Начало / Статии / Статии - САЩ

„Ред Рок Кънтри“ - оазис на лукса в Аризона

Автор

/

Местният автор на приключенски романи Зейн Грей въвежда импозантния хотел „Ред Рок Кънтри“ като фон на действието в класическия си роман от 1924 г. Зовът на каньона. Повечето гости преживяват дежавю, когато пристигнат, благодарение на над 80 уестърна, които са открили тук (и в съседния щат Юта) идеалното място за сцени с каубои и индианци – сред тях Джони Китарата, Счупена стрела и Високо на седлото. Не е чудно, че теренът на ивици като многослойна торта и образуванията от пясъчник с височина на небостъргач привличат колония от художници (като се започне с Макс Ернст през 50-те години на ХХ в.) в Седона, където любуването на скалите и ходенето по галериите са двата основни начина за прекарване на времето.

Седона, САЩ

Нюейджърите са привличани тук от електромагнитни центрове вихри, от които според тях се излъчват целителни сили и природни енергии (мисли за Мачу Пикчу и Стоунхендж).

Истина или не, Седона си е особено място: индианците явапаи-апачи смятат тази свещена земя за своята райска градина, вярвайки, че тук първата жена се е съвкупила със слънцето, за да сложи началото на човешката раса. Уникалният 280-декаров „Енчантмънт Ризорт“ идеално се е промъкнал в тази пустинна местност, разположен на 1350 м н.в. (и така избягващ жежките лета) сред древен, причудливо ерозирал пейзаж, който варира от розово и оранжево до сиена и яркочервено, в зависимост от положението на слънцето в течение на деня.

Тръгнете енергично от входната врата на вашата кирпичена касита за ранна утринна разходка или тур в открит джип из фантастичния Бойнтън Каньон, и се върнете навреме в луксозния пашкул на хотела за барбекю край басейна. Бъдете смирен зрител на едни от най-пленителните залези в Запада, независимо дали от вашия собствен вътрешен двор, или от откритата тераса на превъзходния ресторант „Явапаи“.

Къде: Седона е на 192 км северно от Финикс и на 176 км южно от Гранд Каньон, „Енчантмънт Ризорт
Най-добро време: много музикални и на други изкуства фестивали се провеждат през юни-август, макар това да са и най-горещите месеци (ако са сухи); джазовият фестивал е през септември.

>
16 юни 2011 г.

Тагове

каньони

ресторанти

скални образувания

събития

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти