Начало / Статии / Статии - САЩ

Саут бай Саутуест - забавления из целия град в световната столица на музиката на живо

Автор

/


Небрежно елегантен, млад и обичащ забавленията, Остин се рекламира като Световната столица на музиката на живо.

Градът е определян от много неща, но музиката властва тук – и като бизнес, и като развлечение. Над сто места за музика на живо предлагат всичко от рокабили до техано и не е нещо необичайно да попаднеш на импровизирани появи на местни таланти като Уили Нелсън, Лайл Лъвет, „Дикси Чикс“ и „Фабюлъс Тъндърбърдс“. Шеста улица, край която се редят викториански сгради, е целогодишният музикален нервен център на града.

Рокендрол, блус, джаз, кънтри и арендби се излъчват и смесват от клубовете, които са пръснати по всички странични улички. Тук е световноизвестният „Антонс“, в който свирят и световноизвестни имена, и все още непознати; „Бакярд“, старовремско местенце, в което големи имена изнасят представления на открито; „Броукън Споук“, първокласна тексаска танцова зала и последната дума в тексаския тустеп; „Стъбс Би Би Кю“ и „Тредгилс“, и двата обичани заради съчетанието от прекрасна храна и прекрасна музика – „Тредгилс“ (бивша бензиностанция) е мястото, откъдето тръгва Дженис Джоплин през 1962 г.

Връхната точка в музикалния живот на града е прочутият ежегоден музикален и медиен фестивал „Саут бай Саутуест“ (South by Southwest, известен под съкращението SXSW), на който свирят над 1000 млади музиканти, които идват от цял свят с надеждата да бъдат открити от важните клечки в музикалната индустрия.

Това е десетдневно търговско изложение на музикалната, филмовата и за интерактивни медии индустрия, но любителите на музиката, търсещи новото и вълнуващото, се радват на четири дни и нощи, плътно запълнени с музика.

Къде: Остин, Тексас, САЩ
Най-добро време: 10 дни в средата на март, с музика 4 дни в средата на фестивала.

>
15 март 2012 г.

Тагове

любопитно

музикални събития

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти