Начало / Статии / Статии - Аржентина

Ла Кабаня лас Лилас - храм на аржентинското национално ястие

Автор

/


Времената в Аржентина са тежки и казват, че средностатистическият гражданин е изконсумирал по-малко от нормалните 60 кг говеждо годишно (което е два пъти повече, отколкото изяждат американците). Никога няма да го почувствате обаче в „Ла Кабаня лас Лилас“, един от най-прочутите стекхауси в света, където се пекат около 90 тона стекове годишно.

Създаден през 1905г. и заемащ един преобразен склад в района на доковете на Пуерто Мадеро, облицованият с дървена ламперия „Лас Лилас“ е царят на столичните parilladas (скари) и предпочитаното място за видни държавни гости, канени тук, за да разберат какво представлява типичният национален специалитет.

Аржентинските телета се угояват със зърно и без хормони, поради което месото им е прошарено с по-малко тлъстини и следователно е с по-малко холестерол. То няма равно на себе си в Западното полукълбо или може би в целия свят, факт, с който аржентинците справедливо са горди.

Макар „Лас Лилас“ да се специализира в стекове от месо на животни, отгледани в нейната собствена 68 000-декарова estancia, един алтернативен специалитет е parillada, смесено барбекю от неща, които обичайно не са желани, включително момици, бъбреци и мозъци.

Най-добре да останете верен на стека и да го хапнете в съпровод на превъзходни червени вина малбек от Мендоса.

Къде: Буенос Айрес, Аржентина
Най-добро време: целогодишно
 

Виж актуалните оферти за пътуване в Буенос Айрес!

Виж още:

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Перу

 

>
19 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти