Начало / Статии / Статии - САЩ

Аризона Билтмор Ризорт енд Спа - една Райтианска легенда

Автор

/

Единственият оцелял в света хотел, в чието проектиране е участвал Франк Лойд Райт, „Аризона Билтмор“ е исторически храм на добрите времена. Това е един от най-старите курортни хотели в Америка (открит през 1929 г., само минути преди краха на фондовата борса), построен от Албърт Чейз Макартър, чирак при изграждането на Оук Парк от Франк Лойд Райт, комуто често погрешно е приписван проектът. Всъщност Райт участва само като консултант на проекта, но духът на майстора е толкова очевиден и толкова мощен, че всъщност няма значение кой го е построил.

„Аризона Билтмор Ризорт енд Спа“, Финикс, Аризона, САЩ

Разположен на терен от 76 декара с пищна зеленина (поддържани от около трийсет градинари на пълен работен ден) и днес заобиколен от разпрострелия се Финикс, този исторически хотел събира високи оценки сред днешните ценители на архитектурните тенденции. Голям хотел с интимна атмосфера, „Билтмор“ е луксозен във всяко отношение, разположен в края на един оконтурен от палми път, който диша с непринудена отпуснатост.

Персоналът също носи радост. Ще ви събудят реални човешки същества, а обслужването по стаите е поверено на един усмихнат помощник, който кара триколесен велосипед. Харпо Маркс и съпругата му изкарват медения си месец тук; същото правят и Роналд и Нанси Рейгън. И не е трудно да си представим гостувалата тук веднъж Мерилин Монро, лудуваща в оригиналния холивудски, обграден от душове басейн „Каталина“, построен когато чикагският крал на дъвката Уилям Ригли-младши придобива мястото.

Вижте най-екзотичните спа ритуали в света!


Къде: Финикс, Аризона, САЩ
Най-добро време: септември-април за добро време.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия в Сан Франциско

Екскурзия в Мексико

>
05 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти