Начало / Статии / Статии - Аржентина

10 от най-усамотените и отдалечени острова

Автор

/

 

Фолклендските острови

Фолклендските острови (Falklands Islands) се намират на около 480 км на изток от Аржентина. Двата острова – Западен и Източен Фолкленд -  стават популярна туристическа дестинация след двумесечната битка между аржентинци и британци през 1982г. Посетете столицата на Източния Фолкленд - Стенли, където можете да се наслаждавате на смайващите гледки на планината Ъсборн, или да се потопите във водите на Южния Атлантически океан. Времето не е като в слънчевите тропици, но хората обикновено посещават тези места заради спиращите дъха гледки. От изключителна важност за островите е да се съхранят и запазят представителите на флората и фауната.

Кокосови острови

Кокосовите острови (Cocos Islands) се намират в Индийският океан, на около 900км от най – близкия му съседен остров – Кристмас. Кокосовите острови са подобни на острова на Крузо. Там няма да намерите големи курорти, разпространените молове за пазаруване или редица ресторанти, в които да се забавлявате. Тук забавленията са доста простички и се свеждат до изследване и разходки по плажа през деня, и излежаване в хамак през нощта. Непокътнатата им природа, включваща високите дървета Каулофилум, местните хибискуси и прозрачните лагуни подсказват, че е възможно да не видите човек с часове. Ако ви се прииска да се срещнете с някого ще се наложи да отскочите до острова Хоум.

Острови Ксиша

Островите Ксиша (Xisha Islands) – намират се в Южно Китайско море, на 330км от китайската провинция Хайнан. Отскоро са включени и в круизни обиколки. Островите са известни с тропическата си красота, и с някой от най – редките птици в света, които може да видите само тук, и никъде другаде. С кристалната си морска вода, тропическите растения и климат, който предразполага местните хора да ходят полуголи, това се казва разпускане.

Острови Галапагос

Островите Галапагос (Galapagos Islands) представляват архипелаг от около 60 островчета, разхвърляни около екватора, като само пет от тях са обитаеми, има около 40 000 резиденции. Намиращи се на 972 км от Еквадор, тези испански острови са перфектното място, в което да избягате от рутината в големия град. Не само хора населяват островите Галапагос, има хиляди ендемични животински и растителни видове, които са открити там не от когото и да било, а именно от Чарлз Дарвин. Изабела е най – големият остров от групата, а града, който трябва да посетите там е третия по големина град – Пуерто Виламил. Посетителите на островите могат да акостират своите яхти и да се насладят на спокойна и лежерна разходка по непокътнатите плажове, далеч от досадните шефове и бивши съпрузи.

Остров Ату

Островът Ату (Attu Island) се намира в западния край на Алеутските острови, и е най – източната точка на САЩ. Разстоянието от острова до цивилизацията е около 1 770км. Гледките там са трудни за описване – има вулкани, долини, а климата е наистина променлив, през цялата година могат да се наблюдават мъгли и бури. Ату не е един от най – усамотените и безлюдни острови, в станцията Ату живеят около 20-тина човека. Уникалното на островът е, че той е единственото място от територията на щатите, където са се водели битки през Втората Световна Война. Посетителите на Ату не предпочитат да останата цяла седмица там, но е интересно място и определено си заслужава да бъде посетено като спирка от круиза ви в Берингово море.

Остров Света Елена

Островът Света Елена (Saint Helena) е едно от най – изолираните места в Южния Атлантически океан. Намира се на 1930 км от Южна Африка, и на 2900 км от Южна Америка. За островът се твърди, че е мястото, където е заточен Наполеон Бонапарт. Друго твърдение е, че Света Елена е втората най – стара британска колония. Островът е истинско бижу с неговия субтропичен климат, диамантено сини води, обилна растителност и богат див свят. Столицата на Света Елена е Джеймстаун, който се състой от една улица и една пристанище. Той разполага и с една единствена лодка, с която можете да стигнете до там. Няма летище, което означава, че начина да се стигне до там е само по вода. При пътуването към Света Елена може да ви налегне морска болест, но наистина си заслужава да видите на живо градините на Рая.

Островът Истър

Островът Истър или Великденски остров (Easter Island) се намира на 2 076 км от Чили. Известен е с големите каменни глави, които надзъртат мрачно от края на скалите. Именно заради тях острова Истър се превръща в най – популярния пустинен остров. Да стигнеш до там е лесно, тъй като чилийските авиолинии предлагат полети до острова, а сред вулканичния пейзаж са построени и няколко луксозни къщи за гости с цел разрастване на туризма. Посетителите на остров Истър са привлечени най – вече от големите каменни статуи Мауи, древните руини и петроглифите. Ако обаче не сте почитатели на културата, може да се пояздите кон сред природата или да посърфирате в топлите води на Тихия океан.

Острови Питкерн

Островите Питкерн (Pitcairn Islands) се намират на около 2 100км от Таити, което ги прави най – изолирана британска земя. Четирите вулканични маси, издигащи се над водите на Тихия океан всъщност са не толкова популярните острови Питкерн. Само един от тях е обитаем, но не разполага с летище или пристанище. Там се намира и  Адамстаун, който е единственото селище на островите. Именно това е мястото, което си представяте ако сте корабокруширали – невероятни скали, плажове и растителност.

Острови Кирибати

Островите Кирибати (Kiribati) представляват архипелаг от 21 обитаеми, и 13 абсолютно безлюдни острови. Намират се на около 2 655км от Хавай, и са най – източната точка на света. Въпреки девствените бели пясъчни плажове, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете нахранени, напоени и ще нощувате в подходящо, стилно място. Нещото, което може да ви привлече тук е морския резерват, който има размерите около 400 000кв.км. Пътуването до там е доста изтощително. Има полети от Хонолулу или Брисбейн, но ще трябва да се прехвърляте няколко пъти. Ще забравите за изминатият път в момента, в който стъпите на някой от островите и ви погълне красотата на архипелага.

Остров Тристан да Куня

Тристан да Куня (Tristan da Cunha) е остров, съставен от шест вулканични острова, намиращи се между Южна Африка и Аржентина в Атлантическия океан. Липсата на земи за обработване, суровия климат и липсата на пристанище са превърнали острова и неговите обитатели в изключително изолирани и необичайни. Местното население се настанило по тези земи когато оттам е минавал важен търговски път между Европа и Индийския океан. В момента хората оцеляват благодарение на селско стопанство и риболов. Тази самотна и отдалечена природа можете да видите, след като вземете разрешение от правителството на Тристан.  Единственият начин да стигнете до Тристан да Куня е с лодка от Кейптаун.

Вижте тук повече оферти за почивка в Сейшелите!

>
24 март 2010 г.

Тагове

острови

Фолклендски острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти