Начало / Статии / Статии - Нова Зеландия

Езерото Таупо - рай за дъговата пъстърва

Автор

/

Според лепенките по колите езерото Таупо в Нова Зеландия е „Вселенската столица на дъговата пъстърва“ – и те не преувеличават: дори по  новозеландските стандарти тези пъстърви са чудовища, като средно уловената е около 2 кг, а едва 10-килограмовите предизвикват някакво вълнение. Най-голямото езеро в страната, 32 на 40 км (на места с дълбочина 180 м), Таупо е кратерът на древен вулкан и е разположено близо до центъра на Северния остров, обградено от три активни вулкана в близкия национален парк „Тонгариро“.

Езерото Таупо - Нова Зеландия

Всякакви плавателни съдове, от стари параходи до модерни катамарани, са на разположение на рибарите и любителите на слънцето, които искат да се разходят по неговите хладни, чисти води, а в град Таупо главният готвач на вашия хотел ще приготви улова ви по ваш вкус. Разположен на 5 км южно от Таупо, „Хука Лодж“ е без конкуренция сред изградените в европейски стил провинциални спортни хотелски комплекси – именно тук Джеймс Мичънър намира вдъхновението за написване на части от Завръщане в рая. Поради близостта до езерото Таупо и скокливата река Уаикато, течаща през неговите спокойни, подобни на парк околности, името „Хука“ се произнася с уважение във въдичарските кръгове в цял свят.

Просторни вили са разположени покрай спокойните, обрасли с върби брегове на реката, кули от секвоя над стъкления покрив на вашата баня и плъзгащи се стъклени врати пренасят природата вътре. Може да поискате кошница с лакомства за пикник и да прекарате един следобед при мощните водопади Хука. Като новозеландското място за ваканции с най-ограничен достъп само за подбрани хора качеството на вината и вечерята никога не пада под превъзходно.

Езерото Таупо (Lake Taupo): 306 км южно от Окланд, Нова Зеландия.
Кога: целогодишен риболовен сезон.
Най-добро време: май-септември за риболов на муха; септември-април за лов на пъстърва.

Виж актуалните оферти за Нова Зеландия!

Виж още:

Екскурзия в Австралия

Екскурзия в Исландия

Екскурзия в Канада

>
23 август 2010 г.

Тагове

езера

национални паркове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти