Начало / Статии / Статии - САЩ

Мотокросът Стърджис - парти!!!

Автор

/

За една седмица всяко лято малкият град Стърджис (с население 6400 души) е домакин на най-големия мотокрос в САЩ, като през тези дни привлича доста над половин милион души.

Започнал през 1938 г. като местното „Джакпайн Джипсис“ и около двеста приятели, които те поканили за състезания на писта, „Блак Хилс Мотор Класик“ (или просто „Стърджис“) се разраства с годините в една дива вакханалия, която привлича банди от самозвани мошеници и принуждава местните хора да заключват вратите си, докато трае всичко.

В края на 80-те години градът в партньорство с „Джакпайн Джипсис“ цивилизова събитието и днес законът, редът и организацията преобладават – има дори 90 долара глоба за непристойно разголване. Детските колички не са необичайна гледка днес и доста изпълнителни директори и адвокати, облечени с кожени якета, могат да бъдат видени сред закоравелите бунтари и техните гаджета на мотори.

Всички обаче участват в изкачването на хълмовете и концертите и прекарват кой знае колко часа да си хвалят един на друг лъскавите мотори. С леко по-приемлив вид или не, кръчмите и ателиетата за татуировки все още правят добър бизнес.

Главната улица е мястото, където трябва да бъдете – всеки запалянко по моторите трябва непременно да посети Музея на мотоциклетите и залата на славата в Стърджис, след това да се отправи към кафенето „Роудскил“, за да опита примерно „Пилето, дето нещо не успя да пресече пътя съвсем“ или „Познай к’ъв е тоз бъркоч“ (Guess That Mess).
 

Къде: Стърджис, на 45 км от Рапид сити, Южна Дакота, САЩ

Кога:  юни - август

>
14 август 2012 г.

Тагове

барове

летен туризъм

мотористки маршрути

музеи

музикални събития

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти