Начало / Статии / Статии - Аржентина

Естансия Ла Портеня - за гаучосите, пампасите и уроците по поло

Автор

/


Зелените, равни пасища на безкрайните пампаси и културата на номадските гаучо каубои са може би образите, които най-често се свързват с Аржентина.

Естансия „Ла Портеня“, Сан Антонио де Ареко,  Аржентина

Аристократичният живот на скотовъдните estancias в страната завършва романтичната картина, а гостите на естансия „Ла Портеня“ лесно могат да си представят този господарски живот от друга епоха, когато се потопят в аржентинската история, митове и литература.

„Ла Портеня“ е собственост и се управлява от Рикардо Гуйралдес, международна поло звезда и праплеменник на знаменития аржентински романист със същото име, чиито книги за живота на гаучосите (включително Дон Сегундо Сомбра) са направили икони от тези иначе корави в реалния живот ръце.

Изградената в колониален стил „Ла Портеня“ е пансион върху 2000 декара, като страстта на неговия собственик към полото (никой не играе поло като аржентинците) и неговият отбор от осем понита за поло са трансформирали ранчото в дестинация за богати играчи аматьори от цял свят.

Тези, които не играят, могат да предпочетат да се разходят из маркираните пътеки в горите или да посетят близкия Сан Антонио де Ареко, чийто известен музей е посветен на романиста Гуйралдес и легендата за гаучосите. Това тихо
селище е познато с талантливата работа на своите вдъхновени от гаучосите бижутери на сребърни изделия и занаятчии.

Връщайки се в жилището си от ХІХ в., ще заварите вечерния типичен asado пир, който се върти около стекове, каквито никога не сте вкусвали, печени навън на открит огън.

Къде: Сан Антонио де Ареко, 113 км северозападно от Буенос Айрес, Аржентина
Най-добро време: август-април

Виж актуалните оферти за пътуване в Буенос Айрес!

Виж още:

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Куба

>
30 януари 2012 г.

Тагове

конен туризъм

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти