Начало / Статии / Статии - САЩ

Заливът Кънуу - почивка, релаксация и романтика

Автор

/

Някога убежище на баптистите от Седмия ден, този изолиран курорт в силно гористия регион Индианхед на щата Уисконсин е възсъздаден за изключителното удоволствие на само деветнайсет двойки, без деца, моторни лодки, телефони в стаите и никакви дейности, които нарушават ведрото спокойствие.

Заливът Кънуу, Минеаполис, САЩ

Изискани крайезерни стаи и вилички – всяка със своя камина и двойна хидромасажна вана – припомнят гения на уисконсинския местен Франк Лойд Райт и се сливат идеално с околната гориста местност.

Действително именно Джон Ратънбъри, ученик на Райт и сътрудник в проекта на ню-йоркския музей „Гугенхайм“, е човекът, който през 2000г. проектира разположения на върха на хълм хотел „Ратънбъри Котидж“, който издига натуралистичния, но при това изтънчен стил на друго ниво.

Към 7 км живописни маршрути лъкатушат през 720-те гористи декара на хотела, където най-различни диви животни – сърни и елени, фазани, гмуркачи и гъски – живеят около брега на три скрити езера. Повечето гости приемат закуската в леглото, отиват да карат кану в извънредно чистите води, резервират си масаж в стаята, наслаждават се на новото меню за деня (и подборка от листа с вина, включваща 700 бутилки) в осветяван от свещи ресторант с прозорци от пода до тавана, които разкриват отблизо магията на залезите край езерото Уадун (Wahdoon).

Къде: Четек, 192 км източно от Минеаполис, САЩ
Най-добро време: юни-август, за да се възползвате от предлаганото от езерата

>
14 юли 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

диви животни

езера

екзотика

каране на кану

резервати

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти