Начало / Статии / Статии - САЩ

Колониалният Уилямсбърг - една кралска столица

Автор

/


Педантично възсъздаващ решителния период 1750–1775 г. – края на колониалната епоха, – този изумително подробен жив исторически музей на открито е населяван от ковачи, дърводелци, сарачи, перукери, аптекари, „роби“ (които съставляват повече от половината население на града през ХVІІІ в.), пълноправни граждани, дребни буржоа и едри търговци, всички облечени в костюми от периода и готови да проведат с посетителите импровизиран разговор.

Колониалният Уилямсбърг, Вирджиния, САЩ

Наречен на Уилям ІІІ, Уилямсбърг е столица на Вирджиния от 1699 до 1780 г. През 1926 г. Джон Д. Рокфелер-младши поема инициативата и финансира (с порядъчната сума от 68 милиона долара) цялостното възстановяване, което е толкова скрупульозно и исторически точно, че днес е невъзможно да каже коя от 500-те сгради е била ремонтирана и коя е построена изцяло наново.

Главните забележителности са Губернаторският дворец в джорджиански стил, с обширни градини с подрязани в причудливо декоративни форми дървета и храсти и лабиринт от бодлива зеленика; сградата на щатското законодателно събрание; съдебната палата с позорни стълбове и дървени стегалки за дребни нарушители пред нея; къщата на Джордж Уит, някога дом на Томас Джеферсън.

Образователни програми и лекции има из целия град, а от парадите с военна музика на колониален Уилямсбърг патриотите наистина изпадат в екстаз. Можете да се срещнете лице в лице с Томас Джеферсън, Марта Вашингтон или бунтуващия простолюдието Патрик Хенри, плюс множество граждани, които си вършат всекидневната работа и напълно са се превъплътили в своите персонажи.

Четири исторически кръчми в града обещават атмосфера и меню от периода, което включва регионални любими ястия – просто не очаквайте нещо чревоугодническо. Най-автентичната от тях вероятно е „Джосая Чаунинг“, докато „Кристиана Камбъл“ някога е обслужвала гладния Джордж Вашингтон – истинския.

Елегантният „Уилямсбърг Ин“ от 1937 г. е най-добрият от хотелите, които предлага фондацията „Колониален Уилямсбърг“. За по малко екстравагантни, но по-автентични места за пренощуване, хотелът управлява също двайсет и осем възстановени колониални къщи, пръснати край павираните улици на Историческата зона.

Къде: Уилямсбърг, 240 км южно от Вашингтон, Вирджиния, САЩ
Най-добро време: Коледните празненства започват през първите 2 седмици на декември, тогава по улиците се разхождат трубадури, има концерти на светлината на свещи и други прояви.

Виж актуалните оферти за пътуване във Вашингтон!

Виж още:

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия в Ню Йорк

Екскурзия в Канада

>
08 декември 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти