Начало / Статии / Статии - САЩ

Боулдърс Ризорт и Голдън Доор Спа - високопустинен курорт, където властва голфът

Автор

/

Аризона е рай за играчите на голф, а сред над 250-те игрища „Боулдърс“ се откроява, със своите две проектирани от Джей Мориш игрища с 18-дупки, зеленеещи на фона на драматичния високопустинен терен. Големи гранитни блокове с размери на къщи и на по 12 милиона години обграждат имота, а сред тях ненатрапчиво са сгушени сгради като на Флинтстоун.

„Боулдърс Ризорт“ и „Голдън Доор Спа“, Кеърфри, Аризона, САЩ

Нещата обаче изобщо не се изчерпват с голфа и великолепното местоположение: „Боулдърс“ е също един от най-пищните курорти в Югозапада, а от откриването му през 1985 г. той редовно е класиран като един от най-добрите в Северна Америка.

С последната добавка на световноизвестния „Голдън Доор Спа“, гостите сега могат да бъдат глезени и подмладявани в неговото великолепно светилище на площ от 3000 м2. Страхотни гледки изпълват широките прозорци на 150-те касити, които гледат към претъпканата с кактуси пустиня Соноран.

Маршрутите за езда, които кръстосват 4200-те декара запазен терен на хотела, обещават разходки в стил Джон Уейн. Хотелът – разположен в причудливо наречения град Кеърфри (Безгрижен) (с улички, носещи имена като „Защо да се ядосваме“) – е с персонал, който едновременно е ентусиазиран и ефикасен.

Вечер, след като и последната топка е вкарана в дупката, приятното изкарване продължава с разходки с балон по залез, превъзходна вечеря в шест различни ресторанта, както и с възможност да скочите в някой джип с местен астроном, за да разгледате звездите, които никога не сте виждали преди – всичко сред аромата на хвойнови клони от огньовете на открито.

Тишината на пустинята се нарушава изрядко от воя на някой самотен койот.

Къде: Кеърфри, (53 км северно от Финикс), Аризона, САЩ
Най-добро време: януари-май, с концерти на лунна светлина април-юни

>
19 март 2012 г.

Тагове

голф туризъм

любопитно

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти