Начало / Статии / Статии - САЩ

Американската столица на свинските ребърца - Мемфис

Автор

/

Това се отнася повече до Мемфис, отколкото до Елвис. Барбекюто в града отдавна е отличителен белег на соул храната, свързана с блус историята на града от самото начало. Това е сочно свинско барбекю, не говеждото, което обикновено се използва навсякъде другаде. От стотиците места за барбекю в Мемфис немалък брой са световноизвестни заведения, поддържани от едни и същи фамилии поколения наред и без никакви излишни украси и финтифлюшки в тях.

Късият списък на основните сред тях включва „Рандеву“ (или накратко „Ву“), където всяка седмица се сервират 10 000 порции в една шумна атмосфера на колежанска кръчма. Ребърцата тук не са пушени, а печени, след което (а някои преди това) са сухо натъркани с подправки – стил в барбекюто, срещан главно в Мемфис.

Мястото е скрито в една алея близо до градския величествен стар хотел „Пийбоди“, който си струва да бъде посетен, просто за да видите прочутия, провеждан два пъти дневно парад на дресирани гъски, които се клатушкат през неоренесансовото фоайе под съпровода на музиката на Джон Филип Соуса. Сухото натъркване може да бъде използвано върху пилета, специалитета на „Коузи Корнър“, известен и със своята печена пушена наденица. За един също толкова обичан вариант пробвайте мок- рите ребърца в „Интерстейт Бар-Б-Кю“ на Джим Нийли, намазани с гъст, сладко-пикантен овлажняващ сос от типа „да си оближеш пръстите“.  Същият сос се появява и върху един интригуващо вкусен домашен специалитет – спагети на барбекю.

За пълно блаженство идете на Световния шампионат по барбекю, част от ежегодните градски забавления „Мемфис през май“. Над 300 отбора от света се събират, за да пекат край кея, използвайки свои тайни рецепти за уникалното американско изкуство на барбекюто.

Какво: ресторант „Рандеву“
Къде: Мемфис, САЩ
Кога: 3 дни в средата на май.

>
20 юли 2012 г.

Тагове

кулинарни фестивали

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти