Начало / Статии / Статии - Барбадос

Какво да видите в новата държава Барбадос?

Автор

/

Барбадос отдавна е известна екзотична дестинация с райски плажове, поклащащи се от бриза палми и чисти и топли води за плуване. От 30 ноември 2021 г. най-източният карибски остров вече е самостоятелна държава, която не е под властта на британската корона.

Жителите на Барбадос отдавна се опитват да станат самостоятелна държава. За пръв път обявяват независимост през 1651 г., но успехът им е краткотраен и британската флота бързо си възвръща контрола. През 1966 г. Барбадос става независима държава и член на Британската общност, което означава, че приема британския монарх за наследствен държавен глава. От 30 ноември 2021 г. Барбадос се освобождава и от върховната власт на британската кралица и се обявява за република.

Барбадос си е същото място, но ако все още не сте стъпвали на това карибско бижу, ето откъде можете да започнете.

Бриджтаун

Снимка: iStock by Getty Images

Бриджтаун е столицата и най-големият град в Барбадос, място на контрасти като повечето карибски страни. Тук на едно място можете да видите както коли от 70-те и ръждиви колела, така и електрически тротинетки и луксозни спортни автомобили. Площадът на националните герои е едно от най-фотогеничните места в града със своите фонтани и статуи на британски военни.

Къщата на Джордж Вашингтон

Като дете Джордж Вашингтон прекарва около два месеца в Барбадос, като живее в къща, известна като Къщата на Буш Хил. По-късно Джордж Вашингтон става първият американски президент, а Барбадос остава единственото място в чужбина, което той е посетил в живота си. Къщата е отворена за посещения от понеделник до петък.

Крейн Бийч

Снимка: iStock by Getty Images

Плажът Крейн Бийч (буквално Плажът на жеравите) е едно от най-сниманите места в Барбадос заради нежнорозовия си пясък, заобиколен от масивни скали. Мястото е популярно както сред местните, така и сред туристите, които идват тук да събират тен, да пият коктейли или да карат сърф.

Абатство Сейнт Никълъс

Снимка: iStock by Getty Images

Макар че се казва “абатство”, Сейнт Никълъс никога не е била религиозна сграда. Триетажното здание в датски стил е построено през 1650 г. в центъра на огромна плантация за захарна тръстика. Казват че собственикът й, полковник Берингер, загинал в дуел, а безсмъртната му душа все още броди из абатството.

Само първият етаж от сградата е отворена за посетители, но той е достатъчен, за да добиете представа за пищността на живота в имението.

Пещерата на Харисън

Снимка: iStock by Getty Images

Пещерата на Харисън е място за удивление - впечатляващи сталактити и сталагмити, кристално чиста вода, пещерни езера и водопади.

Дълбочината на пещерата е 2,3 км, като подземният й свят има повече от 50 отделни “стаи”. Понякога вътре можете да видите животни - прилепи, зелени маймуни или рибки в езерата. Пещерата е отворена всеки ден и край нея има зона за отдих с ресторанти, барове и сувенири.

Вятърната мелница Морган Люис

Снимка: iStock by Getty Images

Тази вятърна мелница е построена преди близо 300 години, където се е намирала последната оцеляла мелница за захарна тръстика. Днес мелницата е отворена за посещения и е единствената в целия свят, която мели тръстика. Туристите могат на място да опитат сладък сок на място.

Вижте актуални оферти за Коледа и Нова година!

>
09 декември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти