Начало / Почивки / Почивки - Канкун

Почивка в Мексико с полет от Мадрид

Номер на оферта

/

233979

Дати & цени

29 април 2024 г. - Цена от 3251 лв.
03 май 2024 г. - Цена от 3059 лв.
17 май 2024 г. - Цена от 3059 лв.

Цената включва

- Самолетен билет Мадрид - Канкун - Мадрид с включен 10 кг. ръчен (само 1 брой ) и 23 кг. чекиран багаж;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
- Представител на английски език от фирма-партньор на място.

Цената не включва

- Самолетен билет София – Мадрид – София (около 400 лева на човек, цената подлежи на препотвърждение при закупуване);
- Нощувки в Мадрид (ако полетното разписание налага такива);
- Трансфер летище Мадрид - хотел - летище Мадрид (при необходимост) ;
- Лични разходи;
- Допълнителни екскурзии - заплащат се предварително в офиса;
- Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
- В хотела при чекиране трябва да се заплати Еко такса около 1 евро на стая на нощувка;
- Туристическа такса – Visitax от 10 евро, която може да се заплати от тук или на място с карта през следния линк. Трябва да се запази бележката, че е платена и да се покаже при напускане на Мексико.

Програма на пътуването

Маршрут:
Мадрид - Канкун - Мадрид

9 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
22.12.2023г.; 29.12.2023г.; 12.01.2024г.; 26.01.2024г.;
09.02.2024г.; 01.03.2024г.; 15.03.2024г.; 29.03.2024г.;
29.04.2024г.; 03.05.2024г.; 17.05.2024г.; 14.06.2024г.;
12.07.2024г.; 30.08.2024г.; 06.09.2024г.; 20.09.2024г.;
18.10.2024г.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 3040 лева
==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Occidental Costa Cancun 4* - на база All inclusive - цена от 3040 лева
Occidental Tucancun 4* - на база All inclusive - цена от 3078 лева
Riu Caribe 5* - на база All inclusive - цена от 3564 лева
Riu Palace Peninsula 5* - на база All inclusive - цена от 4238 лева

*Предлагат се и други хотели, освен посочените. За информация, моля, изпратете запитване!

=========================================================
ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е НАЙ-НИСКАТА!

ЗА ЦЕНА ЗА КОНКРЕТНА ДАТА И ХОТЕЛ, ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=========================================================

MEGA SALE OFFER !!!

Мексико не е само пустиня, евтина работна ръка и такос. Има един град, който е събрал в себе късчета от рая, лукса, историята и мистерията. Най-красивият и предпочитан мексикански курорт е Канкун. Намира се на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо, който е бил земя на маите.
Канкун има интересна история. Планиран е като град с идеята да докара чужда валута на мексиканска земя през далечната 1967г. Тогава местната банка с американски партньори прави проучване и започва строителство със стартов капитал от 27 милиона долара. По това време островът е бил обитаван едва от 3-ма души, които се грижели за кокосова плантация и още 117 в Пуерто Хуарес (близко рибарско селище с функция и на военна база).
Повече от 40 години по-късно, островът е дом за над 600 000 жители и любима дестинация на над 4 млн. туристи годишно.
Първото, което прави впечатление, са безкрайните бели плажове и тюркоазената вода. На острова има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятният морски свят по крайбрежната ивица. В Канкун има изобилие от скъпи хотели, първокласни яхти, клубове, дискотеки, бутици, шопинг центрове. Истинска атракция са археологическите богатства, древните руини, индианските пирамиди, отвеждащи в магическата цивилизация на маите.
Почивката ви е допълнена и от възможността за различни водни спортове – плуване, риболов, гмуркане, разходка с делфини. Не пропускайте да се разтъпчете в тропическия остров Конзумел, недалече от Канкун или да посетите курорта Плайа дел Кармен, прочут с интригуващия си подводен свят.
За по-авантюристично настроените туристи огромно забавление е изследването на ценотите и пещерите. “Ценот” е дума от езика на маите, която в буквален превод означава бездна, пропаст. Ценотите са отвори на повърхността, които водят надолу под земята. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били извор към живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през ценотите.
На повърхността приключенията са в джунглата. Природните паркове “Ксарет”, “Гарафон” и аквариума “Хел-ха” предлагат гмуркане, плаване, среща с диви животни.
Канкун се намира непосредствено до Ел Рей (Кралят) – археологическа находка от посткласическия период. Тя включва площади, заобиколени от постройки и няколко платформи, свързани с пътека. Името на тази майска забележителност идва от намерен там скелет, за когото се предполага, че е на последния крал на Маите.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / Мадрид - Канкун
Полет Мадрид - Канкун. Пристигане на летището и трансфер до избрания хотел в Канкун или Ривиера Мая, настаняване, вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Канкун /Ривиера Мая/
Закуска, обяд и вечеря в хотела. Свободно време за плаж. Възможност за допълнителни екскурзии по желание срещу доплащане.

ОСМИ ДЕН - ДЕВЕТИ ДЕН / Канкун - Мадрид
Закуска, освобождаване на стаята до 12 ч. и обяд. Трансфер до летището в Канкун за полет до Мадрид. Кацане в Мадрид на следващия ден.

Полетно разписание:
Маршрут Излита Каца
МадридКанкун 15:00 19:20
Канкун – Мадрид 21:20 12:50 на следващия ден
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на отпътуване.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
/заявяват се и се заплащат предварително в България/

Допълнителни екскурзии от Канкун:

- Чичен Ица с включен обяд - 199 лв.
Чичен Ица е едно от основните археологически обекти на полуостров Юкатан. Преди да стигнете до археологическия обект, ще направите спирка в едно вълшебно градче Валядолид, колониален град на полуостров Юкатан. По време на екскурзията ще получите информация от екскурзовод на английски език, относно комплексът. Той е основан през 525 г. преди Христа и е признат за едно от новите чудеса на света, обявен е от ЮНЕСКО за световно културно наследсто. В този впечатляващ комплекс ще видите пирамидата на Кукуклан, стената на жертвоприношенията, обсерваторията, стената на черепите и най-големият съд, където шепотът се чува на километри далечина поради мощните акустични свойства на структурата си. Ще имате възможност да обядвате в мексиканси шведски стол в някой от ресторантите в района. В цената не са включени вход за пирамидата и напитки.
Продължителност на екскурзията: от 07:00 – до 19:00 – около 12 часа. Начална точка на екскурзията – хотелите рапзоложени в хотелската част на Канкун ще бъдат вземани от рецепцията на хотела, в който са отседнали; за тези които са отседанали в хотели в централната част на Канкун, сборният пункт ще бъде хотел Oasis Smart. Носете удобни обувки, фотоапартат, бански костюми, кърпа, слънцезащитен крем и шапка.

- Остров Муерес с катамаран - 189 лв.
Насладете се на един прекрасен ден на Карибите – разходка с катамаран от Канкун до остров Муерес. По време на пътешествието ще се видите на впечатляващите и изключително красиви коралови рифове в тюркоазените води на Карибско море. Ще имате възможността да се насладите на красотата на Карибите, на пищна тропическа джунгла и на невероятното наследство от цивилизацията на маите. Остров Муерес е едно от природните съкровища на Мексико и истински земен рай. Времетраене на екскурзията: от 09:15 – 17:15 часа. Моля имайте предвид, че мястото не е препоръчително за гости с обриви / кожни заболявания или бременни жени. Трансфер от/до хотела.

- Острови Контой и Муерес - 299 лв.
Ако сте любител на природата трябва задължително да посетите остров Контой.
Очаква Ви 45 минутно пътешествие до острова, по време на което ще бъдете очаровани от кристално чистите води и неописуемите гледки. Вие ще имате възможността да се гмуркате с шнорхел в прекрасния коралов риф Ixlache, смятан за втория по-големина в света. По-късно ще отплавате към най-южната точка на острова, където ще имате възможността да видите фара, рибарско село, както и гнезда на птиците фрегати, пеликани и корморани и ако имате късмет, може дори да видите орел, скатове, костенурки и морски звезди. Докато сте на острова ще посетите музея на флората и фауната, от където можете да се насладите на невероятната гледка към лагуната и мястото, където около 250 вида птици, гнездят на острова. Следва късна закуска на шведска маса. Менюто се състои от печена риба, пиле, гуакамоле , салата, ориз и пресни плодове (с включени напитки) . След това ще имате достатъчно време , за да си починете и да се насладите на слънце, море и пясък. Следва отпътуване към другия карибски остров – Муерес, където ще имате достатъчно време да го обиколите и дори да си направите някои покупки.
Екскурзията продължава от 09.00 до 16.30ч. Трансфер от / до хотела.

- Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Капитан Кук - 180 лв.
Изживейте пиратски легенди на борда на галеона на капитан Кук. Насладете се на вкусна вечеря с лобстери, докато гледате грандиозното пиратско шоу. Бумът на оръдието означава, че шоуто е на път да започне. Капитан Кук ще ви бъде домакин и церемониал-майстор за вечерта. Той ще Ви запознае с екипажа си и ще Ви разкаже за невероятните приключения в открито море . Веселбата ще започне със състезания, танци, пиратски шоута и още много други.
По време на вечерята ще Ви сервират самите пирати, но бъдете внимателни докато се храните, може друг кораб да се приближи тихо в тъмнината и да Ви нападне. Не се страхувайте, капитан Кук ще издаде заповеди на хората си да заемат бойни позиции, оръдията са готови за огън. Пирати, въоръжени до зъби с мечове и пистолети ще скочат от такелажа надолу до палубата, където следва бой с мечове между екипажите, озвучен с невероятни звукови и светлинни ефекти.
Вечерята е богата – омари, бюфет от салати, задушени зеленчуци, ориз, печени картофи и десерт. Неограничено количество мексикански напитки по време на пътуването. Ела с нас на това приключение в открито море.
Приключението стартира в 18.30 от пристанището Пуерто Хуарез и приключва на същото място в 22.10. Цената включва само вход.

- Вход за Dolphin Ride - 190 лв.
Dolphin Ride е програма, с която ще имате възможността да прекарате много време с делфини във водата и на платформа. Ще имате възможността да плувате свободно с делфините, а също така ще може и да разгледате подводния свят със специални очила. Интересна част от програмата е, че ще получите една голяма целувка от делфин!
Черешката на тортата е обиколка на басейна върху делфин!
Продължителност на програмата – 45 минути.
Не включва трансфери!

- Xplor парк Ривиера Мая - 370 лв.
Провокирайте и тествайте собствените си емоции, докато се забавлявате в най-добрият екотуризъм парк в Ривиера Мая – Xplor. Паркът е разположен на площ от 6 мили и разполага с единадесет вълнувъщи въжени линии/пътеки https://www.youtube.com/watch?v=ar1l2bv18VE. Ще изживеете едно пътешествие в джунглата на безспирни превозни средства. Ще се потопите в подземен рай, в който може да плувате заобиколени от сталактити и сталагмити. Следва рафтинг по уникален маршрут и не на последно място богат обяд на блок маса, който ще Ви зареди с енергия.
Цената включва входен билет, обяд и напитки; и трансфери.
Паркът работи всеки ден от 9.00 до 17.00ч.

- Tulum and Xel-Ha - 349 лв.
Не пропускайте възможността да посетите едни от най-известните и запазени останки от Маите. Разположени са на единствената скала на брега на Юкатан, където маите са избрали да построят този приказен град преди около 1000 години. Тулум е най-значимата археологическа находка от Маите, която е била построена на скалите на Мексиканската част от Карибско море. След Чичен Ица, това е най-посещаваната забележителност, наследена от маите, на Юкатанския полуостров.
Продължителност: около 3 часа, от 13:30 до 16:30ч.

- Шнорхелинг приключение с обяд - (не се предлага към момента).
Прекарайте половин ден, потопен в невероятен подводен свят, където приключенията ще започнат в средата на мексиканската джунгла, където ще можете поплувате в кристално чистата вода на едно вълшебно място, заобиколено от ефирен воден пейзаж, сталактити и сталагмити. След това, ще напуснете джунглата за да стигнете до чудесния морски свят. След като сте се снабдили с маска, плавници и шнорхел за да поплувате с морските костенурки, ще разгледате известния Карибски риф. Той е дом на удивително разнообразна гама от риби, корали, мекотели и манати. Тази дейност не включва таксата за влизане в защитената зона на природния район.
Времетраене на екскурзията - 07:00 - 17:30 ч. В цената са включени напитки, храна, транспорт и входни такси, с изключение на района на защитената зона.

- Xcaret Basic с трансфер - 319 лв.
Посетете Xcaret, един от най-забележителните природни паркове в Мексико. Насладете се на уникална обиколка из най-зрелищния еко-археологически парк в страната. Повече от хиляда години Xcaret е бил един от най-важните центрове, където древната цивилизация на маите е провеждала своите церемонии. Ще се разходите из красивата и загадъчна мрежа от тъмни реки, дълбоки басейни и блестящи лагуни. А по пътя ще се срещнете с многобройни мексикански създания, като гигантски пеперуди и костенурки.
Времетраене на екскурзията - 09:00 - 21:00 часа, с трансфер от / до хотела. Цената включва транспорт и входен билет. В цената не е включена екипировка за гмуркане, напитки и храна.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
-Плащанията се извършват по банков път или в офиса.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
-Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
-Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
-Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
-Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
-Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
-Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
-Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
-Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор;
-Местна валута - Мексиканско песо.

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Почивки - Мексико |  Почивки - Канкун |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Канкун

Избрани оферти