Начало / Почивки / Почивки - Агия Напа

Почивка в Агия Напа, 7 нощувки със закуски и вечери с полет до Ларнака

Номер на оферта

/

236861

Дати & цени

20 май 2023 - 22 октомври 2023 г. - Цена от 1350 лв.

Цената включва

самолетен билет София - Ларнака - София с авиокомпания Уиз Еър;
летищни такси;
двупосочен трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки в хотел Nissiana hotel & Bungalows 3*/ Bella Napa 3*/ Pierre Anne Beach hotel 3* или подобен;
7 закуски;
7 вечери;
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с Асистанс;
Ръчен багаж с размери 40x30x20 см;

Цената не включва

салонен багаж и качване с предимство - 70 лв. на посока;
Чекиран багаж – до 10кг - 70 лв. на посока; 20 кг - 120 лв. на посока; до 32 кг - 135 лв. на посока /цените са валидни при заявяване и заплащане на багажа в момента на направата на резервацията, ако се добавят в последствие ще бъдат на по-високи цени;
запазено място в самолета цени от 26 лв. на посока;
допълнителни екскурзии;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 15 лв.;

Забележка:
Цените на багажа търпят промени според сезона наложени от авиокомпанията!

Допълнителни екскурзии при минимум 15 човека на руски или английски език:

Никозия – 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
По пътя към Никозия, ще видите най-големият флаг в света на планината Пентадактилос. Ще се разходите из стария град, където ще имате възможност да видите някои от най-важните забележителности.
Старият град на Никозия е обграден от Венециански стени от 16 век, предназначени да защитят населението от османско нападение. Ще видите Архиепископския дворец, до катедралата Сейнт Джон, който е построен на мястото на един век бенедиктински параклис през 14-ти посветена на Св Йоан Богослов. След това ще посетите Византийския музей,в който се помещава една от най-богатите и най-представителни колекции от икони на острова. Свободно време за снимки пред паметника на Свободата ,която символизира независимостта на Кипър от Британската империя.
Обиколката завършва с пазаруване в местния МОЛ .

Курион – Пафос - 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Следвайки пътя за Пафос, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, първо ще се спрете в Курион, едно от най-важните археологически обекти на острова. Там ще разгледате древногръцкия-римски театър, където са се провеждали гладиаторски игри , Кащата на Естолиос със своите мозайки.
Следващата спирка е скалата на Афродита, която се смята за родното място на древно- гръцката богиня на красотата и любовта. Свободно време за снимки.
Следвайки пътя за Пафос, ще видите църквата Св Петка в село Героскипоу. Църквата на Свети Петка е една от най-важните византийски паметници в Кипър, а също и една от пет камерните църкви, където са запазени стенописи от различни периоди. В долината Пафос ще посетите Дома на Дионис, включен в списъка на ЮНЕСКО, с мозаечни подове от 5 век преди Христа. Мозайките са считани за едни от най-добрите на Източното Средиземноморие.Te изобразяват сцени от гръцката митология и са шедьоври на мозаечното изкуство. Свободно време ще бъде дадено в пристанището на Пафос за обяд. /по желание и срещу заплащане/. През свободното си време можете да видите Колоната на Свети Павел, едно от местата, които Папа Бенедикт XVI посети през 2010 г.

Лимасол – Омодос - 35 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Отпътуване от Ларнака към Кити, ще се спрете в църквата на Angeloktisti, която датира от 11-ти век и е построена върху руините на по-ранна християнска базилика от 5 век преди Христа.
Екскурзията продължава до Лимасол, втория по големина град на острова, главно пристанище, център на винарската индустрия и оживен курорт. Лимасол е построен между два древни градове-царства: Аматус на изток и Курион на запад. Ще видите наскоро реновирани райони около Лимасол, ще се разходите из тесните улички на стария град.
Следващата спирка е Замъкът Колоси в село Колоси, на 11 км западно от град Лимасол. Той е построен през 15 век върху руините на бившата крепост датираща от началото на 13 век. Замъкът е бил за рицарите на Свети Йоан от Йерусалим, по-късно става владение на Ордена на тамплиерите.
Следвайки пътя през планината Тродос, достигате до един от акцентите на тази екскурзия, красивото традиционното село Омодос. Селото е построено около манастира на Светия кръст, един от най-старите и най-свещените манастири в острова. Манастирът на Светия кръст е основан от Свети Елени. Според вярванията Свети Елени е оставил там парче от Светото въже, с което Исус Христос е бил вързан на кръста.
Омодос също е известно винарско село с много малки магазинчета, където можете да опитате и да закупите някои от най-добрите местни кипърски ръчно изработени продукти и вино. Ще имате свободно време за почивка, за обяд и да се насладите на красивата природа.

Агия Напа - 40 евро за възрастен / 30 евро дете от 2-12 г.
Тази екскурзия ще Ви отведе до красивия морски град Фамагуста разположен на източния край на острова.През 12-15 в. Фамагуста е бил невероятно богат град, играел е ролята на културно средище с уникална архитектура. Днес това очарование може да бъде открито в Стария град, който е заобиколен от мощни крепостни стени, направени от венецианците. При османското нашествие стените, които са 15 метра високи, остават почти непокътнати, за разлика от вътрешността на града. Много от тукашните дворци и църкви са разрушени, включително и катедралата Свети Никола, която е шедьовър на френската средновековна готика. Днес тя е обновена, но към нея е прибавено минаре и вече от пет века действа като джамия под името "Лала Мустафа". Въпреки, че през 1960 г. Кипър е обявен за Независима държава, само 3-4 години по-късно започват размирици, които помрачават мирното развитие на младата република. Гръцките и турските кипърци не намират никакво компромисно решение по въпроса за съвместното съжителство в политически план. През 1974 г. турските войски предприемат десант и така стъпват на северното крайбрежие. Завземат около една трета от острова и окупират северната част на републиката.
Отправяме се към Агия Напа, най-популярният туристически курорт, където ще посетите средновековния манастир Агия Напа , който се намира в центъра на Агия Напа .Манастирът е посветен на Дева Мария, защото според местна легенда, оригинална икона на Дева Мария е била открита от ловец в пещерата.
Крайната спирка на екскурзията е Cape National Park Greco , на десет минути път с кола от центъра на Агия Напа , едно от най-красивите места на острова. Свободно време за снимки.

Традиционна кипърска вечер - 40 евро за възрастен / 25 евро дете от 2-12 г.
Насладете се на кипърската нощ , изпълнена със забавления. Вечерта ще бъде добра възможност да се запознаете с традициите и гостоприемството на кипърския народ. Можете да опитате голямо разнообразие от местни ястия, под формата на традиционно кипърско мезе, придружени от местни вина от най-добрите винарски изби в Кипър. Ще наблюдавате танцьори в своите национални носии, извършващи фолклорни танци и насърчаващи всички да се присъединят към тях и да научат стъпките. Гвоздеят на вечерта е изпълнението на танцьори, които могат да балансират няколко чаши на главата си, докато танцуват. Отпускащата атмосфера и ведрия характер на кипърците наистина ще ви накара да се почувствате като у дома си.

ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Програма на пътуването

Дата Възрастен в двойна стая
Дата Възрастен в двойна стая

20.05.2023 г. 1350 лв.
27.05.2023 г. 1350 лв.
03.06.2023 г. 1310 лв.
10.06.2023 г. 1310 лв.
18.06.2023 г. 1310 лв.
25.06.2023 г. 1310 лв.
02.07.2023 г. 1420 лв.
09.07.2023 г. 1420 лв.
16.07.2023 г. 1420 лв.
23.07.2023 г. 1420 лв.
06.08.2023 г. 1480 лв.
13.08.2023 г. 1480 лв.
20.08.2023 г. 1480 лв.
27.08.2023 г. 1480 лв.
03.09.2023 г. 1420 лв.
10.09.2023 г. 1420 лв.
21.09.2023 г. 1420 лв.
30.09.2023 г. 1310 лв.
07.10.2023 г. 1310 лв.
14.10.2023 г. 1310 лв.
21.10.2023 г. 1310 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Агиа Напа е един от най-красивите курортни градове в Кипър. Поставен е на второ място след Ибиса за цялото Средиземноморие. Известен е с нощният си живот и записан в книгата на Гинес, като място с най-много дискотеки на човек от населението. Агия Напа на гръцки: ???? ????, е един от големите туристически центрове в Република Кипър. Сочен е за най-известния кипърски курорт. Намира се в югоизточната част на острова, близо до полуострова, на който се намира град Фамагуста (чиито звезди са възпети в поезията на Никола Вапцаров).
Златисти пясъчни крайбрежия се простират в източната част на Кипър, в свободната територия на провинция Фамагуста.Популярните центрове Паралимни и Агия Напа са истински рай за онези, които обичат морето и морските спортове. Във вълшебния пейзаж на района се вписват малкия рибарски пристан на Агия Напа, средновековния манастир в центъра на селото, стотици вятърни мелници и стари византийски църквици в района на Протара и Паралимни, както и из околните села.
Местността е известна с името Кокинохория (Червени села), заради червеникавия цвят на пръстта. От селата в този район водят произхода си най-добрите народни поети, така наречените „пинтаридес".
Преди 1974 Агия Напа е била тихо рибарско селище. Днес е голям туристически център.

Първи ден:
Полет от София за Ларнака в 19:10 ч. Пристигане в 21:0 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела в Агия Напа /40 км /. Настаняване. Нощувка.

Втори ден - Седми ден:
Закуска. Свободно време. По желание допълнителни екскурзии срещу заплащане. Вечеря. Нощувка.

Осми ден :
Ранно освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до Ларнака за полет до София в 21:50 ч. Пристигане в София в 00:15 ч.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кипър |  Оферти - Агия Напа |  Почивки - Кипър |  Почивки - Агия Напа |  Почивка на море 2023 - Кипър |  Почивка на море 2023 - Агия Напа

Избрани оферти