Коломбо - Истанбул - София

ДАТИ 2020:
05.12.2020 - 16.12.2020 г.


------------------

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

2409 евро/4712 лв.


ПРОМОЦИЯ: БЕЗПЛАТНА ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ" с покритие върху цялата стойност на пътуването при ранни записвания до 31.07.2020 г.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.

>>>

Защо да изберем това пътуване?
В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите - уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.
Пътуването до Шри Ланка е от София, с една от най-добрите авиокомпании в света - Турски авиолинии. Подбрали сме характерни за страната туристически обекти (част от които под закрилата на ЮНЕСКО) и разнообразни атракции, за да добиете повече впечатления от тази благословена страна.
По време на екскурзията в Шри Ланка тече високият туристически сезон, когато времето на дъждовете е отминало, но сме се постарали да постигнем баланс между качество и цена.
И още нещо: освен медицинската застраховка „Защита при пътуване” с покритие от 20 000 лв, цената включва и допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" с лимит 1500 лв. Шри Ланка е сред най-слабо засегнатите от COVID-19 страни в Азия.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Истанбул
Излитане от София в 21:25 ч. и кацане в Истанбул в 23:50 ч.
Ден 2: Истанбул - Коломбо
Излитане от Истанбул в 02:10 ч. и пристигане в Коломбо в 15:15 ч (технически стоп в Мале). Посрещане и трансфер до хотел Jetwing Lagoon 4* (https://www.jetwinghotels.com/jetwinglagoon) или подобен. Нощувка.
Ден 3: Негомбо - Пинавела - Хабарана
Закуска. Отпътуване за Хабарана. По пътя ще посетим Центъра за отглеждане на слончета – сираци в Пинавела, основан през 1975 година. Ще видим как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаем с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата.  При повече късмет може да наблюдаваме и къпането на слончетата в близката река. Пристигане в Хабарана и настаняване в хотел Sigiriyana by Thilanka (https://sigirianaresort.com/) или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 4: Сигирия – Минерия
Ранна закуска и отпътуване за Сигирия, където ще се изкачим на скалната крепост, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Нарича се „Лъвската скала”и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века. Следобяд  - джип сафари в Минерия, национален парк на площ от 8800 хектара, където освен огромното разнообразие от растения и дървета, могат да се наблюдават многобройни видове бозайници, птици, влечуги и земноводни. Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”, а по време на джип сафарито със сигурност ще наблюдаваме тези величествени животни. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка
Ден 5: Дамбула - Канди
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя ще посетим  скалния комплекс от пещери  в Дамбула, също обект на ЮНЕСКО. Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка.  Този огромен комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през   XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на страната. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда. Следват  градините за подправки  в Матале. Тук ще се запознаем с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина за отглеждането им. Пристигане в Канди и настаняване в хотел Earl"s Regent (https://www.aitkenspencehotels.com/regentkandy/) или подобен в Канди. Посещение на Кралските ботанически градини в Перадения, където екзотични  гори се съчетават с  с уникални растителни видове и орхидеи. Вечеря и нощувка.
Ден 6: Канди
Закуска. Днес денят е посветен на Канди – град, известен с по-хладния си климат и идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Тук ще посетим Музея на скъпоценните камъни и храма на Свещения зъб на Буда „Далада Малигава”, строен в периода XVI – XIXвек. Вечеря и нощувка.
Ден 7: Канди - Нувара Елия
Закуска. Отпътуване за Нувара Елия – град на 2000 м надморска височина, чието име в превод означава „Град на зората”. Пътуването е с влак, което ще ни покаже и друга част от живото ежедневие на Изтока. В Нувара Елия ще гостуваме на чайна плантация и фабрика за производство на знаменития цейлонски чай. Настаняване в хотел Mirage Kings Cottage (https://www.miragekingscottage.com/) или подобен. Обиколка на града. Вечеря и нощувка
Ден 8: Нувара Елия - Яра
Закуска. Отпътуване за селището Яла  за следобедно сафари в местния национален парк. В националния парк Яла ще навлезем в неопитомения свят на Шри Ланка. Свят, в който съжителстват леопарди, слонове, биволи, петнисти сърни, крокодили, много видове птици и пауни. През 2004 година паркът е пострадал от връхлетялото го цунами, но днес неговата екосистема и биоразнообразие са напълно възстановени.Настаняване в хотел Elephant Reach (http://www.elephantreach.com/) или подобен. Вечеря и нощувка
Ден 9: Яра - Гел
Закуска. Отпътуване за  Гел и по път посещение на тамошната крепост, която е включена в списъка на Юнеско и околностите ? са една от възможните локации на Библейския град Тарсис, откъдето цар Соломон се е сдобивал с подправки, скъпоценни камъни и пауни. Посещавана е от извесни личности като изследователите Ибн Батута и Джан Хъ, както и от Махатма Ганди, и Пабло Неруда. От векове е търговски и културен център и настоящата вълнуваща обиколка ще ви разходи из различни периоди:  от португалски, холандски и британски до наши дни. Пристигане в Гел. Настаняване в хотел Amari (https://www.amari.com/galle-srilanka) в Гел или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 10: Гел - река Маду - Коломбо
 
Закуска. Възможност за кратък морски отдих на плажа. Отпътуване за Коломбо, като по пътя ще направим разходка с лодка по река Маду. Настаняване в хотел Fairway Colombo (https://www.fairwaycolombo.com/) или подобен. Вечеря и нощувка.  
Ден 11: Коломбо - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела   и обиколка на Коломбо. Това е най-големият град и пристанище на острова и е известен на мореплавателите от 2000 години насам.  Избран е за столица през 1815 година, когато тогавашният остров Цейлон е част от Британската империя. Най–старото име на града е Калан тота.  Названието Коломбо е дадено от от португалците през 1517 година в чест на великия мореплавател Христофор колумб. Колониалната епоха, старите будистки и хиндуистки храмове,, шумните базари контрастират с многоетажните небостъргачи, модерните търговски комплекси и  транснационални хотели. Коломбо е известен със своите ювелирни магазини, а  бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света.Трансфер за полет за Истанбул, който излита в 21:15 (технически стоп в Мале)
Ден 12: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 06:20. Полет за София  в 8:35, където се каца в 8:55 .
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 15
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 1500 лева при подписване на договор
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Изпрати запитване
ШРИ ЛАНКА-ноември
от 2699 лв.
ШРИ ЛАНКА-ноември
7 нощувки
Самолет
Сватба в Шри Ланка
от 1836 лв.
Сватба в Шри Ланка
0 нощувки
Самолет
Коломбо
Събития - Коломбо
Вкусовете на Шри Ланка: Каква храна да опиташ
7 идеи за подаръци за приятел, който ще пътува дълго
Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме