Начало / Статии / Статии - Австралия

Долината Хънтър - първокласни лозя на другия край на света

Автор

/



Долината Хънтър извиква представи за отглеждане на коне и говеда, както и за рудодобив, но австралийците я свързват предимно с гроздето, тъй като в областта има над петдесет винарни и десетки ресторанти. Посетителите могат да разпознаят такива еждународно известни марки като „Роузмаунт“ или „Линдеманс“, макар по-малките, произвеждащи ограничени количества винарни да са по-ценени тук.

Само на два часа леко каране от Сидни – което я прави най-популярната и най-известната от четирите винарски области на Австралия, – долината Хънтър е най-добре да бъде избягвана по уикендите; през седмицата пътищата са спокойни и е лесно да си направите резервация за ресторант. Гастрономите, които харесват очарователни провинциални хотели, трябва да се отправят към „Пепър Трий“, великолепен комплекс в сърцето на долината.

Трудно е да се намери по-идилично съчетание на хотел с ресторант: прелестните стаи за пренощуване са в един бивш женски манастир от края на ХІХ в., където вашият елегантен апартамент може да е бил бивша забавачница или музикална зала. В хотелския ресторант „Робъртс“, носител на многобройни награди, може да се отпуснете за една дълга и спокойна вечеря в къща от 1876 г. на колонист, съпроводена с вина от лозята, които може да излезете и да пипнете. Дори ако не останете за вечеря, спрете тук, за да си вземете кошница с лакомства за обяд под дърветата надолу по рекичката.

Долината Хънтър (Hunter Valley): приблизително 200 км северно от Сидни.
„Пепър Трий“ (Pepper Tree)

Най-добро време: зима (юни-август) и пролет (септември-октомври).

>
09 юни 2010 г.

Тагове

винен туризъм

долини

Забележителности наоколо

Избрани оферти