Начало / Статии / Статии - САЩ

Аутър Банкс - най-дългата система от бариерни острови в света

Автор

/

Едни от най-необикновените и красиви плажове по американското атлантическо крайбрежие могат да бъдат открити в Аутър Банкс в щата Северна Каролина, наниз от голи бариерни острови, които се простират на 240 км от границата с Вирджиния до най-южната точка в Кейп Лукаут и Бофорт, очарователен континентален град, заселен за първи път през 1710 г.

Аутър Банкс, Северна Каролина, САЩ

Боядисаният на ивици като бонбон фар Кейп Хатерас е най-прочутата постройка на Аутър Банкс и най-високият от американските фарове. Пакостливи ветрове и приливи правят необходимо неговото изграждане, като се има предвид, че тук са потънали 650 кораба и зоната e известна като Гробището на Атлантика.

Същите тези ветрове и приливи днес превръщат мястото в рай за уиндсърфистите. Аутър Банкс са били легендарното свърталище на мнозина омразни пирати от ХVІІІ в., включително на прочутия Черната брада, чиито заровени съкровища, както се твърди, остават неоткрити и до днес.

По-лесно е да намерим достолепния и извънредно удобен хотел „Сандърлинг Ин“, който е разположен току на север от причудливо наречения град Дък (Патица), на ръба на 13 600-декаровия резерват „Пайн Айлънд Одубон“, заобиколен от 48 декара недокоснати земи. Известен като най-луксозното обиталище в Аутър Банкс, хотелът е също екосъобразен, предлагащ екскурзии, които дават възможност да се види неговия изключително крехък хабитат, който включва най-високите пясъчни дюни на Източния бряг и прочутите диви коне на Аутър Банкс.

Можете да се разхождате безкрайно с километри по самотни, брулени от вятъра плажове, като през цялото време очаквате с нетърпение онова, което по-късно ще ви бъде сервирано в хотелския ресторант, който се намира в съседство с главната сграда в една възстановена спасителна станция от 1899 г. и прочут заради превъзходното си меню, завъртяно около морето и с южняшки уклон.

Очаквайте печени стриди с пиперки и прясно сирене, фрикасе от скариди и патица по каролински с черешов сос.

Къде: Аутър Банкс, Северна Каролина, САЩ
Най-добро време: март-април и септември-октомври заради времето
 

>
30 март 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти