Начало / Статии / Статии - Аржентина

Естансия Аселайн - носталгично иберийско великолепие

Автор

/

Естансия „Аселайн“ дава на посетителите си шанса да надзърнат в, дори да преживеят отново, разкошния господарски начин на живот на големите скотовъдни и зърнопроизводителни магнати, чиито господарски къщи все още изпъстрят провинцията на Аржентина.

Естансия „Аселайн“, Тандил, Аржентина

Построена през 1922 г. от Енрике Ларета, плодовит испанофилски автор и един от най-богатите estancieros, „Аселайн“ е проектирана в стила на мавританска Испания, където Ларета прекарва медения си месец в началото на ХХ в. Действието в литературния шедьовър на Ларета, Славата на дон Рамиро, се развива през ХVІ в. в Южна Испания и обяснява източниците на показващия богато въображение декор, архитектура и ландшафтно оформяне на естансиите, напомнящи за – ако не и пряко внесени от – това място и време.

Неговата собствена забележителна колекция от испански мебели и произведения на изкуството от ХІ до ХVІІ в. все още прославя естансията. Кацнала върху един нос, къщата е с изглед към пищно зелените, благоуханни андалуски градини, които са гордостта и радостта на сегашните собственици, потомци на Ларета и ревностни градинари.

Горите са само част от 4600-декаровите райски паркови земи, които граничат с 60 000 декара житни нивя и пасища за добитъка; и горите, и паркът предлагат на гостите безброй идилии – на кон, пеша или във вашия любим хамак.

Къде: 55 км северозападно от Тандил, (388 км от Буенос Айрес), Аржентина
Най-добро време: април-май и септември-октомври заради климата

Виж най-добрите оферти за пътуване в Буенос Айрес!

Виж още:

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Рио де Жанейро

Екскурзия в Перу

>
28 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти