Начало / Статии / Статии - Камбоджа

Сребърната пагода - съкровища в един преоткрил се сам град

Автор

/

Някога смятан за най-прелестния от построените от французите градове в Индокитай, Пном Пен е успял да запази много от своя чар по време на изпълнената с насилие най-нова история на Камбоджа.

Пном Пен - Камбоджа


Най-добрият начин да се насладите на този пленителен град, тъй както той сам се е преоткрил, е да се поразходите бавно и спокойно по неговите широки, пълни с велосипеди и велорикши булеварди, край които се редят образци на колониалната архитектура в различни стадии на реставрация и да спрете в някой от ресторантите, които никнат из целия град.

Посред всичко това разпрострелият се Кралски дворец е затворен за посетители, с изключение на една великолепна утешителна награда – комплекса на Сребърната пагода. Това е една от редките витрини на страната заради бляскавостта и изобилието на кхмерското изкуство и цивилизация.

Пол Пот разрушава голяма част от него, но пропуска шедьоври като златния Буда в цял ръст, който тежи близо 100 кг и е украсен с над 9500 диаманта, от които най-големият е близо 25 карата. Можем само да гадаем докога Кралският дворец ще остава затворен за посещения.

Къде: Пном Пен, Камбоджа
Най-добро време: ноември-февруари.

>
17 ноември 2010 г.

Тагове

дворци

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти