Начало / Статии / Статии - САЩ

Ривър Уок - оживен оазис в мултикултурен град

Автор

/


Навремето и Марк Твен, и Уил Роджърс оценяват Сан Антонио като един от най-забележителните американски градове – който може да бъде сравняван само със Сан Франциско, Бостън и Ню Орлийнс.

„Ривър Уок“, Сан Антонио, Тексас, САЩ

Днес Твен би познал историческата забележителност на града, Аламо, но не и неговата втора най-посещавана атракция, „Ривър Уок“ (или Пасео дел Рио), оживена и възхитително живописна еспланада по двата бряга на ленивата, тясна река Сан Антонио.

Вървяща около 5 км под гигантски кипариси и палми, тропическа зеленина и цъфтящи храсти на едно ниво под задръстените улици в центъра на Сан Антонио, „Ривър Уок“, появила се като служебен проект на администрацията, завършен през 1941 г., е обновена само преди десет години и днес край нея се редят кафенета, ресторанти, магазини и хотели.

Край най-стария и най-хубавия завой е хотел „Мансион дел Рио“, перлата в короната на „Ривър Уок“. Помещаващ се в сградата на мъжко училище и колеж от ХІХ в. в испански стил, той е възроден като елегантно място за отдих с носещи хлад фонтани във вътрешния двор и старовремска атмосфера, с много стаи, гледащи към реката.

Неговият ресторант „Лас Канариас“ по името на първите колонисти от испанските Канарски острови, е най-открояващият се на „Ривър Уок“. Ако търсите по-обикновена храна, можете да хапнете енчилади с пушени скариди или гуакамоле, приготвено прясно на масата ви, в „Будрос“, винаги популярен и сред туристите, и сред местните хора.

„Ривър Уок“ е особено удоволствие през нощта и по уикендите, но два периода са особено чудесни: коледният сезон, когато 82 000 мигащи лампи озаряват нейните старинни фасади и мостове; и края на април, когато целият град спира за Фиеста Сан Антонио, десет дни прояви, фойерверки и забавления, които имат за свой връх три процесии – Битката на цветята и два парада на баржи по реката.

Къде: Сан Антонио, Тексас, САЩ
Най-добро време: в началото на декември за Фиеста де лас Луминариас

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Австралия

>
02 декември 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти