Начало / Статии / Статии - САЩ

Апостолските острови Бейфийлд - тайната на Големите американски езера

Автор

/

Погрешно наименовани от френски мисионери, които мислят, че островите са дванайсет вместо двайсет и два, силно гористите Апостолски острови започват само на километър и половина от бреговата линия на Горното езеро и се разпростират на площ от 1500 км2, като най-външният е на около 30 км от брега.

Апостолските острови Бейфийлд, Дулут, САЩ

Само един от тях е населяван, докато другите двайсет и един (плюс отрязък от полуостров Бейфийлд) съставляват „Апостъл Айлъндс Нашънъл Лейкшор“, една област на непокътната пустош сред най-големия, подхранван от извори водоем в света – толкова огромен (584 на 257 км), че очертанията му могат да се видят от Луната.

Природата е в центъра на вниманието тук, с възможности да бродите бос по плажовете, да наблюдавате живота на птиците (островите остават тяхно убежище с около 100 мигриращи вида птици наесен), носталгично проучване на шестте морски фара и каране на каяк в и около многобройните заливчета и пещери, от съвсем малки до такива с размерите на катедрала.

Всякакви екскурзии из островите могат да бъдат уредени във входното селище Бейфийлд (население 686 души), включително за риболов или със слизане за туристи пешеходци и любители на къмпингите (има над 80 км пътеки, както и официални места за къмпиране върху Стоктън и седемнайсет други острова). При завръщането най-доброто място за възстановяване от вашата къмпинг ваканция е „Олд Ритенхаус Ин“, прекрасно обновен, пълен с антики викториански дом, който предлага първокласни гледки на езерото и превъзходни вечери от дневния улов в езерото.

Къде: Апостолски острови, Bayfield е на 145 км източно от Duluth, щата Минесота, на 560 км североизточно от Минеаполис-Сейнт Пол.
Най-добро време: юли и август заради топлото време и спокойните води; септември заради ежегодния празник на морските фарове.

>
15 юли 2011 г.

Тагове

езера

острови

плажове

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти