Начало / Статии / Статии - САЩ

Рафтинг по пенливите води нa Западна Вирджиния - спускане по реките на планинския щат

Автор

/

С едно от най-големите съотношения на брой тръпки на водовъртеж където и да било в Северна Америка, реките на Западна Вирджиния редовно са класирани в челната десетка на най-добрите места за рафтинг в света, протичайки през ландшафт, който е толкова суров (и толкова подобен на този в Айдахо и Колорадо), че често е наричан Западът на Изтока.

Много от фирмите организаторки на рафтинг съветват да си топнете краката в неподходящо наречената Ню Ривър (Нова река) (всъщност на второ място сред най-старите реки в света, след Нил), която има както много спокойни участъци, така и запенени водовъртежи. Една 85-километрова отсечка в горната част на реката (с обща дължина 370 км) е била наречена национална живописна река, а през лятото е толкова спокойна, че дори може да вземете и баба си с вас.

В южно-централната част на щата, сред дълбоки клисури и грубия, горист терен на Апалачите, стряскащата река Голи е най-трудната в щата – по-тясна, по-дълга и два пъти по-стръмна от Ню Ривър. По време на „Есенното пускане“, когато язовирът е отворен двайсет и три дни да се изтича към по-ниското изкуствено езеро Съмърсвил, мощната река е мястото, където трябва да бъдете за стръмни пропадания с имена като „Боже, помогни ни“ и „Истински писък“ (добихте представа) и неспирни бързеи клас ІV и V. Вашият адреналин ще бъде покачен дълго след като спускането по реката ви е свършило.

Къде: Западна Вирджиния, САЩ

Най-добро време: април - ноември

>
05 ноември 2012 г.

Тагове

екстремен туризъм

идеи за уикенд

рафтинг

реки

трекинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти