Начало / Статии / Статии - Кариби

Остров Бекия - най-популярното местенце за чаша питие на Гренадините

Автор

/

Миниатюрният Бекия е най-големият и най-северният от Гренадините и някога се е радвал на отличието да бъде най-добрата  китоловна станция в региона – във времената на Моби Дик. Днес той се придържа към своите моряшки традиции и повечето от неговите 5000 жители работят като рибари, моряци или корабостроители.


 

Нищо забележително не се случва на острова, освен в четвъртък вечер, когато барбекюто на открито на хотел „Франджипани“ е мястото, където трябва да бъдете. Музика на живо от метални барабани и маса, огъваща се от островни специалитети, го правят популярна проява, привличаща смесица от гости на хотела, местни жители и екипажи на яхти. Последните използват този небрежно елегантен и разгулен хостел като свой комуникационен и нервен център, удобно средище, разположено точно край удивително живописния залив Адмирълти, където са закотвени техните съдове. Малкият „Франджи“, както го наричат местните, излъчва атмосферата на стара странноприемница от Антилите. Той е построен преди почти век като дом на морски капитан, който изчезва със своя екипаж в Бермудския триъгълник, докато плава с шхуната си.

Ако обещанието за спокойствие на острова е това, което ви привлича тук, отправете се към „Спринг он Бекия“, плантация върху склона на хълм, перфектна за тези, чиято идеална ваканция е да се излежават в хамак на балкона, да слушат мученето на кравите и шумоленето на палмовите листа, докато разлистват страниците на своето четиво – и може би от време на време да си обръщат главата, за да уловят прекрасните гледки.

Прочутият неделен къри обяд на „Спринг“ събира местни и гости от целия остров, но остатъкът от времето в тази буколическа, 250-годишна работеща плантация осигурява славно състояние на липса на оживление за островни пуристи, които искат да се скрият сред прохладните бризове и музиката на щурци и дървесни жаби. Десет семпли стаи за гости са сгушени сред изобилие от червен жасмин и алена кордия, а има и възможност за кратка, приятна разходка до пустинния плаж в залива Спринг и километър и половина до залива Адмирълти. Непринудената вечеря на свещи в „Спринг“ е с вкусни ястия от пресни продукти от земите наоколо или току-що уловени в близките води.

Бекия (Bequia): 14 км южно от Сейнт Винсент. Макар да е построено едно малко летище (на 15 минути от Порт Елизабет), повечето гости все още пристигат от Сейнт Винсент с катер.
„Франджипани“: на 5 минути пеша от главния док; яхтите са закотвени точно до входната врата.
Kога: затворен от август до средата на октомври.

Най-добро време: декември-май.

>
27 май 2010 г.

Тагове

остров Бекия

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти