Начало / Статии / Статии - Барбадос

Барбадос - райски плажове, чай и голф

Автор

/

Палми, кокосови орехи, коктейли и безкрайно красиви плажове...това е малката Англия! Изненадахте ли се? Да, защото не много от вас знаят, че така наричат Барбадос (най-източният от Карибските острови). 300-годишната история на острова като колония на Англия го прави доста инетересна комбинация от подчертана екзотика и европейски консервативен дух.

Англичаните са оставили в наследство красиви колониални сгради, огромна библиотека с ценни карти и ръкописи, захарни плантации, пристанище, ляво движение, английска църква и фабрика за ром. Барбадосците пият чай, играят голф и крикет, почитат английската кралица, имат Трафалгар скуеър и паметник на адмирал Нелсон в столицата си Бриджтаун, но слава Богу не са взели депресантското дъждовно време и за туристите остава  райско слънце, ром и тропическа растителност.

Бриджтаун - Барбадос

Барбадос се слави с екзотичната си растителност и красиви ботанически градини. Дори името му е дадено заради бурната растителност. През 1536г. изследователят Педро Кампос го именува "Os Barbados" (Брадатия), защото растителността на крайбрежието му напомня брада.

Основното забавление на острова естествено е свързано с вълните и плажа, тъй като мястото е  водоразделът между Атлантическия океан и Карибско море. Източният бряг е подходящ за любителите на екстремни усещания - сърфинг и яхтинг, а западният -  за  семейни забавления,  плацикане в топлата и кристално чиста вода и плажни усамотения.

Най-атрактивните туристически зони са плажовете "Гибс бийч" (16 км западно от столицата), "Мулинс бей" (подходящ за подводното гмуркане), както и разкошните плажове "Пейнс бей" и "Санди бей".
Перлата в короната на Барбадос е хотелът "Феърмонт Ройал павилион" в западното крайбрежие. Той предлага на гостите си два тенис корта, два басейна, център за водни спортове, голф игрище и модерно оборудван spa център.

Какво си струва да видите

Хейстингс е е един  от основните туристически центрове в Барбадос. Разположен в южната част на острова около 10 км от международното летище. Има голям брой плажове, ресторанти, барове и нощни клубове. Има отлични условия за гмуркане също така и автомобилен музей.

На по-малко от 4 км от Хейстингс се намира Еврейската синагога в столицата Бриджтаун. Тя е построена през 17-ти век. През 1831 е разрушена от ураган и наново съградена през 1929г. Това е красива готическата сграда, в която все още протичат служби. 

Сейнт Лорънс е малко градче на 15 км южно от столицата. Там природата е божествена, а плажовете изумително красиви. Курортното селище дава богата възможност за нощен живот, гмуркане и вкусни екзотични гозби.

Бриджтаун е столицата и най-големият град на острова, разположен е на югозападния бряг. Този пристанищен град е основан през 1628г.  като индийски мост. През годините е претърпявал десетки бури и урагани. В Бриджтаун е основното летище на Барбадос, както и повечето паметници на културата, и парламентът.

Виж актуалнте оферти за Барбадос!

Виж още:

Почивка - Кариби

Почивка в Пунта Кана

Почивка в Куба

 

>
28 май 2020 г.

Тагове

ботанически градини

голф туризъм

екзотика

плажове

синагоги

Забележителности наоколо

Избрани оферти