Начало / Статии / Статии - САЩ

Каньон Ранч Хелт Ризорт - здравен център от световна класа

Автор

/

Пионер сред откритите и за двата пола фитнес курорти в Съединените щати, „Каньон Ранч“ е открит през 1979г. и скоро става един от северноамериканските най-прочути центрове за поддържане на здравето и добрата форма.

Каньон Ранч Хелт Ризорт, Тусон, Аризона, САЩ

Разположен сред чудесен 280-декаров отрязък от пустинята Соноран в подножието на планината Санта Каталина, той непрестанно събира най-високи оценки от списанията за пътешествия и СПА-центрове. Списъкът от неспирни допълнителни (но по желание) програми, курсове и занимания изглежда стряскащ в началото, докато не разберете, че ако искате, може да не правите нищо повече от това да се излежавате край някой от трите открити басейна по цял ден.

Тренировките са насочени към подобряване на формата на тялото, ума и душата: в допълнение към над петдесет фитнес курса всеки ден, заниманията се движат в диапазона от освежителна 12-километрова енергична разходка в 6 ч. сутринта през пълните с гигантски кактуси сагуаро хълмове до вечерни дискусии, водени от гостуващи лектори, които изследват безброй теми.

Повечето хора идват тук, за да се отърсят от живота под силен стрес и множество нездравословни навици. СПА-процедурите са първостепенна съставка от цялостния подход тук към доброто здраве – кой може да устои на масажа с натрошени перли или силно овлажняващо козе масло? – а кухнята с югозападен акцент е запомняща се, с дневни демонстрации, които ви показват, че и вие сте в състояние да направите специалитетите на главния готвач. Всъщност философията на „Каньон Ранч“ е, че той осигурява на гостите ваканция, която те могат да отнесат със себе си у дома – макар че никой не спира мнозина от тях да се връщат отново тук.

За жителите на Източното крайбрежие, които не желаят да ходят на запад, има един красиво разположен и също толкова хвален втори център в гористите възвишения Бъркшър в щата Масачусетс.

Къде: Тусон, Аризона, САЩ
Най-добро време: цените падат с 25–40 процента през най-горещите месеци, юни-септември.

>
01 август 2011 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

екзотика

здравни центрове

любопитно

спа туризъм

фитнес

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти