Начало / Статии / Статии - Аржентина

5 причини да посетите Аржентина още тази пролет

Автор

/

Аржентина е държава, където може да видите и преживеете почти всичко – от страстно танго на улицата в Буенос Айрес, през бученето на величествените водопади Игуасу до откъсването на леден блок с размер на къща от ледниците в Патагония.

Аржентина ще ви заплени и ще остане в мислите ви дълго време след като сте се върнали.

Има пътешествия, които не трябва да се отлагат. Ето ви пет чудесни причини да посетите Аржентина още тази пролет!

Аржентинското танго

Мисълта за „Аржентина“ почти винаги е последвана от мисълта за „танго“. Танго в Аржентина звучи като клише, докато не се озовете сред ярко оцветените къщи в квартал Ла Бока в Буенос Айрес и не видите със собствените си очи страстта на танцуващите мъже и жени. Тук е най-доброто място да научите първите стъпки и да се оставите усещанията ви да ви водят.

Аржентинското вино

Рядък шанс е да можете да изпиете чаша вино в същия град, където е отгледано гроздето за него. Емблематични за Аржентина са вината от сорта малбек. Вкусовете на къпини, черни череши, пикантни подправки, а понякога дори шоколадово мляко, ще завладеят сетивата ви. Аржентина е в топ 5 на световните производители на вино, така че такива възможности тук са в изобилие. Много аржентински винарни предлагат дегустации и винени турове.

Водопадите Игуасу

„Горката Ниагара“ - това били думите на американската първа дама Елинор Рузвелт, когато видяла внушителните водопади Игуасу за първи път. Дори и да знаете точно колко тона вода се изливат от ръба на платото Парана всяка минута, нищо не може да се сравни с усещането да застанете в подножието на оглушително бучащата вода и да не можете думичка да продумате заради смесицата от възхищение, тих ужас и чувството за собствената ви нищожност.

Аржентинският стек

Аржентина има най-голямата консумация на телешко на глава от населението – по 65 кг годишно. Тук вечерята е стек, стек или в краен случай стек. И тъй като го обожават (да не кажем обожествяват), това ще е най-вкусният стек, който сте яли в живота си. Причината се крие в нещо много просто – голяма част от кравите в Аржентина се отглеждат по класическите методи на нашите баби – на пасища.

Бразилия ви е на една ръка разстояние

Не точно (освен от Игуасу, които се намират на границата между Бразилия и Аржентина), но образно казано е така, особено като сравните с разстоянието от тук до Южна Америка.

Виж актуалните оферти за пътуване в Аржентина!

Виж още:

Екскурзия в Бразилия

Екскурзия в Куба

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в САЩ

>
28 февруари 2024 г.

Тагове

водопади

екзотика

летен туризъм

плажове

романтика

романтични места

танци

фестивали

футбол

Забележителности наоколо

Избрани оферти