Начало / Статии / Статии - Виетнам

Делтата на Меконг - Виетнам през задната врата

Автор

/

От своите извори високо в Тибетското плато река Меконг преминава през Китай, Мянма (Бирма), Лаос и Камбоджа, преди да протече през Виетнам и да се разцепи на много водни пътища, които образуват делтата на река Меконг, южно от Хошимин (Сайгон).

Река Меконг - Виетнам
Наричана „делвата с ориз на Виетнам“, Плаващите пазари това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възможност на чуждестранните посетители да видят Виетнам такъв, какъвто той всъщност е.

Освен разглеждането на провинцията, която малко се е променила през вековете, както и на крайречни селища, до които може да се стигне само с лодка, вие може да усетите топлината и дружелюбността на местните хора, които винаги предлагат пресни плодове, чаша силно оризово вино, кокосово мляко и усмивка.

В делтата живеят хора от различни националности – виетнамци, китайци, кхмери и чам. Целогодишно има екскурзии до речните пазари върху лодки и градските пазари, които разкриват изобилието в областта и пътешествия към централната област, където могат да се видят плаващи домове, села от наколни жилища и популярните плажове Ха Тиен, само на километри от камбоджанската граница.

Къде: първите интересни градове след Хошимин (Сайгон) са на 80 км на юг и до тях се стига с кола.
Най-добро време: декември-февруари.

>
26 януари 2011 г.

Тагове

делти

долини

любопитно

реки

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти