Ларнака

За града

Оферти

Статии

Ларнака / Larnaka

Ларнака (Λαρνακα, Larnaka) е третият по големина град в Кипър. Градът е подходящ за приятна почивка, разполага с чудесни хотели в непосредствена близост до красивите плажове, уютни таверни, ресторанти и кафенета. Курортът е богат на исторически забележитeлности:

Църквата Свети Лазар (Agios Lazaros) е посветена на Лазар, покровител на Ларнака, която е построена през 9-и век. Светите писания разказват, че след като Христос връща Лазар към живота, Лазар е принуден да избяга от Юдея заради заговор за убийството му. Заселва се в Ларнака, където става пръв епископ на града. Смята се, че гробът на Лазар се намира в църквата.

Джамията Хала Султан Теке е построена върху паднал метеорит и считана от някои за трета по-важност след Мека и Медина. Намира се на брега на соленото езеро Ларнака. Текето включва джамия, минаре, мавзолей, гробище и жилищни части за мъже и за жени. В миналото текето е било място за събиране на последователите на суфизма, а днес е отворено за всички, независимо от религията му.

Соленото езеро Ларнака се намира на около 15-20 минути от крайбрежната алея и центъра на Ларнака. Около него има пътеки за разходки, пейки и беседки. Можете да наемете колела и да го обиколите. Това е едно от местата в Кипър, където през зимата можете да видите колония от фламинго.

Замъкът Ларнака - намира се на крайбрежния булевард Финикудес. Смята се, че е построен през 14-и век за отбрана на града откъм морето. В крепостното съоръжение има малък музей, който пази предмети от миналото. Отворен е всеки ден целогодишно.

Забележителности около Ларнака

Избрани оферти