Начало / Статии / Статии - САЩ

Музикалният живот в Нашвил - град, който живее и диша музика (ВИДЕО)

Автор

/

Известен като „Мюзик Сити, САЩ, откакто през 1925 г. започва да бъде излъчвано през уикендите радиошоуто „Гранд Ол Опри“. Нашвил е родният град на днес глобализираната кънтри музикална индустрия и може да представи всички необходими доказателства за това.

Чудесната нова сграда на Залата на славата на кънтри музиката е хранилище на безброй вещи – от кадилака на Елвис от 1960 г. от „масивно злато“ до сламена шапка на Мини Пърл с провесено етикетче с цената, гуменките на Уили Нелсън и други свято пазени паметни предмети. В един театър се прожектират и клипове на най-големите изпълнители, но защо не тръгнете направо към извора, шоуто „Гран Ол Опри“, оцеляло като характерна южняшка семейна традиция дори след оспорваното си преместване от старата зала „Райман Одиториъм“ в новата си квартира на „Оприланд Драйв“.

Всеки уикенд модерни имена и легендарни ветерани изпълняват традиционно кънтри, блуграс, госпъл, хонки-тонк и рокабили. Едва ли има носител на награда, който да не е свирил тук, от Ханк Уилямс до Винс Джил, от Патси Клайн до Триша Иъруд, от Джордж Джоунс до Гарт Брукс. На друго място в града миниатюрното кафене „Блубърд“ все още взема своята музика на сериозно, представяйки нови и стари таланти в едно от най-прочутите свърталища на града.

По отново ярката и бликаща от енергия клубна отсечка на „Лоуър Бродуей“ от другата страна на „Райман Одиториъм“, семплият „Тутсис Оркид Лаундж“ предлага музика на живо от 1960 г. Можете да се смесите с най-големите и най-добрите в кафене „Лъвлис“, прочуто колкото заради закуската си от бекон и яйца с леки като перце бисквити със суроватка, толкова и заради изпълнителите от „Гранд Ол Опри“, които са го превърнали в любимо свое свърталище от над 40 години насам. Или елате през юни, когато любителите на музиката се стичат в Нашвил за четиридневното парти на музикалните маниаци, наречено Международен панаир на феновете на кънтри музиката.

Къде: Нашвил, Тенеси, САЩ

Кога: целогодишно

 

>
14 април 2020 г.

Тагове

градове

културен туризъм

летен туризъм

музикални събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти